Μετάβαση στο περιεχόμενο

Jason_Ab

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Jason_Ab

  1. Πού να έλεγα τώρα οτι η διαφορά ΤΕΙ-Πολυεχνεία είναι 1 ΕΞΑΜΗΝΟ κι όχι 1 χρόνος... Βέβαια ας μην ξεχνάμε οτι στο 9ο εξάμηνο στα Πολυτεχνεία έχουν υποχρεωτικό μάθημα σε όλες τις κατευθύνσεις την "Επιφοίτηση Αγίου Πνεύματος Ι"... (το "ΙΙ" είναι για τους μεταπτυχιακούς...)
  2. Χαίρομαι να βλέπω νέους Μηχανικούς να ασπάζονται την ποιότητα λόγου και τον σεβασμό για τον συνομιλητή τους που επιδεικνύει η ηγεσία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ακόμα ένα λαμπρό παράδειγμα οτι υπάρχει μεγάλη απόσταση απο την επιστημονική μόρφωση στην κοινωνική. Ποιός ξέρει... μπορεί να είμαι περισσότερα απο όσα δείχνω... Δεν είναι κακό πού και πού να ζητάμε συγνώμμη (ειδικά ο γραπτός λόγος παρερμηνεύεται εύκολα). Απο εμένα συγχωρεμένος. Πραγματικά σε αυτό το σκεπτικό δύσκολα θα βρείς κάποιους να διαφωνούν. Φυσικά το ερώτημα του πώς θα πρέπει να είναι η τριτοβάθμια τεχνική εκπαίδευση στην χώρα μας (στα πρότυπα των Πολυτεχνείων ή των ΤΕΙ) χωράει μεγάλη συζήτηση. Σωστός 1000%. Μία παρατήρηση τέλος για τον φίλο μας Mercedes. Δεν γνωρίζω για τα στοιχεία που παραθέττεις για το εξωτερικό (εξ'άλλου δεν μπορούμε μία ζωή να λέμε "αφού έτσι γίνεται στην Γερμανία έτσι πρέπει να είναι"). Απο εκεί και πέρα θα διαφωνήσω ξανά με την κατηγοριοποίηση των Αρχιτεκτόνων στην σχολή καλών τεχνών. Εάν τα πράγματα δούλευαν ανθρώπινα θα ήταν κοινή αντίληψη οτι ο Αρχιτέκτονας είναι Μηχανικός. Μάλιστα ο Αρχιτέκτονας είναι ο Αρχι-Μηχανικός, δεδομένου οτι ιεραρχικά σε κάποιο έργο βρίσκεται πάνω απ'όλους. Το συνολικό κτίσμα έχει (ή θα έπρεπε να έχει) την επίβλεψη και τον σχεδιασμό του Αρχιτέκτονα. Απο εκεί και πέρα άλλες ειδικότητες αναλαμβάνουν Στατικά, Η/Μ κλπ. Η δουλειά του Αρχιτέκτονα είναι να σχεδιάσει το κτίριο και να οργανώσει όλους τους Υπόλοιπους. Η όλη έννοια της οικοδομικής τέχνης δημιουργήθηκε απο Αρχιτέκτονες στην πορεία της Ιστορίας. Απο τα παλλικάρια που χτίσαν την Ακρόπολη μέχρι το παλλικάρι που έφτιαξε την Βενετία. Όταν βυθιζόμαστε σε ισοστατικούς, υπερσατικούς φορείς ή μηχανισμούς ας μην ξεχνάμε τί ακριβώς υπηρετούν όλα αυτά. Και εάν η Ελλάδα μας έχει κάνει να αναρωτιόμαστε εάν θα μπορούσαμε να ζούμε χωρίς Αρχιτέκτονες ή χωρίς Πολιτικούς Μηχανικούς, εγώ θα προτιμήσω να πάω να μείνω σε καμμιά σπηλιά να χαίρομαι την αρχιτεκτονική της φύσης. Οι Αρχιτέκτονες ΕΙΝΑΙ Μηχανικοί. Τοπογραφικά δεν ξέρουν να κάνουν.
  3. Στο ξαναείπα. Δεν ξέρετε τριγωνομετρία γι'αυτό χρειαζόσαστε gps και σαχλαμάρες. Τράβα απο τους Αρχιτέκτονες να μάθεις πώς ασκούν την τοπογραφία οι πραγματικοί Άντρες... Κωστάκη για πες μου, εκτός απο εσένα που λες μερικούς συναδέλφους σου σκυλιά, ποιός άλλος βρίζει;
  4. nicpapa εάν ήθελες να συντάσσεις τοπογραφικά θα έπρεπε να πας στην σχολή Αρχιτεκτόνων. Πού να αγοράζεις gps και αηδίες. Αυτά είναι για τους αμόρφωτους. Οι μάγκες κάνουν τοπογραφικά με κορδέλα. Οι υπόλοιποι χρειαζόσαστε gps γιατί δεν μάθατε ποτέ τριγωνομετρία. Απλά πράγματα.
