Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλαμιές στην ταράτσα και καταγγελία.


Recommended Posts

Έχει παρατηρηθεί σε αρκετές πολεοδομίες τον τελευταίο ένα ενάμιση χρόνο μια έντονη ενασχόληση των ελέγχων τους σχετικά με το αν επηρεάζεται ή όχι η όψη των ακινήτων.

Ο λόγος είναι ότι αν το αποδείξουν τότε για κάθε πολεοδομική πράξη ζητούν συναινέσεις συνιδιοκτητών που εξ ορισμού είναι δύσκολο να αποκτήσεις.

Τώρα αυτό το πάθος για ένα πρόβλημα που παλιά ήταν από τα σπάνια έως σπανιότατα και είχε βάση μονο σε ακίνητα που είχαν υποχρέωση να περάσουν ΕΠΑΕ ο μόνος λόγος που μπορεί να εξηγηθεί είναι ότι δεν έχουν άδειες κανονικές να ασχοληθούν ή να βγουν αυτοψίες ή και γω δεν ξέρω τι άλλο (πιο καλά να μη πω τι άλλο) και απέμεινε ως πρόβλημα να αναδείξουν σε 48η ενημέρωση η μικρής κλίμακας την αλλαγή όψης.

 

Αυτό είναι το 1.

Το 2. Δεν τεκμηριώνουν σχεδόν ποτέ ότι αυτό αλλάζει την όψη αλλα απαιτούν από εσένα να αποδείξεις ότι δεν την αλλάζει. Το οποίο ακόμα και μια ζαρντινιέρα θα καταλήξουν στο τέλος να λένε την αλλάζει ή και ένα τραπέζι στο μπαλκόνι σου το βίδωσες στο πάτωμα για να μη το πάρει ο αέρας.

 

Για την περιπτωση σου και επειδή δεν είναι το πρόβλημα κάποια πολεοδομική παράβαση αλλα η δικομανής γειτόνισσα με βάση τον ατομισμό της, σου προτείνω να κάνεις δυο βήματα για να μη μπλέκεις με πρόστιμα που θα σου καταλογίσουν και θα τρέχεις μήνες μετά να τα αναιρέσεις και αν.

1ον να βάλει από άκρη σε άκρη απλώστρες για ρούχα στην ταράτσα του στον άξονα που θα κόβει την θέα της γειτόνισσας.

Να έχει μόνιμα (μα μόνιμα) εκεί απλωμένα παλιοσέντονα να της κόβει την θέα σε κάθε περίπτωση. Όσο πιο ψηλά και όσο πιο πολύ της κόβει τόσο πιο καλά. Της λέει ότι αυτά θα είναι για πάντα εκεί….

 

2ο βγάζεις το συρματακι στήριξης της καλαμωτής και δέσε την καλαμωτή με σπαγγάκι (κρυφά βάλε τους πλαστικούς σφικτήρες που έχουμε και για ηλεκτρολογικά). Βγάλε και Φώτο με τον φιογκάκι του σπάγκου να το δει ο «έξυπνος» της πολεοδομίας και να ξέρει ότι βγαίνει σε ένα λεπτό. Εναλλακτικά κρέμασε και μερικά σεντόνια κουρέλια στα κάγκελα έξω από την καλαμωτή να φαίνονται αυτά…. Να δουν ποια όψη τους αρέσει πιο καλά.

 

Εναλλακτική λύση υπαρχει να καταθέσεις βεβαίωση μηχανικού ότι δεν αλλάζει η όψη του κτιρίου αλλα οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτό παίρνει μονο με φροντισμένο γρασάρισμα. (να εδώ πάλι γιατί έγινε ζήτημα σε πολλές πολεοδομίες για τον επηρεασμό των όψεων άνευ σοβαρών λόγων)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας .

Τελικά αποφάσισα να δέσω με κορδέλα  ροζ και δεμένη φιόγκο (όπως ακριβώς υποσχέθηκα στον μηχανικό της πολεοδομίας ότι θα κάνω) ώστε να μην θεωρηθεί  μόνιμη κατασκευή και θα μου το περάσει λέει έτσι

Όσο για την γειτόνισσα  μόλις ανακάλυψα πως έχει μια πέργκολα  κλειστή  γύρω στα 60τμ !!!!! , και σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι γιατί μου την έδωσα η όλη κατάσταση και από θέμα εγωισμού ,  δεν  μπορεί να με κοροϊδεύει ο κάθε ένας υπάλληλο;ς στην κάθε πολεοδομία .

Αυτά , ευχαριστώ  και πάλι όλους

Edited by sakist
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.