Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σόμπες υγραερίου (μανιτάρια) με φιάλες και απαιτήσεις πυροπροστασίας


corsakias

Recommended Posts

3.- Οι διατάξεις της παρούσας, έχουν εφαρμογή σε τέντες που έχουν μία ή περισσότερες από τις παρακάτω χρήσεις:

α.- Γραφεία.

β.- Χώροι συνάθροισης κοινού (όπως εστιατόρια, αθλητικοί χώροι, εκθέσεις, χώροι συναυλιών, χώροι παιχνιδιών, λούνα παρκ κλπ) εκτός των χώρων του εδαφ. γ. της παρ. 4 του παρόντος άρθρου.

γ.- Παροχή νοσηλευτικής περίθαλψης.

δ.- Πώληση αγαθών και παροχή υπηρεσιών.

ε.- Αποθήκευση.

 

Αρα μαλλον εχουν εφαρμογη στις κατασκευες οταν ειναι κατασκευασμενες με τεντοπανο, διαφανη ζελατινα κτλ. Αν παραβλεψουμε οτι τα υλικα κατασκευης ειναι πιθανοτατα στις περισσοτερες περιπτωσεις ευφλεκτα,πραγμα που απαγορευει η διαταξη, τι γινεται οταν ειναι κατασκευασμενες με κοντρα-πλακε/ξυλο?

 

Και λιγο εκτος θεματος: Γιατι νομιζω οτι αυτες οι κατασκευες ειναι συνηθως παρανομες? Τι απαιτειται για να φτιαξεις μια τετοια νομιμη κατασκευη?

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Θα συμφωνήσω με τον CostasV. Αν και ακούγεται τρομακτικό δεν είναι τόσο επικίνδυνο. Οι φυάλες για να σκάσουν πρέπει να θερμανθούν τόσο πολύ που να διαρυχθεί το κέλυφος και να υπάρξει απότομη έκληση του αερίου (bleve ή "μανιτάρι"). Ή να υπάρχει διαρροή και να "γκαζώσει" κάποιος χώρος. Εάν ο χώρος είναι ανοιχτός και αερίζεται καλά τότε οι πιθανότητες αυτές είναι μικρές. Τώρα το θέμα "εκτεθιμένη φλόγα" και πλαστικά πετάσματα ή μη πυράντοχες τέντες είναι διαφορετικό. Και μία ηλεκτρική "κουκουνάρα" που ακτινιβολεί ένα πλαστικό πέτασμα, πιστεύω ότι είναι εξίσου επικίνδυνη.

 

Πάντως οι "μανιτάρες" γκαζιού θέλουν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο συντήρηση γιατί καπνίζεται ο θάλαμος καύσης, δεν αερίζεται καλά, και η φλόγα αιθαλίζει με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος έκλυσης μονοξειδίου. Ειδικά η "υπήνεμη" πλευρά του καυστήρα είναι και η πιό ευάλωτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα παιδιά. Είδα ότι φοβάστε το υγραέριο. Από την στιγμή που είναι εξω η σόμπα δεν έχει πρόβλημα να σκάσει. Να σας δώσω ένα παράδειγμα αν ανοίξουμε μια γεμάτη φιάλη και της βάλουμε φωτιά θα είναι σαν ένα φλόγιστρο. Όταν είναι άδεια η φιάλη και της βάλουμε φωτιά τότε κάνει αναρρόφηση. Θα σκάσει όπως και σε κλειστό χορό όταν θα αδειάσει η φιάλη και δεν υπάρχει οξυγόνο.

 

Το καλύτερο είναι οποιος έχει στο σπίτι του φιάλη και φοβάται, να αφήσει ένα παράθυρο ανοιχτό να αερίζεται ο χορός τα ατυχήματα που γίνοναι είναι από απροσεξία. Επίσης όταν έχουμε μια σόμπα στο σπιτι καλο είναι να έχουμε ένα παραθυράκι ανοιχτό να μπαίνει οξυγόνο μέσα στο σπίτι. Έτσι πεθαίνουν η άνθρωποι. Και το καλύτερο για εσάς ποτε μην αγοράσετε από soupermaket οτιδήποτε για υγραεριο. Να ψωνίζετε από εξειδικευμένο μαγαζί με συσκευές υγραερίου. Καλύτερα να πληρώσετε κάτι παραπάνω αλλα δεν θα βάλετε σε κίδυνο την ζωή σας. Σας το λέω γιατί έχω πάει σε κάτι τέτοιες καταστάσεις.

 

Παρακαλώ, γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες, όπως ζητούν οι κανόνες συμμετοχής.

Ευχαριστώ, miltos

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.