Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιωτικό δίκτυο αποχέτευσης


sp1403

Recommended Posts

Κύριοι καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα θέμα που έχει εξελιχθεί σε γόρδιος δεσμός σε εμένα και τους ένοικους της πολυκατοικίας της οποίας διαμένω.

Δυστυχώς στην περιοχή στην οποία διαμένω δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης παρά μόνο σε απόσταση 900μ. Αυτά τα οποία θα ήθελα να μάθω είναι τα εξής, προσανατολιζόμαστε σε μια λύση για την δημιουργία ενός ιδιωτικού δικτύου αποχέτευσης με σκοπό την σύνδεση μας με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Σε μια πολυκατοικία αποτελούμενη από εφτά διαμερίσματα 4 διαμερίσματα 100 (3υδ+σαλονι) τμ και 3 διαμερίσματα 55 τμ (1υδ +σαλόνι) ποιο είναι το μέγεθος του βόθρου που πρέπει να δημιουργηθεί ένας ή δυο (ένας για τα βαριά και ένας για το νερό) ; ποια η διατομή του σωλήνα που πρέπει να χρησιμοποιηθεί πόσες atm δεδομένης της απόστασης 900μ και του αριθμού των ένοικων της πολυκατοικίας; Ποιο το είδος της αντλίας λυμάτων που προτείνετε να χρησιμοποιήσουμε μονοφασική ή τριφασική κάποια συγκεκριμένη μάρκα-μοντέλο για τα δικά μας δεδομένα ; Η υψομετρική διάφορα του σημείου εισόδου των λυμάτων από το σημείο εξόδου είναι της τάξης των τριών μέτρων. Σας ευχαριστώ εκ τω προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημά σου είναι δύσκολο να απαντηθεί απο εδώ, αλα μερικές βασικές παραμετροι ειναι

Ο υπολογισμός των αποβήτων γίνεται καλύτερα ή με τον αριθμό των ενοίκων ή με τις συσκευές που καταναλώνουν νερό και όχι με τα τμ.Επίσης αν η πολυκατοικία κατοικείται ήδη μπορείσ να δείς τους λογαριασμούς του νερού.

Το μέγεθος της δεξαμενής της αντλίας και του αγωγού είναι αλληλένδετα μεταξύ τους με την ένοια ότι αν αποφασίσεις να βάλεις μεγαλύτερη δεξαμενή μπορείς να βάλεις μικρότερη αντλία, ή αν αποφασίσεις να βάλεις αγωγό μεγάλης διατομής μπορείς να βάλεις μικρότερη αντλία. Είναι και θέμα κόστους, όχι μόνο αρχικής κτήσης αλλα και συνολικά στη διάρκεια ζωής της εγκατάστασης.

Καλο είναι να βάλεις δύο αντλίες μία κύρια και μία εφεδρική και κατάλληλους αυτοματισμούς για την ασφαλή λειτουργία και τον έλεγχο των αντλιών. Πχ συναγερμό για υψηλή στάθμη και ένδειξη βλάβης γιατί δεν είναι εύκολο να ελέγχεις τις αντλίες. Επίσης προνόησε για την εύκολη απομάκρυνση των αντλιών για αντικατάσταση επισκευή.

Τώρα για είδος και μάρκα οι επιλογές είναι άπειρες. Και πάλι είναι θέμα κόστους και ποιότητας. Στείλε πμ αν θέλεις μερικές μάρκες που γνωρίζω εγώ ότι είναι αξιόπιστες (επειδή απαγορεύεται η διαφήμιση) ή κάνε μια έρευνα στο διαδίκτυο.

Αυτά μουρχονται τώρα. Υπάρχουν κιάλλες παραμέτροι που πρέπει να ληφθούν υπόψην όπως η κατασκευή του αγωγού. Γιαυτό και σου είπα ότι το θέμα είναι δύσκολο νααπαντηθεί.

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη δε κατάλαβα και τόσο καλά μάλλον? Θέλεται να συνδεθείτε στον κεντρικο αγωγό σε απόσταση 900 μ και τι? θα αρχίσετε να σκάβεται μόνοι σας δόμους και χωράφια ?? Καλά δήμος εκεί δεν υπάρχει ?

Τι είδους ιδιοτική προτοβουλία είναι αυτή?

Συγνώμη φίλε μου μπορεί και να μην κατάλαβα καλά αλλά νομίζω ότι από τον Δήμο σας πρέπει να ξεκινήσεται και όχι από εδώ. Εκεί θα βρείς μηχανικούς που θα σου πούν τον σωστό τρόπο και τον νόμιμο καθώς και τι προβλέψεις μπορούν να γίνουν στο μέλλον για όλη αυτήν την απόσταση των 900μ με μελλοντικές κατοικίες.

Οταν μπλέκεις με τους Δήμος δεν είναι ότι καλύτερο αλλά δεν γίνεται ο κάθε ένας μας να τραβάει αγωγους αποχέτευσεις .

Να είσαι καλά και καλή δύναμη

Link to comment
Share on other sites

Πάντως είναι πιο ευσεινήδητος από αυτούς που βάζουν αποροφφητικό βόθρο και τελείωσε η υπόθεση.

Υπάρχει και η λύση του compact βιολογικού.

Αλήθεια πως καταλήξατε σαυτή τη λύση?

