Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη σε κτήριο με ολοκληρωμένο σκελετό και άδεια που έχει λήξει


Recommended Posts

Καλησπέρα! Έχω έναν πελάτη ο οποίος είχε εκδόσει άδεια για διώροφη οικοδομή το 1983. Είχε ρίξει μόνο το σκελετό του ισογείου και τώρα θέλει να φτιάξει τον όροφο με μεταλλική κατασκευή και στέγη, αφήνοντας το ισόγειο ως έχειν. Θα ήθελα να μου πει κάποιος πως καθορίζονται οι αμοιβές και τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω. Θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της άδειας; Προσθήκη;

Link to comment
Share on other sites

η παλιά άδεια δεν ισχύει πλέον οπότε μάλον πας για προσθήκη ορόφου,και απλά στον φέρπντα οργανισμό θα δηλώσεις μεταλλικό οπότε θα βγει μικρότερο ικα..

Link to comment
Share on other sites

Από μία μικροσυζήτηση που είχα με το τεε δε μου φανηκε τόσο απλό

 

Ξέρει κανένας να μου πει αν χρειάζεται κάποια διαδικασία με τον προηγούμενο επιβλέποντα μηχανικό; Χρειάζεται κάτι για νακλείσει η παλιά άδεια;

Link to comment
Share on other sites

Η νέα άδεια θα είναι προσθήκη Α ορόφου σε υπάρχον ισόγειο ημιτελές και θα είναι ανεξάρτητη από το ισόγειο. Εσύ θα προσκομίσεις φωτογραφίες του υπάρχοντος και θα συντάξεις τεχνική έκθεση όπου θα περιγράφεις πλήρως την κατάσταση. Η επίβλεψη και το ρεύμα θα αφορούν μόνο την προσθήκη. Αγνοείς δηλαδή, παντελώς το ισόγειο και προχωράς κανονικά για τον όροφο.

Link to comment
Share on other sites

Ο προηγούμενος μηχανικός θα αναλάβει κανονικά την επίβλεψη του φέροντος οργανισμού του ισογείου

και από κει και πέρα αφού θα αναλάβεις εσύ την προσθήκη παίρνεις την ευθύνη για το υπόλοιπο εκτός και αν οριστεί άλλος και για την επίβλεψη των αρχιτεκτονικών του ισογείου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.