  5. Να είστε ευγνώμονες που το ΤΕΕ επιτρέπει σε εσάς να κάνετε τοπογραφικά και δεν σας ζητάει συνυπογραφή απο ΠΜ. Δεν είναι δεδομένο αυτό να ξέρεις. Εάν χειροτερέψει η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι αρκετά πιθανό να σας ζητηθεί. Κατά τ'άλλα βγήκε κάποιος ελεγκτής της πολεοδομίας και έκανε μία ερώτηση εδώ μέσα και βιαστήκαν όλοι να απαντήσουν. Απο εσένα μέχρι τον πρόεδρο του κάτω Κωλοκοτρονιτσίου (συγνώμη, του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας). Φαίνεται κύριος Ρόκος είναι φανατικός αναγνώστης του παρόντος ιστότοπου... Κοινώς... μάθανε οτι γ@μι0μ@$τε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι... Η "απειλή μήνυσης" είναι ένα απλό πυροτέχνημα. Ειδικά όταν γίνεται ανώνυμα. Όλοι καθόμαστε και λέμε εύκολα "θα πρέπει να κάνουμε μήνυση". Το έχουμε αναλύσει επαρκώς το θέμα. Όποιος πιστεύει οτι μέσω της δικαστικής οδού θα βρει κάποια άκρη με τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο(ο υπογράφων είναι ένας απο αυτούς), τότε θα πρέπει να προχωρήσει σε ό,τι πιστεύει ΣΙΩΠΗΛΑ, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Εάν χρειάζεται υποστήριξη μπορεί να απευθυνθεί σε όποιον Σύλλογο είναι γραμμένος. Και ΕΙΔΙΚΑ για αυτό το θέμα θα σε διαβεβαιώσω οτι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Κοινώς... ή προχωράμε ή σιωπούμε γιατί φαινόμαστε γραφικοί, ακόμα κι αν αυτό που λέμε έχει νόημα. Να ξέρεις επίσης οτι εάν υπάρξει θετική έκβαση σε κάποια νομική ενέργεια που ήδη τρέχει, θα τρέξουν όλες οι κατσαρίδες να χαρακτηρίσουν αγωγολάγνους όσους προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους μέσω των δικαστηρίων. Ένας παραπάνω λόγος ώστε 1ον) να μην ανοίγουμε τα χαρτιά μας και 2ον) να μην "διαφημίζουμε" κάτι το οποίο μπορεί να μείνει στα χαρτιά. Δεδομένου οτι η ΕΕΤΕΜ αδυνατεί να ενορχηστρώσει με επιτυχία τις κινήσεις των συναδέλφων, θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και να τηρούμε μετριότητα εκφράσεων. Πιστεύω καταλαβαίνεις τί εννοώ. Στο συγκεκριμένο θέμα (του κύριου Ρόκου) υποθέτω οτι κάποιος ο οποίος εξετάσει την περίπτωσή του θα πρέπει να ελέγξει: 1) Πόσο ζημιά κάνει με αυτό το έγγραφο 2) Πόσο αξίζει τον κόπο να κινηθεί εναντίων του (τί ειδικό βάρος έχει ο συγκεκριμένος κύριος και τί αποζημίωση θα μπορούσε να αξιωθεί απο αυτόν) 3) Εάν η απραξία μας ανοίξει τον δρόμο σε άλλους σαν τον εν λόγω κύριο να βγαίνουν και να λένε το μακρύ και το κοντό τους 4) Πόσες ουσιαστικές πιθανότητες γρήγορης επιτυχίας έχει μία νομική κίνηση εναντίων του. Ειδικά για μηνύσεις δεν μιλάμε μέχρι να μιλήσουμε.
  6. Καλά ξεμπερδέματα συνάδελφοι Πολιτικοί Μηχανικοί των ΤΕΙ. Οι φίλοι μας απο το ΤΕΕ αρχίσαν πάλι τις "γνωμοδοτήσεις"...
  7. Σιγουρέψου οτι στον κόμβο που βρίσκεται η διακλάδωση έχεις δηλώσει ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟ οτι υπάρχει ταφ διακλάδωσης, αλλιώς δεν θα το πάρει.
