Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Σύρος απαντά στην οικονομική κρίση


gvarth

Recommended Posts

parist43 αι απόψεις διίστανται. Αυτά που αναφέρεις τα έχω διαβάσει στα βιβλία του Γρίβα οφείλω όμως να τηρήσω την, ψευδεπίγραφη έστω, νομιμότητα και να αναφέρομαι στην κάνναβη όπως αυτή έχει καταχωρηθεί στους καταλόγους των ναρκωτικών ουσιών. Η κάνναβη λοιπόν εκτός από ψυχεδελικές έχει και παυσίπονες ιδιότητες, περίπου όπως αυτή της μορφίνης. Άλλωστε είμαι θέσει και φύσει εναντίον όλων των ναρκωτικών, ψυχοτρόπων-ψυχεδελικών κλπ, μιας και είμαι "θύμα" της νικοτίνης. Ενός εθισμού που ακόμα δεν μπορώ να αποβάλλω. Επίσης είμαι εναντίον επειδή έχω δει από γνωστούς πόσο εύκολα μπορεί να περάσει κανείς από την χρήση κάνναβης στην χρήση αμφεταμινών και άλλων ουσιών και από εκεί στην ηρωίνη-κοκκαΐνη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

η τοποθετηση μου δεν ειναι υπερ η κατα.

απλα διευκρινισα επιστημονικα .

το οτι το χασις δεν δημιουργει εθισμο ειναι αδιαμισβητητο,οπως αδιαμφισβητητα ειναι τα ιστορικα και κοινωνικα στοιχεια που παρεθεσα.

Τωρα οσον αφορα τη μεταβαση στις διαφορες ουσιες και το ποιος γινεται χρηστης ειναι τελειως διαφορετικη κουβεντα.

ΥΓ αλλη επιδραση εχει η μορφινη αλλη το χασις(αν και εχεις δικηο οτι και τα δυο χρησιμοποιουνται σαν παυσιπονα).εγω παλι γνωριζω ατομα που κυριολεκτικα εκοψαν το χασις επειδη το σιχαθηκαν (οπως ακριβως λεει και το ασμα)

φυσικα και υπαρχουν χρηστες που περναν στα σκληρα.

και φυσικα σε καμια τοποθετηση δεν ειμαστε υπερ -ακριβως και μονο ο λογος οτι δεν ειναι νομιμο αρκει για να μην ειμαστε υπερ.

απο την αλλη ομως την επιστημονικη αληθεια πρεπει να την λεμε.

ΥΓ2 παντα μεσα στα πλαισια της επιστημονικης ενημερωσης και οι αμφεταμινες δεν δημιουργουν εθισμο.

ΥΓ3 ΠΡΟΣΟΧΗ Τα ανωτερω δεν σημαινουν οτι δεν ειναι επικινδυνα.σαν ψυχεδελικα χανεις την επαφη με την πραγματικοτητα.

αυτο ενεχει κινδυνους ,οπως πχ να καρφωθεις ενω οδηγεις (εχουν συμβει παρα πολλα θανατηφορα ατυχηματα)

η να εκδηλωθει ταχυτερα και σε μεγαλυτερο βαθμο μια ερπουσα ψυχασθενεια κλπ κλπ

Link to comment
Share on other sites

το οτι το χασις δεν δημιουργει εθισμο ειναι αδιαμισβητητο,οπως αδιαμφισβητητα ειναι τα ιστορικα και κοινωνικα στοιχεια που παρεθεσα.

άμα ο χρήστης δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρις να καπνίσει

εγώ το θεωρώ εθισμο

τώρα πως το βαπτίζουν οι "επιστήμονες" ή όσοι θέλουν να το απενοχοποιήσουν είναι ανευ σημασίας

 

Η χρόνια χρήση αποβλακώνει μόνιμα, επίσης συμπέρασμα επιστημόνων.

