Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αύξηση των ΑΠΕ αλλά και εισαγωγές ενέργειας


Engineer

Recommended Posts

Mεγάλη αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο αλλά και αύξηση της εξάρτησης της ΕΕ από τις εισαγωγές ενέργειας προβλέπει το βασικό σενάριο αναφοράς για την εξέλιξη της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Εκπομπής Ρύπων στην ΕΕ ως το 2050, που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαική Επιτροπή.

 

Το «Σενάριο Αναφοράς -2016 της ΕΕ», REF 2016 όπως ονομάζεται, προβλέπει ότι το μείγμα ηλεκτροπαραγωγής της Ευρώπης θα αλλάξει σημαντικά προς όφελος των ανανεώσιμων τα επόμενα χρόνια. Το φυσικό αέριο διατηρεί το ρόλο του στην παραγωγή ηλεκτρισμού ως το 2030, και μάλιστα συμμετέχει σε μεγαλύτερο βαθμό στο ενεργειακό μείγμα σε σχέση με το 2015. Η συμμετοχή των άλλων ορυκτών καυσίμων θα μειωθεί, ενώ η παραγωγή των πυρηνικών σταθμών θα μείνει σταθερή.

 

Στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης θα υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις, οι οποίες μέχρι το 2020 θα έχουν ως κινητήριο μοχλό τις σχετικές πολιτικές και οδηγίες της ΕΕ. Μετά το 2020 τα ηνία αναμένεται να αναλάβουν η αγορά και οι νέες τεχνολογίες. Ο ρυθμός αύξησης της πρωτογενούς ζήτησης ενέργειας και του ΑΕΠ θα συνεχίσουν να αποσυνδέονται μεταξύ τους.

 

Σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζουν οι μεταφορές, με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται την περίοδο 2010- 2030.

 

Η επενδυτική δαπάνη για ενεργειακά έργα θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι το 2020, κυρίως χάρη στις ΑΠΕ και την ενεργειακή απόδοση. Το συνολικό κόστος της ενέργειας αυξάνει από 11,2% του ΑΕΠ της ΕΕ το 2015 σε 12,3% του ευρωπαικού ΑΕΠ το 2020, μία εξέλιξη στην οποία αναμένεται να παίξει ρόλο η αύξηση των τιμών των ορυκτών καυσίμων τα επόμενα χρόνια.

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=114099803

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.