  8. Θα υποθέσσω οτι εννοείς οτι σε κάποιους βρόγχους του μονοσωληνίου έχεις εγκαταστήσει ένα σώμα, σωστά; (τους ονόμασες "κύκλωμα" και μπερδεύτηκα λίγο) Κατ'αρχάς στην πράξη δεν πιστεύω οτι θα είναι δύσκολη η εξισσόρόπηση του δικτύου όπως το περιγράφεις (δεδομένου οτι οι διατομές των στηλών είναι σωστές και η επιλογή του κυκλοφορητή γίνει σωστά) Τώρα για τις βάνες που θα εγκατασταθούν στα σώματα, πιστεύω οτι εντέλει ακόμα και στους βρόχγους με ένα σώμα θα καταλήξεις με τετράοδη (την συνηθισμένη βάνα του μονοσωληνίου). Εάν χρησιμοποιείς το 4Μ θα βοηθήσει να καταλάβεις το τί ακριβώς έχεις κάνει (τις ταχύτητες του νερού και τις τριβές των κλάδων) εάν έστω και προσωρινά απενεργοποιήσεις την αυτοεξισορρόπηση. Αυτό θα σου δώσει και μία βασική ιδέα για το ποιές θα πρέπει να είναι οι τοπικές απώλειες που θα προσθέσσεις μέσω των ρυθμιστικών βανών που θα εγκαταστήσεις στα κολλεκτέρ (συγκρίνοντας τις τριβές των κλάδων στο κολλεκτέρ). Βέβαια στην πράξη δεν νομίζω οτι θα σε βοηθήσει, δεδομένου οτι η τελική εξισσορόπηση του δικτύου γίνεται στην πράξη (που τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά απο την μελέτη). Σημείωσε δύο συμβουλές: -Ίσως να καταλήξεις σε καλύτερο αποτέλεσμα εάν εγκαταστήσεις 2 κυκλοφορητές (1 σε κάθε κολλεκτέρ-όροφο) αντί για 1 κεντρικό και βάνες αυτονομίας. Τότε δεν θα χρειαστεί να ανησυχείς για την σύγκριση των τριβών ανάμεσα στους ορόφους. -Φρόντισε στην πράξη να εγκαταστήσει ο υδραυλικός κάποιο χημικό προστασίας απο ηλεκτρόλυση (ειδικά εάν έχεις μεγάλες ταχύτητες ροής). Good luck!
  9. Δεν νομίζω οτι χρειάζεται, σου ζητήσανε απο την ΔΕΗ; Εάν σου ζητήσανε πάντως θα πρέπει να κάνεις την καινούρια ΥΔ ελέγχοντας με βάση ΚΕΗΕ. Ναι η σφραγίδα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (διπλωματούχου ή πτυχιούχου) είναι αρκετή.
  10. Σιγούρεψε οτι έχεις βάλει σωστή ονοματολογία στους κλάδους. πχ η διακλάδωση θα βρίσκεται στο 4.5 και μετά θα έχεις 5.6,6.7,7.8 κοκ απο την μία μεριά και και 5.9,9.10 κοκ απο την άλλη
  11. Έτσι μπράβο! Όχι μόνο να λέμε γενικά και αόριστα οτι κάποιος παραβιάζει τους κανόνες συμμετοχής, αλλά να κάνουμε παραπομπή σε συγκεκριμένα άρθρα των κανόνων συμμετοχής που το μέλος παραβίασε. Μπράβο ρε παιδιά. Συγκινούμαι να βλέπω ΜΗχανικούς (συνήθως βάζω με κεφαλαίο μόνο το πρώτο γράμμα, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση αισθάνθηκα την ανάγκη να βάλω κεφαλαίο και το δεύτερο) με συγκροτημένο και εμπεριστατωμένο λόγο. Προτείνω στους διαχειριστές να οργανώσουν κάποιο συγκεκριμένο ετήσιο ή εξαμηνιαίο ανοιχτό ραντεβού που να μπορούν όσα μέλη επιθυμούν να βρίσκονται και να ανταλλάσσουν φάπες. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν και φωτογραφίες απο τις κορασίδες που κατέκτησαν στα φοιτητικά τους χρόνια ώστε πλέον να μπορούμε να πούμε με αποδείξεις και επιχειρήματα ποιός εντέλει είχε τις καλύτερες επιδόσεις (ποσοτικά και ποιοτικά) στον τομέα αυτό. Ταυτόχρονα θα χρειαστεί να φέρουμε και τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 3 χρόνων ώστε να δούμε ποιός βγάζει και τα περισσότερα λεφτά. Και το κυριότερο, να φέρουμε και πιστοποιημένα όργανα μέτρησης μήκους (με πρόσφατη απόδειξη καλιμπραρίσματος απο πιστοποιημένο εργαστήριο) ώστε να μπορέσουμε πλέον να βγάλουμε αξιόπιστα συμπεράσματα στο ερώτημα που ταλανίζει αρκετούς εδώ μέσα: Ποιός απ'όλους μας την έχει μεγαλύτερη... Ανέκδοτα και