Jump to content

s2117

Members
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Ουδέτερη

About s2117

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

740 profile views
 1. Καλημέρα σε όλους! Με τον οπισθογράφο έχω σχέση εργασίας, αλλά τελικά δε μου την εξαργύρωσαν γιατί δεν ήταν ενημερωμένη η καρτέλα μου στην τράπεζα, οπότε μια τρύπα στο νερό έκανα
 2. Η οπισθογράφηση είναι της εταιρείας στην οποία εργάζομαι. Το δικό μου το όνομα δε φαίνεται πουθενά κάπου στην επιταγή..
 3. Χεχε όχι οκ 1.500 € είναι. Ισχύει ότι μπορείς να καταθέσεις επιταγή άλλης τράπεζας στην τράπεζά σου, αλλά φαίνονται τα χρήματα μετά από 3-4 μέρες και τα χρειάζεται για τη μισθοδοσία. Ωραία, αφού μπορώ να πάρω μετρητά και να μη φανεί -λανθασμένα- ότι εγώ έχω εισπράξει αυτό το ποσό, όλα καλά Καλημέρες!
 4. Ευχαριστώ για την αμεσότατη απάντηση. Από την εταιρεία μου λένε ότι επειδή δεν έχουν λογαριασμό στην εθνική (ούτε ατομικά ο νομιμος εκπροσωπος, ούτε εταιρικά), ότι δε σε εξοφλούν από την τράπεζα επειδή δεν έχουν στοιχεία τους.
 5. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Εργάζομαι σε εταιρεία (με μπλοκάκι), και μου ζήτησε ο εργοδότης να πάω στην τράπεζα να εισπράξω μία επιταγή που έχει δώσει στην εταιρεία ένας πελάτης, επειδή εγώ έχω λογαριασμό στην εν λόγω τράπεζα ενώ η εταιρεία που εργάζομαι όχι. Το ερώτημά μου είναι το εξής. Εγώ λογιστικά θα έχω κάποιο θέμα αν εισπράξω αυτά τα χρήματα (ενώ ουσιαστικά απλά θα πάω να τα πάρω και να τα δώσω στο αφεντικό); Θα φαίνεται κάπου ως εισόδημα που θα πρέπει να δηλωθεί?
 6. Φοβερός ως συνήθως. Ευχαριστώ πολύ. α.Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πώς προκύπτει το εν λόγω μειωμένο ποσό 8.616,50 ? β.Αυτή η μείωση, είναι μέχρι 31/12/2020, σωστά?
 7. Προσπαθώ και εγώ να καταλάβω επί ποιου ποσού υπολογίζονται πλέον οι εισφορές. Έχω διαβάσει όλο το θέμα μα δεν τα κατάφερα. Και σε εμένα ως μηνιαίο εισόδημα υπολογισμού εισφοράς δείχνει 586,08 € όπως και σε εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να είναι όπως λες (φορολογητέο 2017+καταβλητέες εισφορες 2017, έστω ότι είναι 10.000€ + 2.000€), και ποιες είναι οι μειώσεις που εφαρμόζονται?
 8. Καλησπέρα, ελπίζω να μην είμαι οφτόπικ, αν είμαι συγχωρέστε με και μεταφέρετε με Εργάζομαι από το 2012 με μπλοκάκι σε εταιρεία. Είμαι μόνο σε έναν εργοδότη αλλά πληρώνω μόνος μου τις εισφορές μου στο σύνολο. Μου είπε χθες ο λογιστής μου ότι πρέπει να πάω στην εφορία και να αφαιρέσω κάποιους ΚΑΔ (63.11.11.01 Υπηρεσίες ανάπτυξης βάσεων δεδομένων και 71.11.31.01 Υπηρεσίες εκπόνησης μελετών και προγραμμάτων χωρικής ανάπτυξης) με αναδρομική ισχύ από 31/12/16, πληρώνοντας το σχετικό πρόστιμο των 100 € ώστε να μπορέσω να φορολογηθώ και φέτος ως μισθωτός. Το γράφω εδώ για 2 λόγους: 1. Ήθελα αν έχει κάποιος γνώση επ αυτού να με βοηθήσει για το λόγο που γίνεται αυτό και αν αυτό επηρεάζει κάπως αλλιώς πέρα από το 100€ ... 2. Να ενημερωθείτε μήπως αντιμετωπίσετε και εσείς ανάλογο πρόβλημα ώστε να το αντιμετωπίσετε εγκαίρως.