 

Μη μιλίσω για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ίδιοι οι χρήστες αλλά και όλοι οι υπόλοιποι όταν οδηγούν υπό την επήρειά του.

 

Σε "άκρως δημοκρατικές χώρες" της Μέσης Ανατολης οι άνθρωποι μασαν μέρα-νύχτα "γκατ" για να ξεφέυγουν από την πραγματικότητα.

Μια αποποινικοποιήση δεν είναι τόσο αθώα όσο μπορεί να παρουσιάζεται!!

------

ωραία χαίρομαι που έκανες και μερικές συμπληρώσεις

Link to comment
Share on other sites

Μη μιλίσω για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ίδιοι οι χρήστες αλλά και όλοι οι υπόλοιποι όταν οδηγούν υπό την επήρειά του.

φυσικα.εξαλου το ειπα και εγω στο προηγουμενο post.

επισης ενεχει τον κινδυνο της εκδηλωσης ψυχασθενειας.

και η συνεχης χρηση σιγουρα αποβλακωνει.

τα διευκρινησα ολα τα ανωτερω,ουδεμια αντιρηση

Μια αποποινικοποιήση δεν είναι τόσο αθώα όσο μπορεί να παρουσιάζεται

καλα και το να βαζεις το πρεζονι φυλακη δεν συμφωνω.υπαρχουν πολλοι αλλοι που πρεπει να μπουν φυλακη.Οι εμποροι (ουσιων αλλα και ελπιδων γενικα)

ΥΓ προσωπικα ειμαι ΥΠΕΡ να απαγορευτει το εμποριο των τσιγαρων (νικοτινη).Το κακο που κανει η νικοτινη και τα τσιγαρα ειναι πολυ περισοτερο ποσοτικα απο το κακο που κανουν ολα τα ναρκωτικα.

Αρα οποιος μιλαει κατα των ναρκωτικων ,ας ειναι συνεπης με τον εαυτο του και ας κοψει το καπνισμα.Διοτι ειναι ναρκομανης και ο ιδιος.

(Προσωπικα ελευθερωθηκα απο αυτη τη συνηθεια του καπνισματος εδω και 6 χρονια-και θεωρω οτι ηταν το καλυτερο δωρο στον εαυτο μου με διαφορα.τωρα βλεπω καπνιστη και τον λυπαμε)

Link to comment
Share on other sites

Πάρη το ξέρω ότι είμαι το ίδιο γραφικός με το πρεζόνι που μετά από Χ χρόνια χρήσης ηρωίνης μιλάει κατά των ναρκωτικών αλλά από την άλλη υπάρχουν 2 τρόποι με τους οποίους θα μπορούσα να σου απαντήσω:

 

α) Ο κυνικός τρόπος: το ότι σου δείχνω τον δρόμο δεν σημαίνει ότι θα τον ακολουθήσω κιόλας

 

β) Ο πραγματιστικός: κατάλαβα ότι είναι μ@λ@κ!α να καπνίζει κανείς αλλά μόνο αφού την πάτησα. Επειδή λοιπόν απέκτησα έναν εθισμό που δεν είναι εύκολο να τον αποβάλλω προσπαθώ να αποτρέψω όσους μπορώ από το να πάθουν το ίδιο.

 

Υ.Γ. Χαίρομαι ειλικρινά που εσύ τουλάχιστον κατάφερες να απεξαρτηθείς από την νικοτίνη.

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι ειλικρινά που εσύ τουλάχιστον κατάφερες να απεξαρτηθείς από την νικοτίνη.

ειναι πολυ ευκολο να απεξαρτηθει οποιος το θελει.το μυστικο ειναι να μην το σκεφτεται

ειναι οπως με μια σχεση.οσο την κατηγορεις δεν μπορεις να την ξεχασεις διοτι την εχεις συνεχεια στο μυαλο σου.μολις την βγαλεις απο το μυαλο σου παει τελειωσε.

