Jump to content

Ghostrider

Core Members
 • Content Count

  344
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ghostrider last won the day on June 26 2015

Ghostrider had the most liked content!

Community Reputation

236 Πολύ καλή

About Ghostrider

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Call sign "Ghostrider". Dum spiro spero.
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

729 profile views
 1. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι, ακόμα και οι ΔΥ. Μεγάλος αριθμός προσληφθέντων συναδέλφων μηχανικών με την προκήρυξη 3Κ/2014 του ΔΕΔΔΗΕ έχει αποχωρήσει είτε για το εξωτερικό ή για εργασία στον ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια. Δυστυχώς διανύουμε δύσκολη περίοδο ως προς τα εργασιακά (και όχι μόνο).
 2. Καλησπέρα σας. Λύσεις σίγουρα υπάρχουν, από αντικραδασμικές βάσεις & υλικά μέχρι ηχομονωτικά καλύμματα (σαφώς υπάρχουν και πιο αθόρυβα πιεστικά συγκροτήματα). Όλα είναι θέμα budget/επιλογής ποιοτικών υλικών και σωστής εγκατάστασής τους από εξειδικευμένο προσωπικό. Θα πρότεινα να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο συνάδελφο ο οποίος θα πιστοποιήσει το πρόβλημά σας (προς αποφυγή παρεξηγήσεων με συγκάτοικους), ώστε να υπάρξει και η σχετική κατανομή του κόστους.
 3. Ας ελπίσουμε οι συνάδελφοι να κρατήσουν τον κλάδο τους ψηλά, το κούτελό τους να το διατηρήσουν καθαρό και να διαφοροποιηθούν από τους προκάτοχους ως προς το Έργο που θα επιδείξουν στο τέλος της θητείας τους.
 4. Η εκκαθάριση 2018 πρέπει να εμφανιστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για όσους έχουν & τις εισφορές 2018 ως οφειλή. Γνωρίζει κάποιος πότε θα είναι η 1η δόση εξόφλησης; Αν π.χ. κάνω τώρα αίτηση ή στις 30 Σεπτεμβρίου (στη λήξη), θα έχει διαφορά η ημερομηνία 1ης δόσης ή και στις 2 περιπτώσεις θα είναι π.χ. η 1η Οκτώβρη;
 5. @georgegaleos σε ευχαριστώ για την απάντηση. Και γω θεωρώ δε χρειάζεται να κάνω κάτι για το 2018, αλλά είπα να πάρω και γνώμη συναδέλφων, μιας & πρέπει σιγά σιγά να την καταθέσω. Καλή συνέχεια, σε ευχαριστώ.
 6. Καλημέρα. Από πληροφόρηση από ΤΣΜΕΔΕ πριν 2 βδομάδες, η εκκαθάριση 2018 είναι να φανεί στη σελίδα του ΕΦΚΑ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Με τις εκλογές τώρα όμως, βλέπω να κάθεται όλο το σύστημα παντού. Και γω θα περιμένω να φανούν και οι υπόλοιπες οφειλές μου από ΤΣΜΕΔΕ/ΕΦΚΑ, ελπίζω μόνο να μην κλείσει το σύστημα για οποιονδήποτε λόγο προτού προχωρήσω σε ρύθμιση. Είδωμεν.
 7. Για να μην ανοίγω νέο θέμα, παρακαλώ όποιος συνάδελφος γνωρίζει για μια απάντηση στο παρόν: Ποσό επιστροφής εντός του έτους 2018 που προέκυψε μετά από σχετικό αίτημα στον ΕΦΚΑ (ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εισφορών 2017), δηλώνεται σε κάποιο πεδίο της φετινής φορολογικής δήλωσης (φορολογικού έτους 2018);
