Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Τρέχουν» για τα Αρχαιολογικά έργα στο Μετρό Θεσσαλονίκης


Engineer

Recommended Posts

«Το αρχαιολογικό έργο προχωρεί πάρα πολύ καλά, με πολύ ταχείς ρυθμούς», υπογράμμισε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 και τον Απόστολο Λυκεσά ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος ενώ ξεκαθάρισε πως το έργο προχωρά συνολικά «σε όλα τα μέτωπα».

 

Διευκρίνισε δε πως το υπουργείο Οικονομίας ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους «ότι το χρονοδιάγραμμα που έχουμε προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές εργασίες από την πλευρά του ΕΣΠΑ είναι ο Μάρτιος του 2017 εκτός από το σταθμό της Βενιζέλου που ξεκινάει τώρα».

 

Ειδικότερα ξεκαθάρισε πως η χρηματοδότηση, μέσω της συμπληρωματικής σύμβασης που υπεγράφη τον Φεβρουάριο- Μάρτιο του 2016 για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών, θα κλείσει τον κύκλο της τον Μάρτιο του 2017. Αυτό πρόσθεσε «σημαίνει ότι μετά δεν θα υπάρχει ούτε αντικείμενο, ούτε προϋπολογισμός για τα αρχαιολογικά άρα πρέπει να επισπεύσουμε έτσι ώστε μέχρι το Μάρτιο του 2017 να έχουμε ολοκληρώσει το σύνολο των αρχαιολογικών εργασιών σε όλους τους σταθμούς πλην του σταθμού της Βενιζέλου ο οποίος ανοίγει τώρα».

 

«Αυτό το πράγμα χρειάζεται ένα πολύ καλύτερο συντονισμό, συζητήσαμε με το υπουργείο πολιτισμού να εντάξει περισσότερο προσωπικό της κεντρικής υπηρεσίας το οποίο να επιβλέπει σε συνεργασία άμεση με εμάς . Πράγματι ανταποκρίθηκε άμεσα αυτό ήταν ένα ζήτημα που μας λύνει τα χέρια για την πρόοδο των έργων», υπογράμμισε.

 

Να σημειωθεί πως για την επίσπευση του έργου σήμερα στο έργο εργάζονται 850 άνθρωποι στις αρχαιολογικές εργασίες, ενώ ξεκίνησε με μόλις 450.

 

Το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Υποδομών και η Αττικό Μετρό ασχολούνται σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο με τις εργασίες στην Αγίας Σοφίας, τη Βενιζέλου και λιγότερο στη πλ. Δημοκρατίας με στόχο «την ανάδειξη των αρχαιολογικών και ταυτοχρόνως την εκτέλεση των έργων». Αρχαιολογικές εργασίες γίνονται επίσης στη Πυλαία και το Συντριβάνι.

 

Όσον αφορά γενικά τα αρχαιολογικά ευρήματα ξεκαθάρισε πως η οπτική της Αττικό Μετρό είναι πως το Μετρό «δεν είναι μόνο ένα έργο τεχνικό, ένα έργο περιβάλλοντος είναι και ένα έργο πολιτισμού, μία ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να βρει την ταυτότητά της».

 

Σχετικά με τον σταθμό της Βενιζέλου επισήμανε πως «είναι μία ξεχωριστή σύμβαση, ξεκινάει τώρα για τους γνωστούς λόγους» με στόχο την κατασκευή του έργου και την ταυτόχρονη ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων υπό την φροντίδα της τετραμελούς επιτροπής με τη συμμετοχή των υπουργείων Υποδομών και Πολιτισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αττικό Μετρό.

 

Τέλος ξεκαθάρισε πως η χρηματοδότηση για τη Βενιζέλου θα είναι από τον προϋπολογισμό που χρηματοδοτεί το Μετρό που είναι ούτως ή άλλως ένα μεγάλος μέρος από το ΕΣΠΑ.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....o-thessalonikis

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.