παρατράγουδα πιστεύω πλέον οτι είναι όλοι οι κατοικούντες στο στρουμφοχωριό που λέγεται Ελλάδα. Ο πύργος της Βαβέλ δεν είναι τίποτα μπροστά στην Ελλάδα του 2012. Ώρες ώρες σκέφτομαι οτι είμαστε περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι όλοι κι όλοι οι Έλληνες και έχουμε 20 εκατομμύρια διαμάχες μεταξύ μας. Φανταστείτε να είμασταν καμιά πενηνταριά εκατομμύρια. Πιστεύω θα είχε γίνει πυρηνικός πόλεμος. Αναρωτιέμαι εάν είναι τυχαία η τόσο έντεχνα δομημένη νομολογία στην χώρα μας ώστε να χωρίζει τους πολίτες σε α,β και γ κατηγορίας και να έχουμε άπειρους λόγους να σκοτωνόμαστε. Ρε μήπως μας κάνουν πλάκα;
  12. Με αυτή σου την φράση πραγματικά δείχνεις οτι δεν έχεις καταλάβει τί ακριβώς συμβαίνει. Το να προσβάλλεσαι όταν κάποιος σε προσβάλλει και το να μην δέχεσαι να σε μειώνουν δεν έχει καμμία σχέση με το πόσα λεφτά έχεις στο παντελόνι σου. Έχει σχέση με την αντίληψη που έχεις για την ζωή και με το πόσο σέβεσαι τον εαυτό σου, τις σπουδές σου και το επάγγελμά σου.
  13. Για τις μελέτες αερίων καυσίμων: ΠΔ 420/87 άρθρο 4: "Δικαίωμα μελέτης και επίβλεψης για εγκαταστάσεις εσωτερικού δικτύου διανομής αερίων καυσίμων στις οικοδομές έχουν, σύμφωνα με το από 16/ 17.3.1950 Β.Δ. όπως τροποποιήθηκε με το από 2411/17.12.53 Β.Δ. Οσοι ασκούν ελεύθερα το επάγγελμα μηχανολόγου ή μηχανολόγου ηλεκτρολόγου, ή ηλεκτρολόγου μηχανικού ή Ναυπηγού, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 6422/ 34, ή τεχνολόγου μηχανικού σύμφωνα με τα Β. Δ/τα 657/1970 και 699/ 1971." Η εγκατάσταση του δικτύου αερίων καυσίμων έγκειται στο επάγγελμα του υδραυλικού. ΠΔ55/2000 Άρθρο 8, παρ.14 "Στους ασκούντες ελέυθερα το επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού,του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, του Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και του Ναυπηγού, καθώς και στους Πτυχιούχους Μηχανολόγους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) και πτυχιούχους Ενεργειακής Τεχνικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) μηχανολογικής κατεύθυνσης, επιτρέπεται αυτοδίκαια χωρίς περιορισμό, η εκτέλεση, συντήρηση και επισκευή θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των κτιρίων, σύμφωνα με όσα ορίζονται και τις διαδικασίες που περιγράφονται στο παρόν ΠΔ" Δεν έχεις κάποια διαδικασία να κάνεις (όπως πχ να γραφτείς σε κανένα συνδικάτο ή να δηλώσεις το αντικείμενό με το οποίο θα ασχοληθείς σε κάποια μαφιόζικη οργάνωση) εάν είσαι Μηχανολόγος Τ.Ε. Τώρα όσο για τις "διαιτησίες" απο το ΤΕΕ, ανενημέρωτους συνάδελφους και λοιπά τέτοια χαριτωμένα θα αποφύγω τον σχολιασμό.
  14. Ήδη ανακάλεσα το αυτοϊκανοποιούμενος και για τον συγκεκριμένο συνάδελφο θα ανακαλέσω και το σφραγιδοφόρος, αφού τον παρεξήγησα όπως είπα. Κλασσικό παράδειγμα του οτι δεν πρέπει να κράζω κάποιον πριν καταλάβω ακριβώς τί εννοεί... (γιατί στο τέλος βγαίνω εγώ ο αυτοϊκανοποιούμενος...χαχαχα...)
  15. Σου εύχομαι το 2012 το πάθος σου για αυτοϊκανοποίηση να περιοριστεί αποκλειστικά στην internetική σου ζωή. Εμείς δεν σε παρεξηγούμε. Εχουμε γνωρίσει τόσα χρόνια πολλούς γραφικούς αυτοϊκανοποιούμενους σφραγιδοφόρους άλλωστε... EDIT: Έχοντας ξαναδιαβάσεις τα ποστ σου 2 φορές οφείλω να ανακαλέσω για το αυτοϊκανοποιούμενος. Δεν είσαι αυτοϊκανοποιούμενος, απλά έχεις έναν τρόπο να γράφεις σωστά πράγματα με μπερδεμένο (αλλά αστείο) τρόπο. Παρεξήγησις λοιπόν... καλή χρονια!
