Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δύο παρεκκλίσεις σε αγροτεμάχιο.


Recommended Posts

Θα ήθελα την γνώμη συναδέλφων για την περίπτωση αυτή.

Δηλαδή έστω ότι έχουμε αγροτεμάχιο εντός ζώνης οικισμού, άρτιο και οικοδομήσιμο κατα παρέκκλιση, εφόσον ειναι πάνω απο 2000 τ.μ. και προ 77.

Παράλληλα όμως το ίδιο αγροτεμάχιο εχει πρόσωπο σε κύρια κοινοτική οδο και ειναι επισης κατα παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο εφόσον υπάρχουν ήδη 10-15-750<'62

 

Εχει και τις δυο παρεκκλίσεις, αλλα οι αποστάσεις απο τα όρια που θα πρέπει να έχει π.χ. η κατοικία ειναι διαφορετική για καθε μία παρρέκλιση.

Τι επιλέγουμε, αυτή ειναι η απορία μου.

Link to comment
Share on other sites

Σε αντίστοιχη περίπτωση που αντιμετώπισα παλαιότερα η άποψη της πολεοδόμου ήταν ότι εφαρμόζουμε τη παλαιότερη από τις παρεκκλίσεις.

Ωστόσο στη περιπτωσή σου νομίζω ότι δε μπορείς να κάνεις χρήση των αποστάσεων της παρέκλισης του ΄62 για τις πλάγιες αποστάσεις διότι αυτό προϋποθέτει μέγιστο προσωπο 20μ και μέγιστο βάθος 35μ, ενώ εσύ σίγουρα ξεπερνάς τουλάχιστον ένα από τα δύο (20*35=700<2000).

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος γιατί δεν έχω μπροστά μου το 270Δ

Εαν η μία από τις διαστάσεις π,β, είναι μικρότερη από 20 ή 35 αντίστοιχα τότε εξέτασε με τη πολεοδομία το ενδεχόμενο εφαρμογής παρέκλισης για τη μία μόνο απόσταση είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει (πολ/μια Σαλαμίνας) αλλά δεν μπορώ να βρώ κάτι σχετικό.

 

υ.γ. ελπίζω η ομοιότητα ονόματος χρήστη να μη δημιουργεί πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση παρακαλώ τους συντονιστές να με ενημερώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Εγκ-34844/5574/104/86

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του Αρθρον-1 του ΠΔ/24-5-85 ΦΕΚ-270/Δ/85

(Κατά παρέκκλιση αρτιότητα εκτός σχεδίου γηπέδων,

αναγνώριση δημοτικών, κοινοτικών και μοναδικών οδών, αποστάσεις κτισμάτων,

ελάχιστες πλάγιες αποστάσεις, τήρηση αποστάσεων από δασικές εκτάσεις)

 

β. Οι ελάχιστες αποστάσεις εξαρτώνται όχι μόνον από την περίπτωση της κατά παρέκκλιση αρτιότητας (Παρ.2β περιπτώσεις αα, ββ και γγ) αλλά επίσης και από το πρόσωπο ή το βάθος τους.

'Ετσι σε γήπεδο που υπήρχε στις 12-11-62 ενδέχεται να προκύψει ελάχιστη πλάγια απόσταση 2,50 μέτρων αν το πρόσωπο του (π είναι 10 μ. <ή= Π < 20 μ. (ή 5.00 μ. αν έχει πρόσωπο 20 μ. <ή= π < 45 μ. ή ακόμη και 15,00 μέτρα αν έχει πρόσωπο π > 45 μ.) ενώ η ελάχιστη οπίσθια απόσταση μπορεί να προκύψει 2,50 μ. αν έχει βάθος (β) 15 μ. <ή= β < 35 μ. (ή 5,00 μ. αν έχει βάθος 35 μ. <ή= β < 50 μ. ή ακόμη και 15 μ. αν έχει βάθος >ή= 50 μ.). Δηλαδή ενδέχεται για το ίδιο γήπεδο να προκύψουν ελάχιστες πλάγιες αποστάσεις διαφορετικές από τις οπίσθιες.

 

Η παραπάνω εγκύκλιο είναι η πιο σχετική για τις αποστάσεις.

Αυτό που με προβληματίζει ειναι σχετικά με την άποψη της πολεοδόμου προς εφαρμογή της παλαιότερης παρέκκλισης.

Αυτήν την απόφαση την έλαβε αυθαίρετα η στηρίχθηκε κάπου, αν γνωρίζεις συνονόματε giannhst. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον σε παίρνουν λόγω εμβαδού (>2000τμ), θα πάρεις τις δυσμενέστερες από αυτές που μπορείς να εφαρμόσεις λόγω "παλαιότητας".

Οι ελάχιστες των 2,50μ είναι για τα γήπεδα που τις δικαιούνται πραγματικά και αφήνοντας πλάγιες μεγαλύτερες των 2,50 5,0 7,50 ... δυσχεραίνεται ή καθίσταται αδύνατη η δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

Εγκ-34844/5574/104/86

.....................................................................................................

Αυτό που με προβληματίζει ειναι σχετικά με την άποψη της πολεοδόμου προς εφαρμογή της παλαιότερης παρέκκλισης.

Αυτήν την απόφαση την έλαβε αυθαίρετα η στηρίχθηκε κάπου, αν γνωρίζεις συνονόματε giannhst. Ευχαριστώ.

 

είπε πως μίλησε στο τηλ με ΔΟΚΚ, κάτι το οποίο δεν μπορώ να επιβεβαιώσω

Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με την εκτος σχεδιου δομηση οριζεται για τις κατοικιες οτι για γηπεδα με εμβαδον τουλαχιστον 2000 μ2 οι πλαγιες αποστασεις ειναι 5 μ χωρις να δινει δυνατοτητα μειωσεις αυτων

2. Στα κατά παρέκκλιση άρτια γήπεδα της παραγράφου 2 του άρθρου 1 επιτρέπεται η ανέγερση κατοικιών σύμφωνα με τους κάτωθι όρους δομήσεως, επιφυλασσομένων των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 1 καθώς και της περίπτωσης β της παρ. 5 του άρθρου 1.

α) Σε γήπεδα επιφανείας τουλάχιστον 2.000 μ2 επιτρέπεται η ανέγερση κατοικιών με ελάχιστες αποστάσεις από τα όρια του γηπέδου πέντε (5) μέτρα. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι όροι δόμησης της προηγουμένης παραγράφου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.