Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ghostrider

Core Members
 • Περιεχόμενα

  306
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  1

Ghostrider last won the day on Ιούνιος 26 2015

Ghostrider had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

222 Εξαιρετική

Σχετικά Ghostrider

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Call sign "Ghostrider". Dum spiro spero.
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

546 profile views
 1. Αν ισχύει, αυτό είναι ένα θέμα τώρα. Το από που (& αν) θα παίρνουμε βεβαίωση προϋπηρεσίας & αν θα φαίνεται όλη από έναν φορέα (ή αν θα φαίνεται από ΤΣΜΕΔΕ μέχρι 31.12.2016 & από ΕΦΚΑ μετά από 01.01.2017).
 2. Καλημέρα. Και σε μένα ακριβώς τα ίδια σε καρτέλα, + ότι συνεχίζω να μην έχω τη δυνατότητα έκδοσης. Μπορεί να αλλάζει σε όλους σιγά σιγά, μιας και η ουσιαστική μας σχέση με το ΤΣΜΕΔΕ έληξε την 31/12/2016, & να είμαστε τα πρώτα θύματα.
 3. Ίδια ακριβώς κατάσταση & εδώ. Για να δούμε...
 4. Τάχιστη απάντηση. Σε ευχαριστώ
 5. Καλημέρα. Δοκίμασα σήμερα το πρωί να εκτυπώσω βεβαίωση προϋπηρεσίας από το ΤΣΜΕΔΕ, αλλά δε με αφήνει, εμφανίζοντάς με ως ανασφάλιστο στο συγκεκριμένο ταμείο κιόλας (στο site του ΕΦΚΑ εμφανίζομαι κανονικά ασφαλισμένος). Μπορεί κάποιος συνάδελφος να ελέγξει σχετικώς;
 6. Ghostrider

  Ετήσια συνδρομή στο ΤΕΕ

  Ούτε από ΤΣΜΕΔΕ, ούτε από ΤΕΕ, ούτε από Αλαβάνο, ούτε από Σπίρτζη, ούτε από Στασινό, ούτε από κανένα τους δεν είμαι ευχαριστημένος. Μόνο να πληρώνουμε. Κανένας φορέας, κανένας υπεύθυνος δεν έκανε κάτι για την πλειοψηφία των Μηχανικών. Μόνο αν θα είναι εμφανές ή όχι το σκυρόδεμα στο νέο «κόσμημα του ΤΣΜΕΔΕ» μας ένοιαζε. Στη σύγκριση που θέτεις συμφωνώ, αλλά τι νόημα έχει η σύγκριση, όταν και οι δυο έχουν μείνει μετεξεταστέοι, κόβονται.
 7. Ghostrider

  Ετήσια συνδρομή στο ΤΕΕ

  "Συνάδελφε, Το ΤΕΕ στο πλαίσιο της προσπάθειας του να ανταποκριθεί στο ρόλο του ως Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας και ως του Επιστημονικού και Επαγγελματικού Φορέα των Μηχανικών συνεχίζει την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων και παρεμβάσεων με γνώμονα τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για τους Μηχανικούς, καθώς και την αναβάθμιση του επαγγέλματος και των υπηρεσιών τους προς την κοινωνία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα δράσεων αποτελούν : · Το ηλεκτρονικό σύστημα των αυθαιρέτων · Το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών · Ο κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτηρίων, το ενιαίο λογισμικό, οι Τεχνικές · Οδηγίες · Η ανακήρυξη του ΤΕΕ ως Εθνικού Συντονιστή του Συμφώνου των Δημάρχων · Η καθιέρωση παροχής νομικής υποστήριξης των Μηχανικών · Η καθιέρωση παροχής φοροτεχνικής υποστήριξης των Μηχανικών · Το ηλεκτρονικό σύστημα της ταυτότητας Κτηρίου · Η ψηφιοποίηση του Μητρώου του ΤΕΕ με δυνατότητα παροχής ψηφιακών αντιγράφων στα · Μέλη του · Η ψηφιοποίηση της Βιβλιοθήκης του ΤΕΕ με ανοιχτή πρόσβαση · Νέο ανοικτό σύστημα υποβολής αιτήσεων και επιλογής ελεγκτών δόμησης · Διασύνδεση του Μητρώου Μελών με τα πληροφοριακά συστήματα του "Ελληνικού Κτηματολογίου" · Δωρεάν πρόσβαση στη Βάση Νομοθεσίας-Νομολογίας ΝΟΜΟΣ Η ανάπτυξη και λειτουργία όλων των παραπάνω δράσεων, βασίζεται κυρίως στις ετήσιες συνδρομές των Μελών, οι οποίες παραμένουν σταθερές από το 2004. Και δεν ντρέπονται να το γράφουν πως παραμένουν σταθερές από το 2004! Μέχρι το 2050, δεν πρόκειται να δουν δραχμή από εμένα.
 8. Να προσθέσω & εγώ από την πλευρά μου πως ωραίο το αισθητικό κομμάτι του έργου, σημαντική η στατική του πλευρά, αλλά τα ηλεκτρομηχανολογικά θεωρούνται η «καρδιά» του έργου. Συνεπώς, σε όποια σημεία χρειαστεί, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες σου & χωρίς υπερβολές, μην κάνεις μεγάλης κλίμακας περιορισμούς, μιας και το πιθανότερο είναι πως θα αλλαχθούν σε 30-40 χρόνια πάλι. Συνεπώς, έχει μεγάλη σημασία το πως αυτά θα απεικονιστούν σε ένα σχέδιο από κάποιον συνάδελφο, το να τα προβάλλεις στην πραγματικότητα & να δεις αν καλύπτεσαι ως προς τις ανάγκες σου, αλλά & τέλος, να γίνει σωστή εγκατάσταση του Η/Μ εξοπλισμού.
 9. Ghostrider