Link to comment
Share on other sites

Ο κατασκευαστης αποφασισε να φτιαξει ενα παρομοιο συστημα το οποιο θεωρησε σωστο να το κανει να εξυπηρετει 23 διαμερισματα.. με αποτελεσμα να εχουμε προβλημα με τις αντλιες σε τακτα χρονικα διαστηματα.Στο ερωτημα αν υπαρχει δημος? και βεβαια υπαρχει δημος,δημος Κερκυραιων,χρηματα η εταιρια υδατων να διαθεσει για ενα τετοιο εργο δεν εχει, παροτι στην περιοχη αυτην την στιγμη υπαρχουν σχεδον 60 διαμερισματα..

Link to comment
Share on other sites

Αν το σύστημα σχεδιαστεί σωστά μπορεί να λειτουργήσει για πολλα χιλιόμετρα. 900 μέρα δεν είναι τίποτα.

Αρα έχετε ήδη σύστημα ή θέλετε να κατασκευάσετε?

Οι αντλίες λογικό είναι να έχουν και βλάβες αλλα όχι συχνά.

Τι μάρκα είναι?

Πιθανόν να μην έγινε σωστή επιλογή ή να μην είναι αξιόπιστη μάρκα και κακής ποιότητας.

Link to comment
Share on other sites

όπως πολύ σωστά ειπώθηκε παραπάνω, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να έρθεις σε επαφή με τον Δήμο και την αρμόδια υπηρεσία/φορέα που ασχολείται με τα θέματα αποχέτευσης της περιοχής.

 

Απο εκεί θα μάθεις εάν

1) υπάρχει σχεδιασμός να έρθει το αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή σου, ή

2) εάν θα πρέπει να παρθεί "ιδιωτική" πρωτοβουλία, το οποίο και μεταφράζεται στο να χρηματοδοτήσετε το έργο το οποίο και θα κατασκευασθεί από εργολάβους του Δήμου ή του τοπικού φορέα αποχέτευσης

 

Από τα πρώτα πράγματα που θα μάθεις είναι εάν χρειάζεστε βαρυτικό αγωγό ή εάν πρέπει να προχωρήσετε σε ωθητικό (υπό πίεση).

 

Εάν το έργο δεν εκτελεσθεί από το Δήμο ή τον τοπικό φορέα αποχέτευσης ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πάρετε άδειες εκσκαφών, διέλευσης κλπ και ανάλογα με την περιοχή μπορεί να είναι πολλές...

 

Επίσης μπορεί να απαιτείται και παρουσία αρχαιολόγου, οπότε και χρειάζεται και άδεια της αρμόδιας εφορίας αρχαιοτήτων.

 

Η απόσταση των 900m δεν είναι τίποτα σημαντικό.

 

Στην περίπτωση του ωθητικού αγωγού, η ενδεδειγμένη λύση είναι δίδυμος αγωγός και δίδυμο ή τρίδυμο σύστημα αντλιών κατάλληλων για στερεά, οι οποίες θα είναι εφοδιασμένες με κοπτήρες. Προσοχή στον αυτοματισμό (εναλλαγή, master-slave κλπ) και στον τρόπο επιτήρησης της στάθμης του φρεατίου συλλογής (min ασφαλείας, max ασφαλείας, min λειτουργίας, max λειτουργίας κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Σχεδιασμος για να ερθει το αποχετευτικο στην συγκεκριμενη περιοχη δεν υπαρχει ουτε για τα επομενα 3-5 χρονια.Ειδικα με την οικονομικη κατασταση του δημου.Ο δημος δεν αναλαμβανει να εκτελεσει το εργο για λογαριασμο μας,ομως μπορει να μας εξασφαλισει αδεια εκσκαφης για να γινει το εργο για να μας βγαλουν απο την πλατη τους μια και εχουν παρει χρηματα(τελη συνδεσης αποχετευσης) χωρις να εχουν δικτυο στην συγκεκριμενη περιοχη.Και βεβαια θα το χρηματοδοτησουμε εμεις το εργο αφου δεν γινεται αλλιως.Προτιμω να πληρωσω καποια χρηματα και να ξεμπερδεψω παρα να μην μπορω να βγω απο το σπιτι μου το οποιο το πειτριγυριζουν λυματα απο 23 ιδιοκτησιες και μολυνουν και το ποταμι που υπαρχει παραπλησια και ειναι βιοτοπος αλλα και τον υδροφορο οριζοντα της περιοχης και παρολα αυτα κατοπιν καταγγελιας δικης μας στο τμημα υγειονομικου δεν εχει γινει καμμια ενεργεια.Σιγουρα μιλαμε για αντλια με κοπτηρες επωμυνη.Το κοστος δεν ειναι προβλημα στην παρουσα φαση απλα να γινει κατι σωστο.Ποια η διαφορα βαρυτικου αγωγου και ωθητικου.Επισης το ολο συστημα διδυμων αγωγων πως λειτουργει ?? Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Εάν τυχόν προχωρήσετε με την κατασκευή του δικού σας αγωγού αποχέτευσης των 900 m, λάβετε υπόψη την ανάγκη σύνδεσης των κατάντι (αλλά επίσης και των ανάντι, αν υπάρχουν) ιδιοκτησιών, να συνδεθούν στον "δικό σας" αγωγό.

Οταν λέω "λάβετε υπόψη", δεν εννοώ τόσο στην διαστασιολόγηση, όσο κυρίως στην καταβολή μέρους του κόστους κατασκευής. Κάποιοι θα το δεχτούν και θα πληρώσουν από τώρα. Κάποιοι όχι. Αλλά όταν θα έρθει η ώρα της σύνδεσης, θα πρέπει να ξέρετε τι θα οφείλουν για να συνδεθούν.

 

Το ότι θα χρειαστείτε ΚΑΙ δικηγόρο, το θεωρώ αυτονόητο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.