Μετάβαση στο περιεχόμενο

x_user

Members
  • Περιεχόμενα

    143
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by x_user

  1. αν η πίεση του δικτύου είναι καλή, μπορείς να αφήσεις και τον ηλ. θερμοσίφωνα, συνδεμένο σε σειρά, με τρόπο που το ζεστό νερό από το λέβητα του ΦΑ να εισέρχεται ως "κρύα" παροχή στον ηλ. θερμ. αλλιώς τον απομακρύνεις όπως αναφέρθηκε αναλυτικά και παραπάνω. όσο για την καταπολέμηση της λεγεωνέλας, χρειάζεται ισχυρή χλωρίωση του μολυσμένου δικτύου ("shock").
  2. Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, για τιμολόγιο μέσης τάσης Β1, Β2 κλπ, η ΧΖ είναι το γινόμενο της ΜΖ (Μέγιστη Ζήτηση) επί του ΣΥΝΤ.ΠΡΟΣΑΡΜ (Συντελεστή Προσαρμογής). Οι οδηγίες και οι υπολογισμοί της ΜΖ και του ΣΥΝΤ.ΠΡΟΣΑΡΜ αναφέρονται στις σελίδες στο site της ΔΕΗ @ΝΙΚΟΣΤΡΙ: εάν αναφέρεσαι σε μέση τάση, κάνεις λάθος!
  3. το γέμισμα με νερό σε εξασφαλίζει στο ότι δεν αποτελεί πλέον η δεξαμενή "εν δυναμει" κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει χώρος για να παραμείνουν τυχόν εύφλεκτα ή τοξικά αέρια. Αν θεωρείς ότι σε καλύπτει αυτό, είσαι τότε ΟΚ! - Βέβαια θα πρέπει να διασφαλίσεις το τι θα συμβεί σε περίπτωση αστοχίας της δεξαμενής στο περιεχόμενο της... που θα διοχετευθεί και εάν Εγκυμονεί κανένας άλλος κίνδυνος...
  4. Σε οικοδομή πελάτη μου, στον ακάλυπτο, ο γείτονας έχει τοποθετήσει στο μπαλκόνι του σε οριζόντια διάταξη κλασικό θερμοσίφωνα 80L. Σε απόσταση 1.5m από αυτον είναι το παράθυρο του γραφείου του πελάτη μου, ο οποίος και θέτει τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα: 1) είναι νόμιμη τέτοια τοποθέτηση θερμοσίφωνα? 2) υπάρχουν θέματα ασφάλειας? (σε περίπτωση αστοχίας του θερμοσίφωνα είναι σαν να έχει μπροστά στο παράθυρο του μία "βόμβα") 3) αισθητική της κατασκευής? υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις? Η δε κατασκευή είναι απερίγραπτη, καθώς στηριζόμενη στα κιγκλίδωμα του μπαλκονιού έχει τοποθετηθεί ένα πλαίσιο από μορφοσωλήνα στο οποίο είναι στηριγμένο πλακάζ όπου και τοποθετήθηκε ο θερμοσίφωνας με όλα τα καλώδια και τις σωληνώσεις χύμα. παρακαλώ μαζί με τα σχόλια σας αναφέρατε και τις τυχόν διατάξεις ή κανονισμούς που ρυθμίζουν αυτά τα θέματα.
  5. τριπλότυπο, ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ καταθέτει στην εφορία του, και από ένα αντίγραφο σε ΑΝΑΔΟΧΟ & ΕΡΓΟΛΑΒΟ.
  6. ούτε ρελέ βλέπω, ούτε άλλα κομμάτια παζλ, ούτε και τίποτα από το οποίο να μπορεί να βγει κανένα συμπέρασμα. Για αυτό και ρωτάμε... μήπως και μάθουμε κάποιο στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει!!!
  7. η πλακέτα ελέγχου του κυκλώματος διόρθωσης λειτουργούσε σωστά? ή έβαζε και έβγαζε τους πυκνωτές ασταμάτητα με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση?
  8. 1) για τι είδους καλώδιο μιλάμε? 2) ασθενή, χαμηλή, μέση τάση??? 3) ξέρουμε τίποτα σχετικά με το βάθος στο οποίο βρίσκεται? 4) υλικό επίχωσης?
  9. 1) πρώτα-πρώτα ο λογαριασμός είναι για τιμολόγιο Β1, το οποίο και έχει καταργηθεί από 01/01/11. Τώρα ονομάζεται γενικό εμπορικό ή γενικό βιομηχανικό ανάλογα με τη χρήση... 2) Ο συντελεστής 1200 είναι χαρακτηριστική του μετρητή που έχει η εγκατάσταση και χρησιμοποιείται για τη μετατροπή της ένδειξης του μετρητή στις πραγματικές καταναλώσεις. 3) Το cos(φ) είναι πολύ χαμηλό για το Β1, με αποτέλεσμα να τρως υψηλές χρεώσεις χωρίς λόγο... 4) άεργος: 80400 ΩΧΒΑ,