σε περιπτωση που δεν το κανεις θα σου καταστρεψει τα πνευμονια και το κυκλοφοριακο συστημα τουλαχιστον.ασε που κινδυνευεις συνεχεια να βαλεις φωτια στο γραφειο σου η στο σπιτι αν καποια στιγμη ξεχασεις αναμενο τσιγαρο

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη για το τελείως off-topic.

 

Ημουν για πολλά χρόνια καπνιστής (άνω των 15) και πολλά πακέτα (άνω των τριών την ημέρα), το έχω κόψει έδω και ένα χρόνο.

Εμένα με βοήθησε πολύ η ανάγνωση συτού του e-book, δεν κάνω διαφήση ούτε σας λέω να αγοράσετε την τυπωμένη έκδοση, *κατεβάστε* (δεν θέλει register ούτε τίποτε παρόμοιο) άπλως την ηλεκτρονική έκδοση που είναι εντελώς δωρεάν και διαβάστε το.

Εγώ δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτε άλλο, το *άφησα* να με πείσει να δω το κάπνισμα με άλλο μάτι, και τελικά να πείσω τον εαυτό ότι το κάπνισμα είναι ένα *παραμμύθι*, ούτε έξαρτηση ούτε τίποτα, μόνο ένα δηλητήριο που βάζουμε στον οργανισμό μας.

Δεν μπορείτε να φανταστείστε την διαφορά στην ζωή μας όταν κόψουμε το τσιγάρο. Εγώ είμαι άλλος άνθρωπος ειλικρίνα.

Δεν μπορώ να πιστέψω την "βλακεία" μου τόσα χρόνια να καταστρέφω την υγεία μου για κάτι που δεν μου προσφέρει τίποτα.

Μην περιμένετε να διαβάσετε τα κλασσικά πράγματα έκει μέσα πόσο κάκο κάνει το τσιγάρο κτλ, αλλά σε βάζει να προβληματιστείς με άλλον τρόπο.

Δεν ξέρω αν θα σας πείσει ή όχι δεν χάνεται τίποτα να το δοκιμάσετε.

Εγω το *άφησα* να με πείσει, ήθελα πόλυ να κόψω το κάπνισμα γιατί έβλεπα περίτρανα τι κακό μου έκανε και ήδη είχα *ψήσει* τον εαυτο, αυτό ήταν το *κερασάκι στην τούρτα*, πέταξα το πακέτο και δεν ξανακάπνισα.

Ακόμα και όταν καμμιά φορά νομίζω *ότι θέλω να καπνίσω* ή νομίζω οτί *μου λείπει το τσιγάρο*, τώρα ξέρω πως να το αντιμετωπίσω.

 

Κατευθείαν link για το e-book.

http://skeftomai.gr/kapnisma/skeftomai.gr-Kapnisma-ver.3.2.zip

Web Page του skeftomai.gr

http://www.skeftomai.gr/kapnisma/

Συγνώμη και πάλι για το μεγάλο off-topic, αλλά είναι ένα θέμα που του έχω μια αδυναμία ...

Link to comment
Share on other sites

πάντως για το συνάδελφο τοπογράφο πάρη , τοπογράφος και τσιγάρο είναι ότι χειρότερο αν συνυπάρχουν και τα δύο λόγω περπατήματος εις την εξοχή Εγώ το έκοψα πριν 25 χρόνια όταν συνειδητοποίησα τι απαιτήσεις έχει η δουλειά και από τότε δεν έκανα ούτε ένα τσιγάρο (πέρασα και το στρατιωτικό χωρις τσιγάρο ) και πριν ένα χρόνο η γυναίκα μου πήρε ένα πακέτο και παλι δεν έκανα ούτε έν τσιγάρο και το πακέτο τελικά κατέληξε σε φίλο Παλαιά κάπνιζα από τα 15 -19 χρόνια ένα πακέτο περίπου καθημερινά Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να το κόψεις αρκεί να δεις ποσο ηλίθιος είσαι όταν καπνίζεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.