Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προδιαγραφές πίεσης λέβητα


Jason_Ab

Recommended Posts

Καλημέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος έχει υπ'όψην του εάν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία που να καθορίζει την ελάχιστη πίεση λειτουργίας για οικιακούς λέβητες θέρμανσης με ατμοσφαιρικό καυστήρα.

Είναι νόμιμο κάποιος καυασκευαστής να ορίσει μέγιστη πίεση λειτουργίας 1 bar ας πούμε; Πρόκειται για θέμα πιστοποίησης φυσικά, αλλά δεν ξέρω απο που να αρχίσω. Υπάρχει ας πούμε κάποια γενική απαίτηση για το CE Mark?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Εάν έχει σχεδιάσει έτσι τον λέβητα ώστε να μην είναι δυνατό (με όλες τις πιθανές αναποδιές που μπορούν να συμβούν) να ξεπεράσει το 1 bar, τότε δεν βλέπω κανένα άλλο περιορισμό.

Αλλά αυτό θυ είναι απαγορευτικό για τις πωλήσεις του προϊόντας. Τι να κάνεις έναν λέβητα που δεν μπορεί να πάει το νερό από το υπόγειο στον πρώτο όροφο μίας μεζονέτας; (ΔΗ= 6 μέτρα, συν 0,2 bar για υπερπίεση στο ανώτερο σημείο, συν 0,2 bar για απώλειες, φτάσαμε το 1 bar, χωρίς περιθώριο ασφαλείας)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.