Jump to content

Ghostrider

Core Members
 • Content Count

  382
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ghostrider last won the day on June 26 2015

Ghostrider had the most liked content!

Community Reputation

238 Πολύ καλή

About Ghostrider

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Call sign "Ghostrider". Dum spiro spero.
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

895 profile views
 1. Στις μεταβατικές καταστάσεις δεν είμαστε και οι καλύτεροι. Όχι βέβαια πως σκίζουμε στις μόνιμες. Γενικώς το έχουμε ξαναζήσει το σκηνικό και θα φάμε πολύ σκ$%^%^%& μέχρι να ισιώσει το πράμα (είναι και η ενσωμάτωση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ στη μέση).
 2. @georgegaleos Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έψαξα και γω λίγο για την απόφαση του Α.Π., δεν τα κατάφερα. Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει ΣΣΕ για Μηχανικούς, δεν ξέρω αν ισχύει πλέον η ερωταπάντηση του ΤΕΕ μας... Και είναι απορίας άξιον πως δεν υπάρχει κάποια σχετική απορία/απάντηση στο φόρουμ. Σε ευχαριστώ όπως και να έχει 👍
 3. Καλησπέρα & Καλή Χρονιά σε όλες & όλους με υγεία, Πρόσφατα με συνάδελφο είχαμε μια συζήτηση για τον υπολογισμό της ετήσιας αδείας και τον τρόπο με τον οποίο αυτός γίνεται. Ο ένας υποστήριζε πως τα έτη εργασιακού βίου (βάσει των οποίων γίνεται ο υπολογισμός αδείας) αρχίζουν από την ημ/νία εγγραφής στο ΤΕΕ, ο άλλος από τα συνολικά χρόνια πραγματικής μισθωτής εργασίας (π.χ. αν σε 20 χρόνια συνολικά από την ημ/νία εγγραφής στο ΤΕΕ ο μηχανικός έχει εργαστεί τα 10 χρόνια ως μισθωτός υπάλληλος, τα 8 με μπλοκάκι και τα 2 χρόνια ήταν άνεργος, υπολογίζονται μόνο τα 10 χρόνια). Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος ποιος είναι ο σωστός τρόπος υπολογισμού; Έψαξα το φόρουμ, δε βρήκα σχετικό νήμα, έψαξα και στο google, πάλι δε βρήκα κάτι σχετικό για μισθωτούς μηχανικούς.
 4. Πέρα από το θέμα που αναφέρεται παραπάνω, έχει αρχίσει και με εκνευρίζει απίστευτα τελευταία η χρέωση που επιβάλλεται (τώρα τελευταία σε εμένα τουλάχιστον) για "Ανανέωση κάρτας (ανά 5 έτη)" με κόστος ένα 6ευράκι. Δεν αναφέρομαι σε απώλεια/κλοπή/φθορά κάρτας, αναφέρομαι στο γεγονός ότι λήγει αυτή η ημερομηνία της κάρτας και καθίσταται αυτομάτως σε καθεστώς "προς αντικατάσταση με νέα", λες και δε μπορεί να συνεχίσει να γίνεται η δουλειά με αυτή ή λες και φταίω εγώ που έβαλαν μια ημερομηνία οι αγαπημένες τράπεζες για να μας τα παίρνουν. Και το κάνουν από όπου μπορούν δυστυχώς.
 5. Καλή Χρονιά, με υγεία & δουλειά, για όλες & όλους, ειδικά για όσους ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία -πολλά- χρόνια. Και αισιοδοξία, θα έρθουν καλύτερες μέρες.
 6. "...από το 2015, *** για ένα ταμείο που πλέον δεν υφίσταται ως φορέας" να συμπληρώσω στα παραπάνω.
 7. Μην αγχώνεστε, ξέρει ο Πρόεδρος. Για αυτό είναι άλλωστε εκεί, για να τελειώσει τη δουλειά.
 8. Food for thought που λεν στο χωριό μου...
 9. Καλημέρα και καλό ΣΚ. Με επικουρικό και εφάπαξ τι θα γίνει; Συμπεριλαμβάνονται στα ποσά που διαρρέουν ή είναι επιπλέον;
 10. Καλά είναι τα 840 για αρχή. Πάρε αυτό που θέλεις από την εταιρεία (μια αρχική εμπειρία & προϋπηρεσία) & αν δε σε εκτιμήσουν & στο δείξουν, θα έχεις κάτι να πατήσεις (νέος, junior προϋπηρεσία, χαμηλός μισθός για την επόμενη δουλειά κοντά στα 1000) ώστε να γίνεις αποδεκτός από άλλη βιομηχανία ή να χρησιμοποιήσεις την προϋπηρεσία σε άλλο τομέα π.χ. ΑΠΕ. Από την άλλη, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, όποτε αν πατήσεις σε καλύτερο μισθό τώρα, ενδέχεται το μέλλον να είναι καλύτερο. Δική σου η απόφαση.
 11. + ότι πλέον θα πρέπει να ξοδεύουμε το 30% του εισοδήματος με κάρτα, + ότι σύντομα θα μειωθεί το μέγιστο ποσό βάσει των οποίων μπορούμε να ξοδεύουμε μετρητά. Οτιδήποτε για να μένουν/επιστρέφουν τα λεφτά στις τράπεζες, λες και μας υποχρεώνει το Σύνταγμα της Ελλάδος.
 12. Επειδή σχεδόν όλοι το έχουμε αυτό στο μυαλό μας όταν αναζητούμε εργασία, μακάρι να το τηρούσαμε πολύ περισσότεροι όταν έχουμε απέναντι μας τον υποψήφιο μελλοντικό μας εργοδότη. Ίσως δε θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο των εξευτελιστικών μισθών για το επάγγελμά μας, παίζει ρόλο και αυτό, σε επαγελματική εξέλιξη & προσωπική ζωή.
 13. Στο πρώτο σας post, αναφερθήκατε με τον όρο "διπλοκατοικία", ήτοι κτίσμα που περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητες κατοικίες. Διευκρινίσατε στον μηχανικό που αναφέρετε το παραπάνω πριν την επίσκεψή του; Ή μήπως σε αυτό οφείλεται το νέο κόστος των 500€ (ή 2x 250€);
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.