  16. Σορρυ διαφωνώ κάθετα. Οι π.μ. μιά χαρά τοπογραφικά μπορούν να συντάξουν. Οι Αρχιτέκτονες είναι Μηχανικοί, είτε μας αρέσει είτε όχι. Η σχολή Αρχιτεκτόνων δεν ανήκει στην σχολή καλών τεχνών. Φυσικά και δεν έχουν σχέση με στατικά ή τοπογραφικά πάντως Τεράστιο ανέκδοτο πραγματικά. Και τα αποτελέσματα φαίνονται απο τα τόσο όμορφα σπίτια μας και τον τόσο φοβερό πολεοδομικό σχεδιασμό. Εγώ γελάω ακόμα. Πού να σου πώ και το καλύτερο. Κάποιος ΠΜ πολυτεχνείου έχει περισσότερα δικαιώματα σε Μηχανολογικά ή Ηλεκτρολογικά έργα απο τους αντίστοιχους Ηλεκτρολόγους ή Μηχανολόγους ΤΕΙ. Και σφραγίζει μελέτες με το 20% εισφορά που ο φίλος μας πιό πάνω δεν βρίσκει πού είναι το κακό... Μωρέ εντός θέματος είσαι όσο δεν μπορείς να φανταστείς.
  17. Δυστυχώς μετά απο αυτές τις χαριτωμένες επισημάνσεις σου θα πρέπει να σε αφήσω να περάσεις μόνος σου απο το πρώτο στο δεύτερο βήμα που περιγράφει ο φίλος kasvan. Σου εύχομαι ειλικρινά καλή τύχη σε αυτή σου την πορεία. Ελπίζω μόνο να είσαι αρκετά νέος ώστε να έχεις αρκετό χρόνο μπροστά σου να χτίσεις έναν σοβαρό χαρακτήρα χωρίς συμπλέγματα και κακεντρέχεια. Εάν πάλι είσαι πάνω απο 35-40 τότε απλά θα σε χρησιμοποιώ ώς χαρακτηριστικό παράδειγμα των νοοτροπιών που δημιουργούν τα γνωστά προβλήματα σε αυτή την χώρα. Γιατί ώς γνωστόν η Ελλάδα είναι μία πολύ ωραία χώρα... αλλά έχει πολλούς Ελληνάρες.
  18. Προσωπικά σε 2 10άρια έχω στείλει μόνο την υ.δ., όχι πρωτόκολλα ή μετρήσεις και όλα οκ
  19. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Κανονικός ή απο τους άλλους τους μαϊμού; Κορυφαίο! Ρε γμτ αυτή η χώρα βγάζει πολύ γέλιο! Κοίταξε να δεις. Κατά βάση έχεις δίκιο. Εξάλλου για αυτό τον λόγο σπουδάσαμε κι εμείς, γι'αυτό τον λόγο σπουδάσατε κι εσείς. Εμείς για να δουλεύουμε και να πληρώνουμε σφραγιδιάτικα, εσείς για να ρίχνετε τις σφραγίδες. Πού να κάνετε πραγματικές μελέτες τώρα... Με κάθε σεβασμό φίλε μου... ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ!!!!! Σκέψου το λίγο. Αυτό ήταν το όνειρό σου όταν μπήκες στην σχολή σου; Αυτό ήταν το όνειρό σου όταν διάβαζες για να πάρεις το δίπλωμα; Να συνυπογράφεις μελέτες άλλων; Τί είναι το τοπογραφικό... η μελέτη της Εγναντίας Οδού ή της γέφυρας Ρίου για να χρειάζεται team μηχανικών! Κατάλαβε τί λες. Αυτή η "πατέντα" της συνυπογραφής δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία προσπάθεια νομικής κατοχύρωσης παράνομων πρακτικών! Και δεν βλέπεις πού είναι το κακό;;;!!!!!;;;;!!!!! Παναγία μου και Χριστέ μου! Είσαι μορφωμένος άνθρωπος και επιστήμονας. Πρέπει να έλθεις στο ύψος των περιστάσεων! ASAP!!!!! Φίλε μου "κακέ Λύκε" έχεις κι εσύ τα δίκια σου. Το πρόβλημα είναι το γνωστό "μάθανε οτι μ@μιόμ@στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι". Συνεπώς κι εσύ βλέπεις κάποιο χαρτί με πολλές σφραγίδες και "φτερά" και σου φαίνεται επίσημο. Δεν πάει να είναι απο το ΤΕΕ, δεν πάει να είναι απο το ΝσΚ εσύ πιστεύεις οτι έχει ουσιαστική ισχύ. Δεν σε κατηγορώ.