Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Μετρητής ΔΕΗ και σχέδιο ηλεκτρολόγου


salomi

Recommended Posts

καλημερα-κ-συγνωμη-για-τις-παυλες-προβλημα-στο-πληκτρολογιο:)

 

μολις-πριν-λίγες-μερες-υπεγραψα-το-συμβολαιο-για-το-νεο-μου-σπίτι.αυριο-λοιπον-πρεπει-να-κανω-τις-συνδεσεις...(δεη-αεριο-νερο).

ο-εργολαβος-λοιπον-μου-χρωσταει-ηλεκ.-σχεδιο-κι-οτι-αλλα-χαρτια-απαιτουντε-για-να-βαλω-ρολοι(δεν-εχω-ιδεα-τι-χαρτια-θελει-η-δεη-κ-υτος-δεν-με-βοηθαει).εχει-βαλει-ηδη-χελωνα-γιατι-εχει-2-χρονια-που-τελειωσε-η-οικοδομη-κ-τα-αλλα-3-διαμερισματα-κατοικουντε.

εκτος-απο-το-δικο-μου-βεβαια-που-δεν-εχει-ρολοι.(ειδα-την-χελωνα-αδεια)τωρα-λοιπον-μου-jηταει-χωρις-να-χουμε-συμφωνησει-κατι-τετοιο-για-να-μου-δωσει-τα-χαρτια-για-να-κανω-συνδεσεις-1600€.εχω-εκνευριστει-γιατι-αφενος-δεν-εχω-δυνατοτητα-να-τα-δωσω-κ-ΠΡΕΠΕΙ-ν-κανω-τις-συνδεσεις-για-να-μετκομισω-κ-αφετερου-γιατι-ειναι-λιγο-εκβιασμος.θελει-να-του-πληρωσω-λεει-την-χελωνα-κ-τον-ηλεκτρολογο-συν-οτι-εδωσε-για-το-αεριο-το-οποιο-απλα-θα-το-επανασυνδεσω(300€στην-εταιρια-αεριου)...ειναι-λογικο-να-παρω-ενα-σπιτι-2-χρονια-μετα-που-τελειωσε-κ-να-πρεπει-να-πληρωσω-ολα-αυτα??ρε-παιδια-δεν-μπορω-να-παω-σε-αλλο-ηλεκτρολογο-να-μου-βγαλει-σχεδιο??για-να-βαλω-ρολοι-κ-να-κανω-συνδεση-μου-ειναι-απαραιτητα-τα-χαρτια-που-εχει??του-jητησα-εντομεταξι-παραστατικα-που-να-αντιστoιχουν-σε-τοσα-λεφτα-κ-λεει-δεν-τα-χει...

εχω-σαστισει-κ-δεν-ξερω-τι-να-κανω.δεν-ξερω-αν-εχει-δικιο-που-θελει-τοσα-λεφτα...μα-εχει-1600€-μια-απλη-χελωνα-κ-ενα-ηλ.-σχεδιο???καμια-βοηθεια??

Link to comment
Share on other sites

Αγόρασες σπίτι, του οποίου οι συνδέσεις θα γίνουν με δική σου ευθύνη;! Λίγο μπερδεμένα μας τα λες.

Η μόνη λύση είναι να απευθυνθείς σε Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου.

Κάτι που έπρεπε να είχες κάνει πριν προβείς σε αγορά κατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα

τι-εννοεις-με-δικη-μου-ευθυνη?απευθυνομαι-σε-σας.μηπως-βρω-μια-ακρη.δεν-συμφωνησα-κατι-τετοιο.ουτε-αναφερεται-κατι-τετοιο-στο-συμβολαιο.δηλ-στην-δεη-κ-τις-αλλες-υπηρεσιες-πρεπει-να-παει-αυτος?υποτιθεται-πως-ρευμα-εριο-νερο-πρεπει-ν-περασουν-στο-ονομα-μου.εχει-δικιωμα-να-μου-κραταει-εγγραφα-απο-την-στιγμη-που-το-σπιτι-πλεον-μου-ανηκει?

Link to comment
Share on other sites

Αυτές είναι οι λεγόμενες παροχές .

