Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενανθράκωση με διάβρωση


 

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Pueblo πολύ σωστά. Τελικά στο Heriot-Watt κάνουν δουλειά. Βέβαια αυτό το κάνουμε οταν έχουμε ενδείξεις χαμηλού πεχα εκτός ορίου <6.8

Link to comment
Share on other sites

Το κτίριο είναι κατασκευασμένο πριν το 1950. Όντως τα αδρανή είναι συλλεκτά ποταμίσια.

"Νομίζω οτι πρόκειται για διάβρωση κατά 90% από το ίδιο το σκυρόδεμα και κατά 10% από το όξινο περιβάλλον" τί ακριβώς εννοείς; Έλεγχος διατομής;;

Τα καρότα δείχνουν 30ΜPa με μηδενική ενανθράκωση, χλωριόντα περιμένω τη Τρίτη. Ο οπλισμός (κατηγορίας St I)σχεδόν σπάει με το κομπρεσέρ.

Link to comment
Share on other sites

...η εφαρμογή αναστολέα σε τιμή κόστους + 3 ημερομίσθια (120,00 ευρώ Χ 3) τους φάνηκε ακριβός.

Αφού στέκεται μια χαρά τόσα χρόνια.... (κλασική απάντηση τώρα τελευταία)

Κτήριο με δύο ορόφους με περίπου 50 άτομα μέσα. Επιχείρηση (με τεράστιο κέρδος το 2010 βάση δημοσιευμένων στοιχείων)

Link to comment
Share on other sites

Εαν δεν γίνει τίποτα άλλο ο αναστολέας θα κρατήσει μέχρι το Πάσχα. Μόνο με την φωτογραφία και την θέση θα έβαζα ανόδια + πολλά άλλα. Και με καρκίνο έχω δει ανθρώπους να περπατάνε σήμερα και μετά απο κάποιους μήνες να πάνε για το 1ο.

Link to comment
Share on other sites

Κώστα

 

Εννοώ ότι κατά τη γνώμη μου η διάβρωση του σκυροδέματος και του οπλισμού προήλθε από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη παρασκευή του σκυροδέματος (αδρανή, άμμος κλπ.) πιο πολύ από οτι το γεγονός οτι η κατασκευή βρίσκεται κοντά στη θάλλασσα. Μπορεί να κάνω και λάθος ε?

 

Για τον έλεγχο διατομής εννοούσα οτι αφού εκτιμήσεις την παρούσα κατάσταση, θέση και αριθμό του οπλισμού να έκανες ένα έλεγχο αντοχής της διατομής. Κάποια σίδερα όπως είπες σήμερα είναι σαν να μην υπάρχουν καθόλου.

 

Κάνε ένα έλεγχο και δείξε εγγράφως στους ιδιοκτήτες (εάν όντως) ότι η κατασκευή πλέον είναι επικίνδυνη και οτι κάτι πρέπει να κάνουν αν θελουν να τη σώσουν

Link to comment
Share on other sites

Pueblo

 

κάποιος θα πρέπει να πληρωθεί για την ανάλυση. Εδω δεν πληρώνουν μεροκάματα!!! Εγγράφως είναι το καλύτερο. Το σκυρόδεμα δεν διαβρώνεται απλα χάνει αλκαλικότητα, παθαίνει απόπλυση, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Κλείσιμο πορώδους με ειδική λεπτόκοκκη κονία.

post-25492-131887254344_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το καρότο όμως δεν είναι και το μόνο πραγματικό χειροπιαστό; Όχι ότι δεν υπάρχουν και εκεί αποκλίσεις ή ότι όντως χρειάζεται μεγάλος αριθμός για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά είναι όντως εκεί και αληθινό. Ο υπέρηχος για εμένα είναι ποιοτικός, περίπου σαν θολή ακτινογραφία.

 

Κώστα δεν έχω πρόβλημα με το καρότο αλλα όπως συμφωνούμε και οι δύο χρειάζεται μεγάλος αριθμός ειδικότερα σε επισκευές. Τωρα έαν έχουμε τοιχίο όπως αυτό στην φωτογραφία ή μια πλάκα με αποκλίσεις 9-11 MPa τι θα κάνεις. Θα πάρεις 100 καρώτα. Μια λύση είναι, πάντα για προσωπική άποψη να κάνεις τον υπέρηχο ή την κρούση και εκεί που έχεις απόκλιση να την πιστοποιήσεις με καρώτο. Ας πούμε οτι έχεις μια πλάκα χωρίς στεγάνωση για 40 χρόνια (εργοταξίου) και έχεις 17.5, 15, 19, 21.5, 14.5, 20.5, 17, 17.5, 23.5, και θέλει ο πελάτης να ρίξει άλλους 2 ορόφους πας και το τρέχεις μία με το μέσο όρο και μία με το ελάχιστό. Ας πούμε οτι

 

α) δεν βγαίνει ούτε με το μέσο όρο ούτε με το ελάχιστο και οτι χρειάζεται να έχει τουλάχιστον πχ 25 τι να το κάνεις το καρώτο.

 

β) βγαίνει με τον μέσο όρο αλλά όχι με το ελάχιστο τότε παίρνεις καρώτο στις περιοχές με το ελάχιστο.

 

Αυτό που λέω είναι οτι η θολή είναι καλή γιατί σου δίνει την ένδειξη του τι κάνεις.

post-25492-131887254352_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.