  10. τα χάλια του ΞΕΝΙΑ δεν συγκρινονται με τίποτα άλλο!!! είναι παρατημένο, κατακλεμμένο, λεηλατημένο και ότι άλλο θέλει κανείς... από στατικής πλευράς όμως είναι σε καλύτερη κατάσταση από το Μοντ Παρνές!
  11. ΝΑΙ! Ή να βρεις κάποιο τοπογραφικό ή αρχιτεκτονικό το οποίο τη δείχνει και παράλληλα φέρει σφραγίδα πολεοδομίας...
  12. εννοείται ότι τα βουλγαρικά συνεργεία δεν φέρουν την ζητούμενη πιστοποίηση... όσο για τη μετατροπή, εξαρτάται από τον κινητήρα που φορά το αυτοκίνητο. Από όσο ξέρω δεν είναι δυνατή η μετατροπή όταν ο κινητήρας είναι άμεσου ψεκασμού (FSI)
  13. το θέμα δεν εξαντλείται με το εάν θα πάρει η αντλία εμπρός, αλλά και με την πίεση που μπορεί να διατηρήσει εφόσον υπάρχει ροή...
  14. όχι πάντα! άλλα ναι , άλλα όχι. Ο σκοπός τους είναι να "δημιουργήσουν" ρεύμα κατάλληλων προδιαγραφών για την συγκεκριμένη χρήση. πρόσφατα είχα μία εφαρμογή με τρoφοδοτικό με έξοδο 12VAC @ 50Hz.
  15. ακόμα και ως αυτοπαραγωγός μπορείς να πουλήσεις στη ΔΕΗ το 20% της παραγωγής. Δες τις συμβάσεις/κανονισμούς ΡΑΕ/ΔΕΣΜΗΕ
  16. αυτό θα συμβεί μόνο εάν η πηγή τροφοδοσίας των 2 UPS είναι διαφορετική, δηλ δεν τροφοδοτούνται από ΔΕΗ και τα δύο!
  17. εάν θέλεις να μείνεις στην Ελλαδα, μόνο για hobby θα σχοληθείς με ρομποτική. Στος εξωτερικό υπάρχει "ψωμί" καθώς οι εφαρμογές είναι πολλές (βιομηχανία, ιατρική, αεροναυπηγική κλπ)
  18. 1) έλεγξε το στοιχείο εξωτερικά για να δεις εάν χρειάζεται καθαρισμό (χημικός καθαρισμός όπως στα A/C) 2) έλεγξε τυχόν βάνες ότι είναι ανοικτές και λειτουργούν σωστά 3) έλεγξε ότι δίοδες ή τρίοδες παίρνουν εντολές και λειτουργούν σωστά 4) έλεγξε ότι ο θερμοστάτης ή το control panel λειτουργεί σωστά (και στο σωστό mode) εάν όλα αυτά είναι ΟΚ, τότε 5) έλεγξε την παροχή νερού (λειτουργία & διαστασιολόγηση αντλία/κυκλοφορητή) 6) έλεγξε θερμοκρασία νερού στην είσοδο & στην έξοδο του fan coil 7) έλεγξε ότι το κύκλωμα δεν έχει εγκλωβίσει αέρα
  19. 2) κάποια αναφορά πρέπει να γίνει και για τα άτομα (συνήθως είναι οι οδηγοί) που θα φορτώσουν/ξεφορτώσουν το όχημα, δηλ εάν θα σηκώσουν τα εμπορεύματα με το χέρι, με παλετοφόρο κλπ, τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να πάρουν κλπ
  20. υποθέτω ότι η διαφορά στο κόστος εξηγείται από το είδος του ανιχνευτή και συγκεκριμένα υπάρχουν "ψηφιακοί" ανιχνευτές όπου μόλις η συγκέντρωση ξεπεράσει το όριο (threshold) ο ανιχνευτής δίνει alarm και οι "αναλογικοί", οι οποίοι παρακολουθούν της συγκέντρωση του αερίου και δίνουν pre-alarm και alarm. Να σημειωθεί ότι ένα μείγμα είναι εκρηκτικό σε κάποιες συγκεκριμένες συγκεντρώσεις, και πάνω από αυτές παύει να είναι. Έτσι στην περίπτωση αυτή ο ψηφιακός ανιχνευτής θα συνεχίσει να δίνει alarm (ψευτο alarm εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος) ενώ ο αναλογικός θα λειτουργήσει κανονικά.
  21. @john7 θέλει σωστή επιλογή του τύπου του ανοξείδωτου @alej εναλλάκτες υπάρχουν για κάθε είδος ρευστού, το κόστος είναι το θέμα... ανάλογα με την ποσότητα του χημικού και τη μορφή του δοχείου/δεξαμενής πρόσεχε την πιθανή "στρωμάτωση" και τα θέματα ασφάλειας που μπορεί να προκύψουν. απορία: γιατί χρειάζεσαι το χημικό (οξύ) να είναι ζεστό? τι είδους αισθητήρα χρησιμοποιείς για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του χημικού? Είναι τύπου PID? (proportional–integral–derivative controller) ή απλός αισθητήρας θερμοκρασίας?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.