 8. @georgegaleos τυχεροί που σε έχουμε στο forum.
 9. Καλησπέρα. Τα καλώδια στο κουτί, αν δεν τραβήχτηκαν (π.χ. από τη μεριά του διακόπτη των φωτιστικών), θεωρώ παράξενο -αλλά όχι απίθανο βέβαιο- να χαλάρωσαν (εκτός αν έγινε κάτι άλλο, π.χ. τρύπες κλιματιστικών που πείραξαν κουτιά ή συγκεκριμένη γραμμή;). Μες στον πίνακα ελέγξατε τις γραμμές/συνδέσεις; Πατάνε όλα τα καλώδια καλά, κάνατε συσφίξεις; Έχετε στην έξοδο σε όλα τα καλώδια τάση με κλειστούς μικροαυτόματους; (Δε βλέπω ειδικότητα από το κινητό, αν είστε ιδιώτης προτείνω να συμβουλευτείτε έναν ηλεκτρολόγο). Είδα πως αναφέρατε πως δεν έχετε καθόλου τάση σε κανένα διακόπτη από τους 3, όποτε δε θα ρωτήσω αν ελέγξατε τη συνδεσμολογία των ακραίων-μεσαίου. Τέλος, επειδή πολλά έχουμε δει και ακούσει αλλά λέμε πως δε θα τύχει ποτέ σε εμάς, ελέγξτε/σκεφτείτε (ακριβώς επειδή είναι παλιό το σπίτι -όπως αναφέρετε) μήπως 1 στο 1.000.000 παίρνει η συγκεκριμένη γραμμή από άλλο πίνακα (π.χ. ήταν διαφορετική η διαμόρφωση της κατοικίας πιο παλιά). Εύχομαι να λυθεί γρήγορα το θέμα και να μάθουμε και εμείς την αιτία του προβλήματος ώστε να γίνουμε κατάτι σοφότεροι.
 10. @pirsogiannis έχεις δίκιο & με συγχωρείς, ήταν πλεονασμός το «όλα». Αναδρομικά ΤΣΜΕΔΕ Α2014 εντός του επόμενου μήνα, όπως και η εκκαθάριση προηγούμενου έτους (σε μένα δεν έχει γίνει ακόμα, τις απαντήσεις τις πήρα μετά από επίσκεψή μου στο ΤΣΜΕΔΕ την προηγούμενη βδομάδα).
 11. Μέχρι τις 30.09.2019 που έχουμε δικαίωμα να υπαχθούμε στη ρύθμιση, θα έχουν βγει όλα τα αναδρομικά και οι εκκαθαρίσεις. Ήδη ξέρω άπειρο κόσμο που έχει/θα κάνει αίτηση υπαγωγής (συμπεριλαμβανομένου εμού).
 12. Ό,τι σου ανέφεραν τα παιδιά από πάνω +1. Ο καλός μηχανικός γραφείου (όπως τον ονομάζεις, μελετητή τον λέω εγώ) είναι (ή καλύτερα γίνεται) αυτός που έχει περάσει ώρες & ώρες στο εργοτάξιο, μαζί με τους τεχνικούς (μάστορες όλοι, για να μην παρεξηγούνται). Μόνο έτσι αποκτάς τη θέση σου στο εργοτάξιο & μετέπειτα, μια καλή θέση σε γραφείο. Προσωπικά, ο συνδυασμός των δυο είναι το επιθυμητό για εμένα.
 13. Σε μένα φάνηκε η καταβολή, αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί στην εξόφληση (συνεπώς, εξακολουθεί να φαίνεται η οφειλή).
 14. Αυτό που θα έπρεπε πραγματικά να μας απασχολεί είναι πως (παρά τις τόσες καταστροφές & δολοφονικούς θανάτους που έχουν συμβεί -ανεξαρτήτως ποιος είναι στην εξουσία την τελευταία τουλάχιστον 20ετία) δεν είχαμε & εξακολουθούμε να μην έχουμε κράτος & κρατικούς μηχανισμούς πρόληψης & αντιμετώπισης τακτικών, αλλά κυρίως έκτακτων καταστάσεων. Καλή η πολιτική, αλλά αν η άσκησή της δεν παράγει ορθά αποτελέσματα, δεν έχει πολύ νόημα και η αντιπαράθεση των εκάστοτε υποστηρικτών πολιτικών ομάδων.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.