Επειδή η δημόσια διοίκηση είναι κάπως... πώς να το πώ... ιδιαίτερη στην χώρα μας κι εσύ όταν ακούς κάτι επίσημο το ακολουθείς επειδή δεν έχεις σαφείς εντολές και επειδή και οι προϊστάμενοί σου αδυνατούν να αναλάβουν κάποια ευθύνη και να σου πούνε τί να κάνεις. Ώς δημόσιος υπάλληλος δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει ποιό παιχνίδι παίζεται στις πλάτες των συναδέλφων. Εσύ την δουλειά σου θέλεις να κάνεις και χωρίς να εκτίθεσαι. Απλά πράγματα. Και το παιχνίδι παίζει ώς εξής: Απο εσένα μέχρι τους διευθυντές των πολεοδομιών κανένας δεν έχει διάθεση να αναλάβει ευθύνες και είσαστε έρμαιο δημοσιευμάτων, δηλώσεων απο το ΤΕΕ, την ΕΕΤΕΜ, μέχρι και σε forum ψάχνεις να βρεις απο ποιούς οφείλεις να δέχεσαι τοπογραφικά (καλή ώρα). Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή. Η συμβουλή μου όμως είναι να επιδείξεις μεγάλη προσοχή γιατί πλέον οι αντιδράσεις των συναδέλφων (τώρα θέλεις να το πεις επίθεση, θέλεις να το πείς άμυνα το αφήνω στην κρίση σου) εκτός απο συλλογικά θα γίνονται και σε προσωπικό επίπεδο με αγωγές κατά συγκεκριμένων δημοσίων υπαλλήλων που παρανομούν (φυσικά αυτό θα κριθεί στο δικαστήριο). Συνεπώς για να μην βρεθείς ώς τελευταίος τροχός της αμάξης να πληρώνεις προσωπικά το Ελληνικό μπάχαλο, καλό θα είναι να πάρεις κάποια έγγραφη απάντηση απο κάποιον προϊστάμενό σου στα θέματα που "καίνε". Έτσι ώστε να είσαι καλυμένος τυπικά. Γιατί όπως το κόβω πρόκειται να γίνει μεγάλο μπάχαλο, είναι εξάλλου σύνηθες πριν απο μεγάλες αλλαγές. Όσο για το ΤΕΕ θα μου επιτρέψεις να πώ πως η επανίδρυση της χώρας θα πρέπει να ξεκινήσει απο εκεί.
  20. kasvan πολύ ενδιαφέροντα τα ψυχολογικά βήματα που έγραψες. Θα με βοηθήσουν στο άμεσο μέλλον να ερμηνεύσω πολλές συμπεριφορές. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η εξής φράση που διάβασα "Μόνο το ΤΕΕ Ανατολικής Πελοποννήσου είχε κοινοποιήσει κάποιο έγγραφο στις πολεοδομίες αρμοδιότητας του" . Μάλιστα απο κάποιον που παρουσιάζεται (και δεν έχω λόγο να πιστέψω οτι λέει ψέμματα) ελεγκτής της πολεοδομίας. Φαίνεται λοιπόν εύκολα οτι οι ελεγκτές της Πολεοδομίας (ή τουλάχιστον ο συγκεκριμένος ελεγκτής) πιστεύουν οτι οι Πολεοδομίες είναι "αρμοδιότητας" ΤΕΕ. Άλλο ενδιαφέρον (αν και χρόνια γνωστό) συμπέρασμα απο αυτή την πολύ όμορφη συζήτηση. Τουλάχιστον πρόσφατα αποδείχτηκε οτι οι συμβολαιογράφοι δεν είναι "αρμοδιότητας ΤΕΕ"... ακόμα. Κάτι είναι κι αυτό. Θα προτείνω σε όλους τους συναδέλφους και "συναδέλφους" πάντως να μην προχωρούν σε απειλές νομικών κυρώσεων (εξάλλου δεν είναι καθόλου sic), αλλά χωρίς πολλές πολλές τυμπανοκρουσίες να προχωρούν στις απαραίτητες νομικές κινήσεις ώστε να στοχοποιούν συγκεκριμένους ανθρώπους που λόγω θέσης παρανομούν εις βάρος τους. Μία πολύ καλή τέτοια περίπτωση είναι ορισμένοι συμβολαιογράφοι οι οποίοι πριν τις απαραίτητες διευκρινήσεις που δημοσιεύτηκαν στην αρχή του thread δημιούργησαν προβλήματα σε κάποιους συνάδελφους. Δεν είναι κακό να υπάρξουν και μερικοί που θα πληρώσουν