Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

AntonisHLMHX

Members
  • Περιεχόμενα

    72
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

867 profile views

AntonisHLMHX's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

12

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλές γιορτές, Καλά Χριστούγεννα, υγεία. Να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας.
  2. «.. κυρίως λόγω εξευτελιστικών αποδοχών.» Και για να έχουμε μια ιδέα από πρόσφατη εμπειρία καλού μου φίλου σε Δήμο Ν. Προαστίων (Αττική): ΠΕ Μηχανικός με μεταπτυχιακό, εμπειρία 15 ετών: καθαρά 750€/μήνα x12, αναγνώριση μεταπτυχιακού μετά από 1 έτος: +50€/μήνα. Αν τώρα αλλάξει κάτι με αυτά που διαβάζω περί αυξήσεων στο δημόσιο από 1/1/24, δεν το γνωρίζω.
  3. Με απόφαση που υπέγραψαν σήμερα o υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δίνεται η δυνατότητα είσπραξης εσόδων υπέρ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) από τις Δ.Ο.Υ. και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.). Η διαδικασία της βεβαίωσης των τελών ΓΕΜΗ υπέρ της ΚΕΕΕ θα διενεργείται αποκλειστικά και μόνο μέσω των υπηρεσιών διαλειτουργικότητας, μειώνοντας έτσι το διοικητικό κόστος. Με την απόφαση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, αλλά και μεγάλου αριθμού Επιμελητηρίων, ώστε να εκδοθεί Κωδικός Αριθμός Είσπραξης (ΚΑΕ) στην ΚΕΕΕ για τη βεβαίωση και είσπραξη, βάσει των διατάξεων του ΚΕΔΕ, των εσόδων των Επιμελητηρίων. Αντιμετωπίζεται, έτσι, το ζήτημα της βεβαίωσης και είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών των μελών των Επιμελητηρίων, ως δικαιωμάτων τρίτων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολούσε επί σειρά ετών την επιμελητηριακή κοινότητα, καθώς υπήρχε αδυναμία είσπραξης επιμελητηριακών εσόδων από ορισμένα Επιμελητήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν Επιμελητήρια δύο ταχυτήτων, με ανείσπρακτα έσοδα και με σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Η νέα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων ΓΕΜΗ υπέρ της ΚΕΕΕ με ηλεκτρονικά μέσα, μέσω υπηρεσιών διαλειτουργικότητας, βάζοντας τέλος στην απώλεια δημοσίων εσόδων. Πηγή: https://www.dnews.gr/eidhseis/oikonomia/440320/stin-eforia-kai-sto-taxisnet-ta-xrei-se-epimelitiria-kai-gemi
  4. Καλησπέρα. Υπάρχει κάποια εξέλιξη όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα εγκατάστασης αντικεραυνικής προστασίας σε νέες εγκαταστάσεις από το 2023; Αν ισχύει αυτό που μου ανάφερε ηλεκτρολόγος, έχουμε κάποια γνώση της σχετικής νομοθεσίας (που ο ίδιος δεν είχε); Από ένα μισαωρο search, δεν κατάφερα να εντοπίσω κάτι. edit: ενδεχομένως να έχει να κάνει με αυτό: https://ti-soft.com/el/support/help/electricaldesign/elot_hd_60364
  5. Πως δεν αλλάζει το εισόδημα αναδρομικά; Οι συνταξιούχοι με τα αναδρομικά που τους επιστρέφονται κατά καιρούς από τις μνημονιακές κρατήσεις τρώνε 100άρια€ αν δεν κάνουν αναδρομικές δηλώσεις. Ουσιαστικά αλλάζουν τα πεδία κυρίας/επικουρικής σύνταξης. Θελει προσοχή μη φάμε τζαμπα κανά 200€ρο σε πρόστιμα. Ισως πρέπει να κάνουμε κανένα επίσημο ερώτημα όπως ειπώθηκε.
  6. Καλησπέρα σε όλες/όλους. Έχουμε εικόνα τελικά τι κάνουμε σχετικά με τη δήλωση των ποσών; Χρειάζεται & αν ναι, δηλώνονται με τροποποιητικές στα φορολογικά έτη 2019-2020 ή με τη δήλωση του επόμενου χρονου; Έχω ρωτήσει 3 λογιστές, έχω λάβει 3 διαφορετικές απαντήσεις & γενικά δεν πατάνε σε κάποια διάταξη για ό,τι απαντούν, που με τρελαίνει.
  7. Καλησπέρα @stavros.m, σχετικά με το θέμα σας, θα πρότεινα να συμβουλευτείτε και την κατά τόπον Πυροσβεστική Αρχή του έργου σας. Συνήθως ζητούνται οι κατευθύνσεις τους σε κάθε έργο από τις αρμόδιες πολεοδομικές ή/και περιβαλλοντικές υπηρεσίες.
  8. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Υγεία, αγάπη και πολλές χαρές.
  9. Γνωρίζουμε αν τα ποσά που αναφέρει η αίτηση είναι καθαρά ή μικτά; Βλέπω -στα δικά μου τουλάχιστον- μια αναντιστοιχία με τα ποσά που έβλεπα στον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης.
  10. Επιβεβαιώνω, και σε μένα τα ίδια. Είμαστε σε καλό δρόμο, αν προλάβουμε να μπουν & τα χρήματα προεκλογικά, «θα το κάψουμε κυρ Στέφανε». edit: οκ, τώρα απογευματινή ώρα μια χαρά δούλεψε. Αίτηση υπεβλήθη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.