Μετάβαση στο περιεχόμενο

'Ενσημα ΙΚΑ και προκάτ


geo975

Recommended Posts

Έχω βγάλει μια οικοδομική άδεια για ένα μικρό εξοχικό και έχω ανοίξει μέσω του μηχανικού μου φάκελλο στο ΙΚΑ ... σκέφτομαι όμως τώρα να κάνω προκατ επειδή το οικόπεδο είναι σε επαρχία και δεν έχω εμπιστοσύνη ... πρέπει να κάνω άλλη άδεια ? αν μέινω σε αυτήν που έχω (ταλαιπωρήθηκα πολύ με τις διαδικασίες !) μπορώ να βάλω το προκατ και πως θα γίνει με το ΙΚΑ (είναι καμμία 150 ένσημα) μπορώ να βρω μερικούς εργάτες να τα πληρώσω λίγα λίγα ? μέχρι ποτέ μπορω να κρατώ το φάκελλο του έργου στο ΙΚΑ ανοικτό ?

Link to comment
Share on other sites

Σε ότι αφορά την Πολεοδομία , χρειάζεστε οπωσδήποτε αναθεώρηση της άδειας πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε το οποίο δεν συμφωνεί με την άδεια και τις εγκεκριμένες μελέτες που την συνοδεύουν. Διαφορετικά εμπίπτετε στις διατάξεις περί αυθαιρέτων.

 

Σε ότι αφορά το ΙΚΑ , εφ'όσον τους υποβάλλετε το συμφωνητικό που θα υπογράψετε με την εταιρεία για το προκατ και το τιμολόγιο αγοράς του , τότε δεν θα υποχρεωθείτε στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για το κτίριο.

 

Θα υποχρεούστε μόνο στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τις υπόλοιπες εργασίες υποδομής (βάση , τυχόν υπόγειο , μάντρες , λοιπές διαμορφώσεις περ.χώρου κλπ) . Οι εισφορές αυτές καθορίζονται από τον πίνακα 2 του ΙΚΑ. Για περισσότερες πληροφορίες συνεννοηθείτε με τον μηχανικό σας ή ρωτήστε στο τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Έχω ακούσει ότι κι αν ακόμα κάνεις προκάτ δεν απαλλάσσεσαι πλήρως από τα ένσημα για τις εργασίες που έγιναν στο εργοστάσιο του κατασκευαστή αλλά σε ένα ποσοστό (της τάξης του 40%), ισχύει αυτό ?

 

Ας πάρουμε μια συμβατική κατασκευή τώρα ... Για πόσο διάστημα μπορεί να μείνει ο φάκελλος ανοικτός στο ΙΚΑ ? Ας πούμε μια διώροφη κατασκευή που ολοκληρώνεις μόνο τον κάτω όροφο και φυσικά καταβάλλεις μόνο τα εν λόγω ένσημα .. τι γίνεται με το υπόλοιπο κτίριο ? μπορεί να θέλεις να το αποπερατώσεις σε βάθος χρόνου ... Κάνει έλεγχο το ΙΚΑ ? Επίσης τι γίνεται με το ρεύμα ? θα πάρεις οικιακό ρεύμα ? έχω ακούσει ότι για να πάρεις οικιακό πρέπει να κάνεις δήλωση ολοκλήρωσης ... η θα μείνεις με το εργοταξιακό μέχρι να τελειώσεις την κατασκευή όπως λέει η άδεια ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.