και καμμία αποζημιωσούλα... Έτσι ώστε να μην είναι τόσο εύκολο να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αλλιώς, όσοι απλά απειλούν με μηνύσεις γίνονται γραφικοί. Και αναγκάζονται στο τέλος να λένε οτι έχουν "πολλούς λόγους" που δεν κάνουν κάτι τέτοιο, μπας και καταφέρουν να αφήσουν κάποια υπόνοια απειλής στον αέρα του στυλ "ξέρω οτι έχω δίκιο και αν θέλω σας κλείνω όλους μέσα στην φυλακή, αλλά είμαι ανώτερος άνθρωπος και δεν το κάνω". Τέλος θα καλέσω όλους τους συνάδελφους Τ.Ε. να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν υβριστικές εκφράσεις και να ρίχνουν το επίπεδο της συζήτησης. Εξάλλου η καινούρια διοίκηση του ΤΕΕ έχει ρίξει τόσο το επίπεδο του λόγου της που όσο και να προσπαθήσετε σύντομα μόνο οι λιμενεργάτες θα μπορούν να συνεννοηθούν με την διοίκηση του "Τεχνικού Συμβούλου του Κράτους". Καλά χριστούγεννα και καλή χρονιά. Εύχομαι το 2012 να βοηθήσει κάποιους να ξεπεράσουν τις νευρώσεις τους και να φτάσουν στο επιθυμητό στάδιο της αποδοχής, να ανασυγκροτηθούν, να βάλουν την ζωή τους και τις σκέψεις τους σε τάξη και να βοηθήσουν και τους άλλους να αποδεχθούν την πραγματικότητα.
  21. 1ον) Η Ανώτατη Εκπαίδευση χωρίζεται σε δύο τομείς, τον τεχνολογικό και τον πανεπιστημιακό. 2ον) Ώς Μηχανολόγος Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΔΕΝ έχεις επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτό το οποίο μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις τα επαγγελματικά δικαιώματα των Υπομηχανικών που προσωρινά (εδώ και δυόμισι δεκαετίες) και καταχρηστικά χρησιμοποιούνται απο εμάς. Δηλαδή Υπομηχανικοί δεν υπάρχουν εδώ και δυόμισι δεκαετίες, αλλά εσύ που είσαι μηχανικός είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιείς τα προεδρικά διατάγματά τους σαν να ήσουν απόφοιτος μίας σχολής που ουδέποτε φοίτησες (αυτής των υπομηχανικών). Κατά τ'άλλα τελειώνοντας ένα ΤΕΙ (τουλάχιστον όπως είναι η κατάσταση σήμερα) δεν σου επιτρέπεται να ασκήσεις το επάγγελμα που σπούδασες. Συνεπώς η συμβουλή μου είναι είτε να μπεις σε κάποιο Πολυτεχνείο (εάν τα καταφέρεις) είτε να παρακολουθήσεις σε κάποιο ΤΕΙ μόνο τα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν, καθαρά για την πλάκα σου. Γιατί προς το παρών Πτυχίο απο ΤΕΙ = Κανένα Πτυχίο όσων αφορά την επαγγελματική σου κατοχύρωση. Ειδικά εάν σκέφτεσαι να είσαι και καλός φοιτητής και σου αρέσει το διάβασμα δεν υπάρχει τίποτα πιό άδικο απο το να σου βγει το λάδι για να αποφοιτήσεις και μετά να σου πούν "συγνώμμη, αλλά χάσατε". Πήγαινε καλύτερα σε κάποιο κολλεγιάκι, 3 χρονάκια χαλαρά και μετά έχεις πλήρη ε.δ. Και μην τρελλαίνεσαι για τα δίδακτρα, πιό φθηνά θα σου έρθει απο το να σπουδάσεις σε κάποιο ΤΕΙ της επαρχίας. Μπορείς βέβαια να τελειώσεις το ΤΕΙ, να ακούς μεγάλα λόγια απο κάθε Υπουργό Παιδείας και στο τέλος να παίρνεις τα @@ σου, όπως κάνουμε εμείς τόσα χρόνια... Τουλάχιστον δεν μπορείς να πεις οτι δεν σου τα είπε κανένας πριν μπεις, γιατί σου τα είπα εγώ.
