Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άλλο περίγραμμα - ίδια τετραγωνικά


nza

Recommended Posts

Στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας υπάρχουν διαφοροποιήσεις με τα σχέδια της άδειας, στο εξωτερικό περίγραμμα του ορόφου, αλλά τα τετραγωνικά των κλειστών χώρων είναι ίδια.

 

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει διαφοροποίηση αναλογιών, δηλαδή για παράδειγμα, αντί το ένα δωμάτιο να είναι 4 χ 5, είναι 5 χ 4 κλπ. Έτσι, σε αποτύπωση του υπάρχοντος και σύγκριση με τα σχέδια της άδειας, τα τετραγωνικά είναι ίδια, με το υπάρχον κατά τι μικρότερο από την άδεια.

 

Το κτίσμα είναι του 1957. Δεν έχω βρει σχέδια στην πολεοδομία γιατί δεν έχω αριθμό αδείας. Το μόνο που έχω είναι κάτοψη ορόφου σφραγισμένη από τότε.

 

Τι γίνεται; Η αλλαγή περιγράμματος με ίδια τετραγωνικά, σε ποια κατηγορία παραβάσεων εντάσσεται, εάν εντάσσεται;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

βασικά το θέμα είναι ότι δεν έγινε εφαρμογή της άδειας.

το θέμα μπορεί να είναι σοβαρό μπορεί και όχι

καταρχήν εγώ θα έψαχνα την άδεια με κάποιο στοιχείο που αναφέρει πάνω το σχέδιο της κάτοψης για να δω όλες τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν

επειτα αναλόγως κρίνεις αν π.χ. δημιουργείται πρόβλημα σε κάποιο σημείο με την απόσταση Δ τι να το κάνεις ότι είναι ίδια τα τ.μ.?

 

δε μπορώ να βοηθήσω παραπάνω αλλά ίσως κάποιος συνάδελφος να γνωρίζει παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ.

Και 'γω δεν ξέρω τι να κάνω.

 

Καταλαβαίνω οτι η επιμέτρηση, για παράδειγμα, πιθανών προστίμων γίνεται με βάση τετραγωνικά αυθαίρετου κτίσματος.

 

Όταν τα τετραγωνικά είναι ίδια, δεν ξέρω πως θα ξεκίναγε, για παράδειγμα, μια νομιμοποίηση και επί ποιας επιφάνειας θα γινόταν ο επιμερισμός του προστίμου. Πόσο μάλιστα όταν το υπάρχον είναι κατά τι μικρότερο, ενώ ο πραγματοποιημένος όγκος είναι και αυτός μικρότερος από όσο υπέβαλλε η άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Παρόμοια περίπτωση που μου έτυχε στην Πολεοδομία του δήμου Αθηναίων, θεωρήθηκε ότι είναι νομιμοποίηση "Εκτός Νομίμου Περιγράμματος" και πήγε με την διαδικασία της Απόφασης Νομάρχη. Γενικά μπλέξιμο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ.

 

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει γίνει καταγελλία ούτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα ( ακόμα ). Θεωρώ όμως οτι θα υπάρξει, σε περίπτωση δη αποτύπωσης για παράδειγμα, για συστάσεις ορ. ιδιοκτησίας κλπ.

 

α. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ κάτι περισσότερο για τη νομιμοποίηση "εκτός νομίμου περιγράμματος"΄; κάποιο σύνδεσμο να αρχίσω να διαβάζω απο εκεί. Η καλύτερα απλή ερώτηση στην αρμόδια Πολεοδομία; Δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία.

 

β. Έχει νόημα η έκδοση καινούργια άδειας στο υπάρχον περίγραμμα; Καταλαβαίνω οτι κολλάει σε δηλώσεις περί "νομίμως υφιστάμενης κατάστασης". Θα είχε νόημα προσπάθεια μείωσης του εμβαδού, με καθαίρεση κάποιων τμημάτων, ώστε να υπάρχει ακίνητο μικρότερης επιφάνειας, όλο εντός του νομίμου περιγράμματος της άδειας, και μετά να εκδοθεί νέα άδεια;

 

Το κτίριο έχει υπόλοιπο δομήσεως ακόμη και τώρα στην υφιστάμενη κατάσταση και υπάρχει συναίνεση για χρήση του συντελεστή αυτού ή τυχόν τροποποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.