Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός βεληνεκούς στομίων


kosmas85

Recommended Posts

Χαιρετω ολους τους συναδελφους και μη.Προσπαθω μερες τωρα να βρω μεθοδολογια υπολογισμου στομιων και συγκεκριμενα του βεληνεκους και της κατακορυφης πτωση λογω ΔΤ αλλα ματαια.Εχω ψαξει ολη τη γνωστη βιβλιογραφια απο ΣΕΛΛΟΥΝΤΟΣ μεχρι CARRIER ΚΑΙ ASHRAE.Υπαρχουν γενικα προγραμματα που υπολογιζουν ταχυτητες αποστασεις και συναφη ιδιοτητες του αερα αλλα οχι καθετη πτωση λογω ΔΤ και βεληνεκους. Συγκεκριμενα οπως το προγραμμα της αερογραμμης που τρεχουν οι περισσοτεροι.Παρακαλω αμα καποιος εχει την πληροφορια ας τη μοιραστει.Ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή έχεις στόμια που παραδίδουν ψυχρό αέρα σε περιβάλλον με σταθερά (είναι όντως σταθερή η διαφορά; ) θερμότερο αέρα κατά ΔΤ. Και θέλεις να υπολογίζεις την "τροχιά" του ψυχρού αέρα;

Για τι τάξη μεγέθους, της παροχής και του ΔΤ, συζητάμε;

 

edit: διόρθωσα όπου είχα "θερμός" με "ψυχρός" και το αντίθετο

Link to comment
Share on other sites

Κατα αρχας ευχαριστω για την απαντηση.Λοιπον εχω ενα στομιο με παροχη ψυχρου αερα 850 m3/h με διαστασεις 1000*200.Τ ο μηχανημα ειναι VRV και ετσι εχω ΔΤ 10-12 oC (26-14).Ο αερας βαρυτερος θα κανει οπως σωστα ειπες τροχια. Εμεις πως θα υπολογισουμε στο 1.80 απο το δαπεδο την ταχυτητα του αερα σε αποσταση χ απο το στομιο?Γενικα στη βιβλιογραφια απλα αναγραφεται οτι στα 3/4 της αποστασης απο στομιο σε τοιχο και υψος 1.80 απο το δαπεδο η ταχυτητα του αερα δε πρεπει να ειναι πανω απο 0.25 m/s. Δεν λεει ομως πουθενα πως θα διαστασιολογησουμε τα στομια για να ισχυει αυτο...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω.Θα το κοιταξω και θα επανελθω για σχολιο.

 

Η TROX κατι παει να πει αλλα οχι συγκεκριμενα πραγματα..Ευχαριστω παντως τους συναδελφους που ασχοληθηκαν.

Link to comment
Share on other sites

Το site της Airtechnic έχει ένα software σχετικά με στόμια αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να σε βοηθήσει γιατί δεν έχω ασχοληθεί ακόμα. Τσέκαρε το πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.