Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σφραγίδα Μηχανικού σε Τιμολόγιο Εργασιών


gmech

Recommended Posts

Γεια σας,

 

Είμαι σχετικά νέος μηχανικός (Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός μέλος ΤΕΕ) και θέλω να θεωρήσω ένα τιμολόγιο εργασιών για να κόψω κάτι εργασίες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και εδω θα ήθελα τα φώτα σας.

 

Τις εργασίες θα τις κάνω εγώ με κάποιους τεχνικούς οι οποίοι και θα μου κόψουν ένα ΔΠΥ για τις εργασίες τους για να πληρωθούν από εμένα μετά το τέλος των εργασιών.

 

Η αλήθεια είναι ότι ο λογιστής που ρώτησα δεν με κατατόπισε καθόλου θα έλεγα οπότε..

 

1.Στην περίπτωση που έχω πάρει (έχει εκδοθεί τιμολόγιο από τον προμηθευτή στο όνομα μου) και τα υλικά για την εγκατάσταση (πχ σωληνώσεις-λέβητα-σώματα κλπ) σε μια εγκατάσταση πχ κεντρικής θέρμανσης, πως τα "κόβω" αναλυτικά στο τιμολόγιο που θα δώσω στον πελάτη παρακαλώ (ένα παράδειγμα θα ξεκαθάριζε το τοπίο)?

 

2.Τι είδους τιμολόγιο απαιτείται για την παραπάνω περίπτωση? Τριπλότυπο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ή Τριπλότυπο δελτίο αποστολής-τιμολόγιο?

 

3.Η σφραγίδα που θα σφραγίσω το τιμολόγιο πριν το πάω για θεώρηση ξέρω ότι πρέπει να περιέχει τους δυο αριθμούς που πήραμε κατά την εγγραφή μας στο βιβλίο των ανωτάτων τεχνικών σχολών που κάνει κάθε μηχανικός στην νομαρχία ώστε να φαίνεται ότι είμαι αδειούχος για την εκτέλεση ηλεκτρομηχανολολογικών εγκαταστάσεων. Θα ήθελα κάποιος που έχει βγάλει αυτή την σφραγίδα να με κατατοπίσει με ένα πρότυπο παρακαλώ.

 

Αναμένω τις απαντήσεις σας...Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

θα κάνεις δηλ εργολαβία το έργο;;

 

θες ΤΠΥ εργολάβου με αντίστοιχο κωδικό δραστηριότητας στην εφορία και ίσως και κωδικό εμπορίας

-----

γίνε στενός κορσές του λογιστή και αν είναι άσχετος πήγαινε σε άλλον

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, εργολαβία αλλά δεν θα ήθελα να μπλέξω με "εμπόριο" αφού δεν θα μεταπουλάω τα υλικά ξεχωριστά, θα τα αγοράζω στο όνομα μου και θα κάνω την εγκατάσταση αυτών και φαντάζομαι οτι θα κόβονται κάπως σαν εργασίες-υλικά στο τιμολόγιο για τον πελάτη. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με..

 

Επίσης αν κάποιος έχει ενα παράδειγμα πως κόβεται αυτό το τιμολόγιο ας κατατοπίσει λίγο γιατι μόνο μηχανικούς εμπιστεύομαι σε φορολογικά θέματα τελικά...

 

Το τι είδους τιμολόγιο χρειάζεται για εργολαβία δεν το έχω ξεκαθαρίσει ακόμη πάντως (ερώτηση 2)...όποιος συνάδελφος γνωρίζει...

Link to comment
Share on other sites

το εμπόριο ίσως σου χρειάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις

πχ για καυστήρα από ό,τι θυμάμαι

(είναι από τα παράλογα των φορολογικών)

 

το π΄ρωτο που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι τον κωδικο δραστηριότητας

από αυτόν εξαρτάται και το μπλοκ

επίσης κάνεις νέα σφραγίδα

 

δες παλαιότερα θέματα για εργολαβίες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.