Αν στο συμβόλαιο σου λέει ότι οι παροχές περιλαμβάνονται στο τίμημα , τότε πρέπει να πληρώσεις μόνο τις εγγυήσεις στην ΔΕΗ και στο αέριο , οι οποίες αφορούν μόνο εσένα .

 

Αν το συμβόλαιο σου δεν λέει ότι περιλαμβάνονται , τότε σωστά στα ζητάει .

Link to comment
Share on other sites

καλημερα

τι-εννοεις-με-δικη-μου-ευθυνη?απευθυνομαι-σε-σας.μηπως-βρω-μια-ακρη.δεν-συμφωνησα-κατι-τετοιο.ουτε-αναφερεται-κατι-τετοιο-στο-συμβολαιο.

 

Δηλαδή στο συμβόλαιο, δεν αναφέρεται τίποτα για τις συνδέσεις με τα δίκτυα;

Αν έχουν γίνει ή από ποιον θα γίνουν;

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς,δεν-αναφερει-κατι.μολις-μιλησα-μαjι-του-κ-μου-λεει-πως-θελει-χρηματα-για-την-χελωνα-μου-την-κοινοχρηστη-χελωνα-για-την-μελετη-του-αεριου-κ-για-τoυς-σωληνες-του-αεριου-γιατι-αλλιως-δεν-μου-δινει-τα-χαρτια-για-να-κανω-τις-συνδεσεις...ο-δικηγορος-μου-μου-ειπε-πως-υποχρεουμε-να-πληρωσω-μονο-τις-εγγυησεις-στα-δικτυα.ολα-τα-αλλα-ειναι-παραλογα.

Link to comment
Share on other sites

Εάν το συμβόλαιο σου δεν αναφέρει ότι περιλαμβάνονται στο τίμημα οι παροχές και εφ' όσον όπως αναφέρεις πρόκειται γιά πρωτοκατοικούμενο σπίτι , τότε είσαι υποχρεωμένη να τα πληρώσεις .

 

Καλό θα ήτανε να τα είχες συμφωνήσει αυτά στο προσύμφωνο αγοράς πριν το συμβόλαιο και ακόμα καλύτερο να είχες προσλάβει κάποιο μηχανικό που θα στα εξηγούσε .

 

Μαζί με το πιστοποιητικό του ηλεκτρολόγου που πιθανότατα θα θέλει και νέα επικύρωση από το σωματείο τους , ο κατασκευαστής θα πρέπει να σου δώσει και μιά βεβαίωση της εφορίας , εφ' όσον η οικοδομή δεν υπάγεται στο ΦΠΑ .

 

Πάντως τις εγγυήσεις , ούτως η άλλως θα τις πλήρωνες , οπότε το ποσό είναι το υπόλοιπο .

Link to comment
Share on other sites

το-σπιτι-δεν-ηταν-προκατοικημενο.ηταν-2-χρονια-κλειστο.δεχομαι-ν-πληρωσω-την-χελωνα-αλλα-οχι-και-την-μελετη-του-αεριου-αλλα-κ-τους-σωληνες-που-εβαλε-απο-την-στιγμη-που-δεν-μου-ειπε-κατι-κ-ουτε-αναγραφεται-στο-συμβολιο.δεν-ξερω-καποιον-που-να-πηρε-ετοιμο-καινουριο-σπιτι-κ-να-πληρωσε-σωληνες-καυστηρες-κ-σωματα.οι-εγγυησεις-που-θα-πληρωσω-ειναι-εκτος-των-χρηματων-που-θελει.αρα-σε-μενα-θα-κοστισει-γυρω-στο-2000ρο-με-τα-λεγομενα-του.

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς,δεν-αναφερει-κατι.

Κάκιστα. Γι ' αυτό σου είπα ότι έπρεπε να είχες συμβουλευτεί Μηχανικό.

 

για-την-μελετη-του-αεριου-
Δεν υπάρχει μελέτη αερίου;!

 

ολα-τα-αλλα-ειναι-παραλογα.
salomi σου είπα -ήδη- τι πρέπει να κάνεις για να βρεις λύση.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.