Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλούπι για Γ και Π


 

Recommended Posts

ΣΑν κοπελακαι εγω, ζητησα απο τη δουλεια μου, να με βγαλουν και εργοταξιο.Αυριο ειναι η πρωτη μου μερα εξω και αποτη κατοψη τριοροφου κτιριου εχω καποιες αποριες. Βασικα απο εσας θα ηθελα μια βοηθεια θεωρητικη... στη κατοψη εχω ενα τοιχειο σε γωνια και ενα ανοικτο πυρηνα για ανελκυστηρα. Εχω ακουσει οτι οι εργατες παραπονιουνται και θελει ιδιαιτερη προσοχη στη περιπτωση του καλουπωματος του πυρηνα, μπορω να προσεξω κατι? καμία συμβουλη?

Δευτερο , στο γωνιακο τοιχειο 2,00 Χ 0,35 καταληγουν 2 δοκοι, ο οπλισμος της δοκου που καταληγει κατα μηκος (των 2 μετρων) δε με προβληματιζει πως αγκυρωνεται , αλλα στην αλλη διασταση , μόλις 0,30 φθανουν? αποσο ξερω όχι, οποτε τι κάνω? Καμια συμβουλη γιατι τοιχειο?

Τελος γενικα συμβουλη για συμπεριφορα γυναικας σε εργοταξιο? (προφανως δε θα παω και με τα πεδιλακια στην οικοδομη...)

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

το καλούπωμα μην το φοβάσαι. Θα το κάνουν μια χαρά. Εξάλλου την μελέτη δεν την έκανες εσύ για να σου λένε διάφορα και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουν. Σίγουρα είναι πιο δύσκολα να καλουπώσουν γωνιακό από τετράγωνο αλλά τα τελευταία χρόνια οι γωνιές είναι της μόδας και θα έχουν κάνει αρκετά. Για την αγκύρωση στα 35 εκ φαντάζομαι να έχει το δοκάρι Φ14 για να δουλέψει. Άν όχι μπορείς να κάνεις τροπποιήσεις στην μελέτη? Σαν γυναίκα στο εργοτάξιο πρέπει να είσαι όπως είσαι πάντα. Άνετα και πάντα ήρεμα. Καλό θα ήταν να μην πας πρώτη φορά μόνη σου αλλά με κάποιον που ξέρουν πάντως. (Μήπως είναι αργά που στα λέω γιατί ήδη πήγες στην οικοδομή?)

Link to comment
Share on other sites

Το καλούπωμα του πυρήνα θέλει λίγη προσοχή μόνο στο να μή τους φύγει απο την κατακόρυφο εσωτερικά διότι αυτό, εάν συμβεί σε μεγάλη κλίμακα, θα δημιουργήσει προβλήματα στο ανσασερ.

Ούτε πεδιλάκι, ούτε τακουνάκι ούτε ασημί παπουτσάκι!!!!

Απο θέμα συμπεριφοράς, θα έλεγα να κρατάς πάρα πολύ καλά τις αποστάσεις σου απο τα μαστόρια και...να είσαι προετοιμασμένη να "πιάσει" και κάτι το αυτί σου που δεν θα ήθελες να ακούσεις (κυρίως αν ξέρεις αλβανικά!)

Link to comment
Share on other sites

Και συμβουλή προς όλους τους νέους μηχανικούς.

 

Λιγομίλητοι

&&&&&&&&&&&&&

 

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΣΚΟΥΡΑ να μην φαίνεται η "παρθενιά" και άγνοια στο μάτι.

 

Επίσης ένα παχύμετρο μικρό που να κρύβεται και στην τσέπη δεν βλάπτει (έχει στο praktiker με 2-3 €!! :wink:

Link to comment
Share on other sites

το παχύμετρο ΞΕΧΑΣΑ να το πω. ΠΟΛΥ σημαντικό για πρώτη φορα. :) :) :)

συγνώμη για τα κεφαλαία αλλά ήθελα να τονίσω την σύμφωνη γνώμη μου

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, να δείχνεις ότι είσαι τιτίζα και ότι δεν κάνεις δουλειά με το μάτι ούτε είσαι του στυλ "ωχ δε βαριέσαι βρε αδερφέ".

Όλα θα γίνουν "by the book" όπως λέει η μελέτη και οι κανονισμοί.

Link to comment
Share on other sites

τιτίζης ο [titνzis] O11 θηλ. τιτίζα [titνza] O25α : (μειωτ., προφ.) άνθρωπος σχολαστικά λεπτολόγος. [τουρκ. titiz -ης· τιτίζ(ης) -α]

 

Από το Ηλεκτρονικό Λεξικό της κοινής Νεοελληνικής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.