Jump to content

AntonisHLMHX

Members
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

498 profile views

AntonisHLMHX's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done

Recent Badges

12

Reputation

 1. Κινητοποιήθηκε το λογιστήριο & επιτέλους γίνεται δουλίτσα. Κάποιος που έχει γνώση μπορεί να πει πόσο χρονικό διάστημα μεσολαβεί μεταξύ τροποποιήσεων ΑΠΔ & καταβολής ποσού στο λογαριασμό;
 2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Γνωρίζει κάποιος εάν έχει δοθεί νέα παράταση στη φαρσοκωμωδία ή να πιέσω το λογιστήριο της πρώην εταιρείας μου να κάνει επιτέλους τις τροπ. ΑΠΔ;
 3. Σωστά. Σε γνωστούς μου συναδέλφους έχουν επιστραφεί ήδη, το λέω & 6 αναρτήσεις πάνω.
 4. https://aftertax.gr Το συγκεκριμένο site έχει μικρή απόκλιση από τον πραγματικό μισθό. Έχετε δίκιο, κάτι δεν πάει καλά με τον μισθό σας (αν όντως ο μικτός είναι στα 1.260€). Όπως προείπαν οι συνάδελφοι, άμεσα αναλυτική, αλλιώς να πάτε στο λογιστήριο να σας εξηγήσουν ακριβώς πως προκύπτει ο μισθός σας. ***σημειώνω πως, εξ όσων γνωρίζω, μόνο το παιδί δίνει μια προσαύξηση 10% στο μισθό. Αν δεν έχετε τριετία πριν το 2012, δεν έχετε προσαύξηση. Ομοίως για το μεταπτυχιακό.
 5. Ό,τι έπρεπε να έχει γίνει ήδη την 01.01.2017 δηλαδή. Με 5+ χρόνια καθυστέρηση. Όλα αυτά συνοδείας: αλλαγής ταμείου (από ΤΣΜΕΔΕ σε ΕΦΚΑ), κατάργησης-απορρόφησης από ΕΦΚΑ του ΕΤΕΑΕΠ, κλείσιμο υποκαταστημάτων που μας εξυπηρετούσαν με φυσική παρουσία, άρνηση/αδυναμία εξυπηρέτησης από υποκαταστήματα ΕΦΚΑ (ειδικά από αυτό της πλ. Κλαυθμώνος).
 6. Για να γελάσουμε & λίγο, αν & είμαστε για κλάματα:
 7. Όχι από εμένα, κανένα τοπικό κατάστημα ΕΦΚΑ δε με εξυπηρετεί. Δηλώνουν αναρμόδια και με σπρώχνουν στο τέως ΤΣΜΕΔΕ Κλαυθμώνος, στο οποίο δεν μπορούμε πλέον να κλείσουμε ηλεκτρονικά ραντεβού και το οποίο σε τηλεφωνική επικοινωνία που κατά τύχη είχα, δηλώνει επίσης αναρμόδιο. Είναι να μη σου τύχει σημαντικό θέμα, είτε είσαι εν ενέργεια, είτε εν δυνάμει ή νυν συνταξιούχος. Τραγική κατάσταση. Απολύτως.
 8. Ναι, συναδελφος με ΔΠΥ που υπάγεται στη συγκεκριμένη διάταξη τα έχει ήδη πάρει.
 9. Σύμφωνοι, αλλά λογικά εκεί δεν υπαγόσουν στο καθεστώς του παρ. 9 άρθρου 39 Ν. 4387/2016 (ΔΠΥ), όπου από όσο καταλαβαίνω υπάγεται ο συνάδελφος που ρωτάει, σωστά; Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ με την παραπάνω άποψη, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «κάλλιο 5 και στο χέρι παρά 3 και στον άξονα z’z».
 10. Επιπλέον των παραπάνω, ενδεχομένως να απαιτείται να εκδίδεται ΔΠΥ ανά μήνα προκειμένου να αποδίδονται οι ασφαλιστικές εισφορές στον φορέα, δεν το γνωρίζω, απλά το αναφέρω.
 11. @Engineer88 η αλήθεια είναι πως έκανα επαγγελματικό ακριβως για αυτό το λόγο, για να είναι «καθαρός» από οποιαδήποτε άλλης μορφής συναλλαγές, κατόπιν προτροπής φίλου συναδέλφου που είχε θέμα ελέγχου με την εφορία (συγκεκριμένα, δεν του έκαναν την επιστροφή που δικαιούνταν αν πρώτα δεν γινόταν αναλυτικός έλεγχος των κινήσεων του λογαριασμού, όπως του ανέφερε ο εφοριακός). Το κατά πόσο είχε βάση ο έλεγχος δε το γνωρίζω, ούτε έχω γνώση για τη διευκρινιστική που αναφέρεις, σίγουρα είναι θετικό.
 12. Καλημέρες. Η αλήθεια είναι πως εγώ & κάποιοι ακόμα σε άλλες τράπεζες χάνουμε, όπως εξηγώ παραπάνω. «Μα ρε φίλε, γκρινιάζεις για 24€ το χρόνο;» θα σκεφτόταν κάποιος. Ε ναι, δε γουστάρω κερατιάτικα, τόσα πληρώνουμε εδώ & εκεί. Θα μου πει άλλος φίλος «άλλο είναι να ανοίξω επαγγελματικό λογαριασμό σε τράπεζα & άλλο πράγμα να δηλώσω κάποιον λογαριασμό που ήδη έχω ως επαγγελματικό & να τον χρησιμοποιώ μόνο για επαγγελματικές συναλλαγές». Και αυτό σηκώνει συζήτηση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.