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Ενημερωτικά, και σε εμένα διορθώθηκε το σφάλμα σχετικά με τον Αριθμό Λογαριασμού. Ερώτηση: αν ζητήσω να μου επιστραφούν 30€ που είναι το πιστωτικό, θα πρέπει να κάνω νέα τροποποιητική φορολογική δήλωση (προηγούμενου έτους) & να τα δώσω στο λογιστή;
 10. Γιατί, πέρα από Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης, μπορούμε να εκτυπώσουμε κάποιο άλλο έγγραφο πλέον;
 11. Ghostrider

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Καλημέρα. Αναφέρεται μόνο στους οικείους τομείς του κλάδου πρόνοιας του πρώην ΕΤΑΑ (νομίζω στον κλάδο εφάπαξ δηλαδή), το οποίο είναι ένα μικρό ποσοστό (3.5%) από το συνολικό 20% του μισθού των μισθωτών μηχανικών. Άρα μόνο αυτό το ποσοστό θα «πατάει» στον βασικό & όχι στον κανονικό μισθό του μισθωτού υπαλλήλου.
 12. Ghostrider

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Δε λες ευτυχώς που δε βλέπει πίσω, κάπου εκεί, στα 2002-2005... Θα μας είχαν πάρει & τα σώβρακα
 13. Ghostrider

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Είναι που γίνεται σωστή εκκαθάριση...
 14. Σεβαστή η άποψή σου. Όσον αφορά στο 2ο σκέλος, δε χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα, σεβαστό & αυτό.
 15. Κάποτε φεύγαμε από το χωριό μας με το ΚΤΕΛ 6-7 ώρες για να κατέβουμε στην πρωτεύουσα να βρούμε μια δουλειά της προκοπής & καλύτερες συνθήκες. Πλέον φεύγουμε από την πρωτεύουσα για να πάμε σε μια άλλη πρωτεύουσα μιας άλλης χώρας, για τους ίδιους λόγους. Η διάρκεια του ταξιδιού δεν άλλαξε τόσο, απλά αναβαθμίστηκε το μέσο. Σημασία πλέον έχει να ζεις αξιοπρεπώς & όχι απλά να επιβιώνεις. Ο καθένας λαμβάνει κάποιες αποφάσεις, σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια & λόγους. Θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολες ημέρες, όποτε καλό θα είναι να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας με κόσμιο & ήρεμο τρόπο, χωρίς χαρακτηρισμούς, από Ελλάδα & εξωτερικό. Μόνο βοήθεια μπορούν να μας προσφέρουν αυτές & πάντα να έχετε στο μυαλό σας πως αυτό που βίωσε & περιγράφει κάποιος συνάδελφος εδώ μέσα, μπορεί να τύχει & σε εμάς.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.