Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συγκόλληση Οπλισμού


 

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φανταζομαι με ηλεκτροκολληση θα γινει η δουλεια.

Τυχαινει να ξερω να κολλαω απο μικρο παιδι. Θα προσεξεις να ειναι συνεχεις οι κολλησεις και να δημιουργησουν μια ομοιομορφη επιφανεια. Αν η επιφανεια της κολλησης ειναι ασχημη, ειναι και η κολληση κακη. Αυτα πρεπει να τα δεις απο κοντα για να καταλαβεις.

 

Μεγαλη προσοχη! Σε καμια περιπτωση μολις κολλησουμε το χαλυβα δεν του ριχνουμε νερο για να κρυωσει. Αν ο μαστορας το κανει αυτο τοτε ο χαλυβας στην κολληση θα γινει παρα μα παρα πολυ σκληρος χωρις καθολου ελαστικοτητα. Το αποτελεσμα θα ειναι σε ενα σεισμο (που λυγιζουν τα μεταλα στον οπλισμο και χρειζονται ελαστικοτητα) να κοπουν τα μεταλλα στις κολλησεις.

 

 

Για να γινει σωστη η συγκολληση θα πρεπει, τα στοιχεια που θα ενωθουν να ειναι απολυτα καθαρα πρωτα απ'ολα και ο εργατης που θα κανει τη συγκολληση να ειναι πιστοποιημενος...χαχα!!

 

Συμφωνω στο "καθαρα" με την εννοια οτι δεν πρεπει να εχουν ξενα σωματα εκτος απο μεταλλο, δηλαδη λασπες, χρωμα κτλ. Αν εχουν λιγη σκουρια δεν παιζει ρολο.

Οσο για τον εργατη, δεν καταλαβαινω τι ειναι πιστοποιημενος. Σημασια εχει να βρεις καλο ηλεκτροσυγκολλητη. Στην αγορα υπαρχουν πολλοι που κανουν χρονια τη δουλεια αλλα δεν ειναι καλοι ηλεκτροσυγκολλητες.

 

Πρωτα βαλε τον εργατη να κανει μια δοκιμαστικη συγκολληση να δεις αν σε ικανοποιει και να τον ελεγξεις.

Μωρε μπορει να στην κανει καλα τη δοκιμαστικη και μετα αν δεν τον ελεγχεις να τις κανει γρηγορα γρηγορα για να φυγει....

Μετα απο πραξη εμαθα οτι το ηλεκτροδιο πρεπει να ακουμπαει και να βαζεις και δυναμη για να σου βγει σωστα.

Χωρις να εχει ιδιαιτερη σημασια για το θεμα μας αφου αλλος θα την κανει τη δουλεια, το ηλεκτροδιο δεν πρεπει να το πιεζεις. πρεπει να κρατας σταθερη μικρη αποσταση απο τα μεταλλα ωστε να γινεται το ηλεκτρικο τοξο. Γι' αυτο και μερικοι ανθρωποι ειναι πολλοι καλοι στην ηλεκτροκολληση ενω αλλοι δεν θα τα καταφερουν ποτε. Θελει παρα πολυ σταθερο χερι. Οσο πιο σταθερο τοσο καλυτερα.

Η καλυτερη περιπτωση ειναι καποιος ηλεκτροσυγκολλητης απο αυτους που δουλευουν στα ναυπηγεια. Το να κολλας λαμαρινες σε πλοιο που χρειαζεται απολυτη στεγανοτητα σημαινει οτι εισαι καλος συγκολλητης.

 

 

Υ.Γ. Η κολληση γινεται καλυτερη σε οριζοντια θεση. Στην κατακορυφη το λιωμενο μεταλλο πεφτει προς τα κατω με αποτελεσμα να γινεται πολυ δυσκολα μια καλη και ομοιομορφη κολληση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι πληκτρολογησα το αντικειμενο που θελω αλλα δυστυχως κανει μια μικρη αναφορα στη συγκολληση.ευχαριστω πολυ παντως.

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ. acnt

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.