Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Φωτισμός κλιμακοστάσιου


kremmudi

Recommended Posts

Είναι δυνατόν ένα κλιμακοστάσιο να μπει στο κέντρο του κτίσματος (3όροφο, για κατοικίες), και να έχει για φυσικό φωτισμό ένα παράθυρο μέσα στην pilotis και ένα στην οροφή? (ταράτσα)

Link to comment
Share on other sites

Αν καλύψεις και τον 1ο όροφο, είσαι εντάξει. 1,20χ1,20 φανάρι σκάλας; (τα 1,20χ1,20 τμ δεν θα μετρήσουν στη δόμηση ως φωταγωγός, μόνο στην κάλυψη).

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν γνωρίζω την ορολογία σας, μορείς σε παρακαλώ πολύ να μο το εξηγήσεις με απλά λόγια;

 

1.Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το να καλύψεις τον πρώτο όροφο.

2.Επίσης όταν λέμε για φανάρι, μιλάμε για ένα κενό στην ουσία στο κέντρο του κλιμακοστάσιου; που πρέπει να είναι 1.20x1.20;

3.Και, εφόσον σε εμάς η μέγιστη δυνατή κάλυψη του οικοπέδου, συμπίπτει με τα τετραγωνικά που δικαιούμαστε (δηλ. η πλάκα x 3 ορόφους = με το σύνολο των τετραγωνικών που μπορούμε να έχουμε), είναι το ίδιο πράγμα σχετικά με τον χώρο που χάνουμε. σωστά;

Link to comment
Share on other sites

1. Τα αρχιτεκτονικά θα τα κάνει ιδιώτης ή μηχανικός;

2. Ποιός θα τα σφραγίσει και θα τα παραδώσει πολεοδομία;

3. Έχει γνώσεις ΓΟΚ;

4. Toν εμπιστεύεστε;

5. Σχεδιαστικές λύσεις και προτάσεις γίνονται με σχέδια.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και θα τα κάνει μηχανικός, και έχουμε δει κάποια σχέδια, απλά να εδώ που κάθομαι μου έρχονται κάποιες ιδέες και ρωτάω να δω μήπως είναι υλοποιήσιμες... συγγνώμη αν σας κούρασα, είπα φόρουμ είναι, όποιος θέλει ρωτάει, όποιος θέλει απαντάει...

 

Όσον αφορά την γνώση του Γ.Ο.Κ. και την εμπιστοσύνη, σε δύο έχω πάει μέχρι στιγμής και ο ένας δεν φαίνεται να έχει τόσο καλή γνώση του ΓΟΚ... ενώ ο άλλος φαίνεται να "παραέχει" γνώση (εάν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ, εννοώ ότι το μυαλό του είναι ποια παραθυράκια θα βρει και ποιες "παρανομίες") πράγμα που εμένα προσωπικά με φοβίζει για το αποτέλεσμα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις ούτε τον έναν εμπιστεύομαι ούτε το άλλον... Ένα άτομο εμπιστεύομαι σχεδιαστικά, το οποίο όμως διαμένει στο εξωτερικό και δεν φαίνεται να θέλει κανένας να συνεργαστεί μαζί του σχετικά με το κομμάτι του ΓΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

σε δύο έχω πάει μέχρι στιγμής
αυτούς τους 2 μηχανικούς που έχεις απασχολήσει (μέχρι στιγμής) και σου έχουν παρουσιάσει (υποθέτω) κάποιες προμελέτες, έχεις σκοπό να τους πληρώσεις, ανεξάρτητα αν θα τους αναθέσεις τελικά την έκδοση της άδειας ?
Link to comment
Share on other sites

όσους χρειαστεί για να μείνεις ικανοποιημένη. Ο μηχανικός είναι σαν τον γιατρό. Πρέπει να είναι ικανός & και να τον εμπιστεύεσαι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.