Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψυχρομετρικός χάρτης - κλιματισμός


agoratos56

Recommended Posts

εχω να κανω μια ασκηση και πρεπει να βρω τις ενθαλπιες...για το πρωτο σημειο εχω θερμοκ.υργου βοβλου 22 και ξηρου 9,3 και για το σημειο 2 38 και 16,5 αντιστοιχα...ανεβασα εικονα να μου πειτε αν εχω τραβηξει σωστα την γραμμη για να βρω την ενθαλπια...θελω να βρω το Δh και το Q

ευχαριστω

παιδια δε γνωριζει κανεις?

post-28022-131887237275_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Φίλε μου, οι γραμμές σου είναι σωστές για να βρείς την ειδική ενθαλπία.

 

Αλλά για να διευκολυνθείς περισσότερο στην χρήση του ψυχρομετρικού χάρτη, θα σου συνιστούσα να δουλεύεις πάνω στον χάρτη που έχει το σχολικό βιβλίο (http://4.bp.blogspot.com/_U9Til7RWVIc/SeB97-yOrmI/AAAAAAAAAsA/7NWSsNadoXY/s1600-h/%CE%A8%CF%85%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8D%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B7.jpg). ;)

 

Tώρα που κοιτάζω τις τιμές που λές πάνω στον ψυχρομετρικό χάρτη, νομίζω ότι για το 9,3C Ξηρού βολβόυ δεν υφίσταται υγρός βολβός 22C. Oύτε και για το άλλο αντίστοιχα. Μήπως έχεις κάνει λάθος τις τιμές που δείνεις για το καθένα; :???:

 

Kατέβασαι το αρχείο --> http://www.mediafire.com/?jz1kmzmjrim για να δείς πώς είναι κανονικά οι τιμές που θέλεις να βρείς στον ψυχρομετρικό χάρτη.:D

Link to comment
Share on other sites

παιδια σορρυ για την καθυστερημενη απαντηση..οι θερμοκρασιες επρεπε να ειναι παραλληλες και οχι ετσι οπως τις ειχα...τωρα ψαχνω τον καθηγητη να τον βρω να τις διορθωσω..22 ειναι ο ξηρος βολβος..και ο χαρτης ειναι συγκεκριμενος για αυτο το πειραμα ετσι λεει ο καθηγητης..την παροχη την ξερω...αφου μπορω να βρω τον ειδικο ογκο..ευχαριστω για τις απαντησεις σας..

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

 

φιλε μου στα μετρα αν η πιεση ειναι 926 mbar θα πρεπει να τα αντιστοιχισω?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.