  22. Είναι ενδιαφέρουσα η κατά καιρούς αγανάκτηση πολλών μελών του ΤΕΕ με τον τρόπο με τον οποίο αυτό "συντεχνιάζεται". Το θέμα είναι όταν η συντεχνιακή λογική μας συμφέρει τότε την υποστηρίζουμε. Μόνο που με αυτό τον τρόπο η συντεχνία γίνεται ακόμα πιό ισχυρή και όταν σταματήσουμε να είμαστε απο τους ευνοημένους θα μας φταίει το κεφάλι μας και μόνο. Δεν μιλάω για κάποιον συγκεκριμένο απο εδώ μέσα, εάν αρθρογραφούν εδώ άνθρωποι που ταιριάζουν σε αυτό το προφίλ να ξέρουν οτι ουδέποτε θα ασχολιόμουν με κάποιον απο αυτούς τόσο ώστε να τον στοχοποιήσω σε προσωπικό επίπεδο. Κατά τ'άλλα φίλοι και συνάδελφοι διπλωματούχοι πιστεύω οτι ξέρετε οτι αυτές τις μέρες συνεδριάζουν πολλοί "σημαντικοι" άνθρωποι και συζητάνε συν τοις άλλοις για την "τυποποίηση και εποπτεία της αγοράς". Σόρρυ για το off topic και για να γυρίσουμε στο θέμα μας. Υπάρχει χρόνος για την προσφυγή στο ΣτΕ; Ήδη στις ειδήσεις λένε οτι απο Σεπτέβρη-Οκτώβρη όλη η διαδικασία θα ξεκινήσει (αλήθεια τις προσωρινές άδειες θα τις βγάλουνε κάποια νύχτα του Αυγούστου; Ενδιαφέρον...). Θα μπορούσαμε ίσως να μαζευτούμε αρκετοί που έχουμε κάποιες αντιρρήσεις για το πώς εννοούν την "τυποποίηση" της καινούριας αγοράς των ενεργειακών επιθεωρήσεων μερικοί... Και πού ξέρεις; Ίσως όταν η ελίτ μειώσει ακόμα τα "μέλη" της (συνηθισμένο φαινόμενο σε περίοδο οικονομικής κρίσης), κάποια πρώην "μέλη" της ελίτ επανακτήσουν την αντικειμενικότητα της κρίσης τους. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. EDIT: Αναρωτιέμαι... εάν απορριφθεί η αίτηση κάποιων θα φωνάζουν για αδικία ενώ εάν γίνει δεκτή θα λένε πόσο σωστό είναι το "προσωρινό" σύστημα; Μάλλον θα περιμένουμε για σύμμαχους μετά την ανακοίνωση των προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών. Κάποιοι μετά το αποτέλεσμα θα κρίνουν την διαδικασία.
  23. Αναρωτιέμαι πόσα λεφτά παίρνει ο κάθε ένας απο τους συμπαθείς μας δ.υ. που συμμετέχουν στα συμβούλια του ΣΑΠΕ και του ΣΑΤΕ...
  24. Καλό θα είναι να γίνει η συνεδρίαση για τους Μεταλειολόγους, απο εκεί και πέρα για τους Μηχανικούς Τ.Ε. δεν έχει νόημα γίνει-δεν γίνει, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα απαιτήσουν τα πορίσματα της συνεδρίασης του ΣΑΤΕ που έχει ήδη γίνει απο το 2008. Αν και είμαι πολύ περίεργος να ακούσω την άποψη των Οδοντιάτρων για το θέμα... Πάντως να μου το θυμηθείτε απο εδώ και μπρος όταν κάποιο επιμελητήριο θα ζητάει κάτι, θα το συνυπογράφουν και όλα τα υπόλοιπα μαζί... Θέλουν κάτι οι Οδοντίατροι; Θα το ζητάει και το ΤΕΕ. Θέλει κάτι το ΤΕΕ; Θα το ζητάνε και οι δικαστικοί. Έχει να πέσει πολύ γέλιο. "Η ανάπτυξη ώς σύνθημα και πράξη"... Μόνο που το ακούω με πιάνει μία ανατριχίλα...
  25. χαχαχαχαχα... όλα κι όλα... Άδεια σου δίνουνε. Δεν μπορείς να πεις. Αρκεί να μην γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας. Βασικά μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά, ή ο υπάλληλος της Νομαρχίας κάτι δεν έχει καταλάβει καλά. Εάν ισχύει το 2ο κάνε μία έγγραφη αίτηση, ώστε να σου το πουν γραπτώς αυτό. Εάν όντως σου το πουν γραπτώς, τότε φέρε μου εμένα την απάντηση και θα σου πληρώσω εγώ τον δικηγόρο να βγάλεις και κανά φράγκο. Φρέσκος στο επάγγελμα δεν θα σε χαλάσει κανένα 10χίλιαρο για τα πρώτα έξοδα σε γραφεία και εξοπλισμό...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.