Μετάβαση στο περιεχόμενο

5 Screenshots

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Πρόκειται για ένα φύλλο υπολογισμού Αγοραίας Αξίας Καταστήματος με συνδυασμό των μεθόδων Συγκριτικών Στοιχείων Πώλησης και Άμεσης Κεφαλαιοποίησης.

Συμπληρώνετε, όπου χρειάζεται μόνο τα λευκά κελιά. Έχω κάνει κάποιους αυτοματισμούς και έχω ενσωματώσει και έναν έλεγχο απόκλισης των ανηγμένων τιμών, ώστε να αποφεύγονται μεγάλες αποκλίσεις.

Υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής μέχρι 6 συγκριτικών στοιχείων σε κάθε περίπτωση. Το φύλλο δεν είναι κλειδωμένο, οπότε προσέχετε να μην σβήσετε τους τύπους.


Τι νέο υπάρχει στην έκδοση 3.3.0   See changelog

Κυκλοφόρησε

Η νεότερη έκδοση έγινε με την πολύτιμη βοήθεια του συναδέλφου analysis.

Έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στο φύλλο υπολογισμού, καθώς και προσθήκες περισσότερων λειτουργιών. Επειδή έχει αλλάξει σημαντικά η μορφή του φύλλου, διατηρείται και η παλιότερη έκδοση, για όσους θέλουν οπτικά κάτι πιο απλό.

Η βασική επιδίωξη ήταν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το φύλλο και αυτόνομα π.χ. ως παράρτημα υπολογισμών σε μία εκτιμητική έκθεση. Για αυτό τον λόγο άλλαξαν οι πίνακες εισαγωγής των δεδομένων. Οι αλλαγές που έγιναν έχουν ως εξής:

  1. Δημιουργήθηκε πίνακας για την εισαγωγή βασικών στοιχείων της εκτίμησης. Στοιχεία Εντολέα, Ιδιοκτήτη και Εκτιμητή καθώς και οι ημ/νιες Ανάθεσης, Αυτοψίας και Σύνταξης της Έκθεσης.
  2. Δημιουργήθηκε πίνακας για την εισαγωγή των στοιχείων του εκτιμώμενου ακινήτου
  3. Στον πίνακα αναγωγής επιφανειών προστέθηκε η δυνατότητα να συμπεριλαμβάνονται αυθαίρετοι / τακτοποιημένοι χώροι, καθώς και μειωτικός συντελεστής αυθαιρέτων.
  4. Δημιουργήθηκαν πίνακες για την εισαγωγή των συγκριτικών στοιχείων πώλησης και μίσθωσης καταστημάτων.
  5. Οι πίνακες αναγωγής επιφανειών των συγκριτικών στοιχείων πλέον είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και δεν απαιτείται παρέμβαση από τον εκτιμητή.
  6. Έχει αλλάξει η θέση και η μορφοποίηση των πινάκων των συντελεστών αναγωγής, διατηρώντας ωστόσο την ίδια λειτουργικότητα.
  7. Στους πίνακες υπολογισμού των αξιών, πλέον χρειάζεται άμεση παρέμβαση του εκτιμητή μόνο στα πεδία της "Θέσης - Προβολής", των "Πρόσθετων Παροχών" και των "Λοιπών Χαρακτηριστικών - Συντήρησης"
  8. Στον πίνακα υπολογισμού με τη μέθοδο της Άμεσης Κεφαλαιοποίησης προστέθηκε και ο υπολογισμός του Αγοραίου Μισθώματος.
  9. Δημιουργήθηκε νέα καρτέλα "Χρήσιμα Εργαλεία", όπου μπορείτε να βρείτε εργαλεία Ανάλυσης Ευαισθησίας, εργαλείο αναλυτικού προσδιορισμού του Συντελεστή Κεφαλαιοποίησης, εργαλείο προσδιορισμού αναλογούσας Αγοραίας Αξίας βάση του ποσοστού και του είδους δικαιώματος ιδιοκτησίας (πλήρης κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία)

Επειδή, όσο πιο σύνθετο είναι ένα φύλλο εργασίας, τόσο το πιθανότερο είναι να υπάρχουν σφάλματα, παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τυχόν λάθη, που θα εντοπίσετε.

v.3.3.1

Ανεβάζουμε νεότερη έκδοση, επειδή η προηγούμενη είχε κάποια λάθη κατά τη μεταφορά των δεδομένων μεταξύ των πινάκων, ενώ διορθώθηκε και ο τύπος για την αναγωγή λόγω της εμπορικότητας της οδού, που σε μερικές περιπτώσεις έβγαζε λάθος αποτέλεσμα.

Επιπλέον, προστέθηκαν στα αριστερά χρωματικές λωρίδες, ώστε να υπάρχει καλύτερη εποπτεία της περιοχής που εργαζόμαστε.

  • Thanks 2

Σχόλια Μελών

Recommended Comments

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.