Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ευθύνη συντήρησης οροσήμων και τριγωνομετρικών


Recommended Posts

Να συμπληρώσω και γω με τη σειρά μου, ψάχνοντας για το συγκεκριμμένο σήμερα :

Από το βιβλίο με τίτλο "Τοπογραφικά δίκτυα και υπολογισμοί" του Δ.Ρωσσικόπουλου 1992 στη σελίδα 6 αναφέρει επί λέξη :

Υπεύθυνη για την εγκατάσταση, τη μέτρηση, τον υπολογισμό και τη συντήρηση των κρατικών δικτύων, μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ήταν η ΓΥΣ. Μετά την ίδρυση του ΟΚΧΕ η ευθύνη των κρατικών δικτύων μεταβιβάστηκε στον οργανισμό.

 

Επίσης ξεκινώντας μήπως και βρω άκρη με τον βασικό Ν.674/77 "περί αναδασμού της γης και μεγεθύνσεως των γεωργικών εκμεταλεύσεων και άλλων τινών διατάξεων" συμπεραίνω χωρίς να το δω όμως νομικά, ότι για τα βάθρα του Υπ. Γεωργίας δεν μπορεί να είναι άλλος υπεύθυνος και για την συντήρηση τους η κατά τόπους Τοπογραφική Υπηρεσία που δημιούργησε τους αναδασμούς και διανομές.

 

Τώρα θα μου πεις, με τα GPS ποιος να ασχοληθεί με κλασική τοπογραφία - Γεωδαισία.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε οι επανεφαρμογές όμως σε παλαιές διανομές και αναδασμούς απαιτούν τη χρήση των τριγωνομετρικών/οροσήμων που χρησιμοποιήθηκαν για τις τοπογραφικές εργασίες που έγιναν εκείνη την εποχή.

 

Δυστυχώς έχουμε το φαινόμενο στη χώρα να έχουμε n προβολικά συστήματα / data τα οποία μεταξύ τους να μην είναι συμβατά.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Συνάδελφοι, (δεν ξέρω εάν σας έτυχε), αλλά είπα να το θέσω εδώ κρίνοντας το ότι έχει μία σχετική συνέχεια, μιας και πρόκειται για διάσωση τριγωνομετρικού.

 

Λοιπόν υπάρχει τριγωνομετρικό, που φαίνεται σε χάρτες της ΓΥΣ και μέχρι στιγμής υπάρχει και στην πραγματικότητα επί εδάφους. (μικρή μαγούλα σε κάμπο περίπου 2 στρεμμάτων που στην κορυφή βρίσκεται το τριγωνομετρικό)

Το θέμα είναι ότι δεν φαίνεται στους χάρτες αναδασμού γεωργικής γης που γίνανε, αλλά ο αναδασμός το δίνει σαν αγροτική έκταση σε ιδιοκτήτη. Ο άνθρωπος μετρώντας την έκταση του και βρίσκοντας τη μικρότερη, αξιώνει τώρα να καλλιεργήσει και την μαγούλα που έχει πάνω το τριγωνομετρικό.

το τριγ/κο δεν γνωρίζω πότε έγινε, πάντως φαίνεται σε 5αρι, αλλά όχι σε αναδασμό που έγινε το 1968.

 

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω από το #1, συμπεραίνω ότι πρέπει να ενημερώσω τον ΟΚΧΕ, ώστε να συνεννοηθεί ίσως με την αρμόδια Δ/νση Γεωργίας για να γίνει μείωση - διόρθωση στο εμβαδό του αγρού για να σωθεί το τριγ/κο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι, νωμίζω κάνετε λάθος.....Την ευθήνη συντήρησης των τριγωνομετρικών την έχουν οι ΟΤΑ με χρεωστικά για κάθε ένα ξεχωριστά.Βεβαίως οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν και φυσικά γι αυτό έχουν καταστραφεί τα περισσότερα , κυρίως αυτά που είναι ευκολα προσβάσιμα.........

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον ξέρεις κάτι παραπάνω.

Επειδή με προβλημάτισε κυρίως, το χρεωστικό για κάθε ένα χωριστά, που ανάφερες και επειδή έχω ρωτήσει διάφορους ΟΤΑ, (οι οποίοι επιμένουν ότι δεν γνωρίζουν κάτι επ'αυτού), έχεις την καλοσύνη να μας πεις κάτι για αυτό ?

Εάν δεν σε καλύβει το #20 που αναφέρθηκε παραπάνω, τότε κάτι άλλο ισχύει που προσωπικά δεν το γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.