 9. Εγώ είχα μετά την εκκαθάριση πιστωτικό=233,04 € (λίγο μεγαλύτερο από το τωρινό ποσό της μηνιαίας εισφοράς=221,41€) και είχα επιλέξει να γίνει συμψηφισμός με τις οφειλές μου. Τελευταία μέρα προθεσμίας μηνιαίας εισφοράς Μαρτίου (18/5 δηλαδή), κιότεψα και έκανα πληρωμή το ποσό της μηνιαίας εισφοράς (221,41€). Τώρα μου δείχνει: Στις καταβολές δείχνει 221,41 €, και το κουτάκι δεξιά (Συμπεριλήφθηκε στην Εξόφληση) είναι τσεκαρισμένο. Στα πιστωτικά υπόλοιπα φαίνεται το εξής. (Σα να μου έχει πληρώσει ξανά τη μηνιαία εισφορά Μαρτίου στις 18/06 μου φαίνεται πάντως) Τι να κάνω τώρα για τη μηνιαία εισφορά Μαΐου που λήγει 8/06? Να πληρώσω ή να το αφήσω και να θεωρήσω ότι θα το εξοφλήσει το πιστωτικό μου υπόλοιπο? Επίσης, με τα "ρέστα" τι θα γίνει? Φαντάζομαι θα υπάρχουν αρκετοί με το ίδιο "πρόβλημα" οπότε θα ήθελα να ακούσω γνώμες πώς να το αντιμετωπίσουμε...
 10. Εγώ αιτήθηκα και δεν ξέρω τι να κάνω τώρα...Να πληρώσω ή όχι? Αν δεν πληρώσω και θεωρηθεί εκπρόθεσμη η πληρωμή που θα γίνει από το πιστωτικό (ή αν κάτι πάει λάθος, και τελικα αναγκαστω να πληρωσω κανονικα), τι γίνεται σε αυτήην την περίπτωση? (Της εκπρόθεσμης καταβολής μηνιαίας εισφοράς εννοώ) - Δεν έχω κάποιο διακανονισμό και είμαι Ε.Ε. μη μισθωτός
 11. Κι εγώ φοβάμαι πως από τη στιγμή που δεν έχει τσεκαρισμένο το κουτάκι "Εξόφληση", θα πρέπει να το εξοφλήσουμε... Παίζει κανά τηλ να πάρουμε να μάθουμε; Στο 1555 μου κανει τουτ τουτ, αλλά μπορεί να έχω φραγή στα 4ψήφια... Έχω δοκιμάσει καμιά 10αριά τηλ από τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, μα δεν το σηκώνουν πουθενά UPDATE: Τελικά βρήκα στο τηλ και μίλησα με Κόρινθο (αφού Αθήνα αρνούνταν να το σηκώσουν) και μου είπαν ότι θεωρούν ότι πρέπει να το αφήσω, να μην το πληρώσω και ο συμψηφισμός όταν γίνει θα εξοφλήσει το ποσό που δεν έχω πληρώσει. Δε με έπεισε πάντως ότι ήταν σίγουρη ότι έτσι πρέπει να γίνει...
 12. Εγώ που είχα πιστωτικό (235€, ενώ η τωρινή μου μηνιαία εισφορά είναι 220€), ζήτησα συμψηφισμό πιστωτικού υπολοίπου από την Παρασκευή 11/5, μα ακόμα δε δείχνει εξοφλημένη τη δόση του Μαρτίου. Φαντάζομαι ότι θα είστε και άλλοι στην ίδια περίπτωση με εμένα. Να πληρώσω κανονικά τη δόση αύριο πρωί ? Εσείς τι θα κάνετε?
 13. Ευχαριστώ κατ'αρχήν που μπαίνεις στον κόπο να απαντήσεις. Η στιγμή που το ζητάει είναι όταν το "καλάθι" μου είναι ολοκληρωμένο και 1 βήμα πριν την πληρωμή. Επομένως θα έπρεπε να "γνωρίζει το σύστημα" ότι η τηλεόραση δεν είναι έξοδο που μπορεί να εμπίπτει στην εν λόγω ΠΟΛ.. Στο δεύτερο μισό της απάντησής σου συμφωνώ 100%.
 14. Μα δεν είναι άκυρο όλο αυτό αφού η εν λόγω διάταξη δεν αφορά τηλεοράσεις?
 15. Καλησπέρα, ήθελα να αγοράσω μία τηλεόραση και το κατάστημα αναγράφει το γνωστό 1150/2017 και δε με αφήνει να ολοκληρώσω Online την αγορά. Εμπίπτει κανονικά στην εν λόγω διάταξη η τηλεόραση? Μου φαίνεται περίεργο, γιατί από ένα γρήγορο διάβασμα είδα ότι μόνο τα ακόλουθα εμπίπτουν...: - Κινητά τηλέφωνα: «85171200». - Κονσόλες για παιχνίδια: «95045000». - Ταμπλέτες ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητοί υπολογιστές: «84713000» Το εν λόγω κατάστημα, έχει 2 επιλογές. Να επιλέξω ότι υπάγομαι στις διατάξεις των παρ. 5 & 6 του άρθρου 39α του κώδικα ΦΠΑ περί απαλλαγής ΦΠΑ (οπότε μου προτείνει να πάω σε φυσικό κατάστημα να εξυπηρετηθώ) ή ότι δεν υπάγομαι και να συνεχίσω την αγορά μου κανονικά μέσω ιντερνετ πληρώνοντας ΦΠΑ όπως παλιά (και μετά να το δηλώσω στην περιοδική δήλωση ώστε να έχω πιστωτικό??)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.