Μετάβαση στο περιεχόμενο

τσμεδε ή ικα?


team47

Recommended Posts

Αν δεν έχεις ευρύτερο αντικείμενο Μηχανικού (δεν ασκείς ελευθέριο επάγγελμα) & συνεχίσεις να απασχολείσαι με μια ιδιότητα που δεν απαιτεί άδεια Μηχανικού σε έναν εργοδότη, από τη στιγμή που δεν ξέρεις το ΤΣΜΕΔΕ (μάλλον δε χρειάστηκε η ιδιότητα), καλύτερα να μη το μάθεις.

Πέραν αυτού, οι εισφορές μόνο ΕΦΚΑ νομίζω ειναι χαμηλότερες απο ΤΣΜΕΔΕ για μισθωτό υπάλληλο. Ετσι & αλλιώς, κανείς δε γνωρίζει πως & αν θα βγει μελλοντικά το στοίχημα του ΕΦΚΑ, ώστε να αρχίσει να δίνει περισσότερες εισφορές τη δεδομένη περίοδο (αν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια) με σκοπό να απολαύσει τα οφέλη από αυτές σε 20-30 χρόνια.

Edited by Ghostrider
Link to comment
Share on other sites

Το ΤΣΜΕΔΕ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με το ΤΕΒΕ. Με το που γράφεσαι στο ΤΕΕ, γίνεται αυτόματα και η εγγραφή σου στο ΤΣΜΕΔΕ, είτε κάνεις έναρξη επαγγέλματος είτε όχι. Ουσιαστικά δεν ασφαλίζει την επαγγελματική δραστηριότητα αλλά την ιδιότητα του μηχανικού. Μπορεί δηλαδή να είσαι άνεργος/η και να πληρώνεις ΤΣΜΕΔΕ κανονικά.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.