parist43 Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 02:39 μμ Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 02:39 μμ εγω παλι επειδη το εχω το promark3rtk δεν το συνιστω για χαραξεις-ειδικα στην περιπτωση που θες καλη ακριβεια (οδοποιια)και εχεις εντονο αναγλυφο.ειδικα δε αν εχει δενδρα ξεχνατο.για στατικη επιλυση ειναι καλο (φυσικα μεχρι 15-20km ) και για αποτύπωση αν ειναι γυμνο το τοπιο.αν θες παραπανως πας στο promark500 η σε δισυχνο αλλης εταιριαςκοιτωντας ομως την ειδικοτητα σου τι χαραξεις ενοεις?οικοπεδου η κτιριου?δεν αξιζει.παρε ενα μονοσυχνο και τις χαραξεις με total stacion. YΓ επειδη η τεχνολογια τρεχει και οι τιμες αλλαζουν ποτε μην παιρνετε κατι που δεν θα χρησιμοποιησετε αρκετα και σας ειναι απαραιτητο τα επομενα τρια χρονια.οι εποχες που αγοραζαμε με οριζοντα 20ετιας ,αφορουν αλλα ειδη και ανηκουν στο μακρινο παρελθον
qmd Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 03:03 μμ Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 03:03 μμ Θα συμφωνήσω με τον Πάρη 100%, αλλά στο τέλος ότι πληρώσεις παίρνεις. Ή όπως λένε και στην αεροπορική γλώσσα δεν μπορείς να φορτώσεις τα πάντα στο αεροπλάνο, πρέπει να επιλέξεις τα πιό απαραίτητα.
parist43 Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 03:14 μμ Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 03:14 μμ εγω παντως που ασχολουμε με την Τοπογραφια 100% αλλα και μελετες δημοσιου ,με καλυπτει πληρως το μονοσυχνο.αν και εχω το promark3rtk δεν το χρησιμοποιω ποτε σαν rtk τωρα στο EΣΠΑ θα μπορουσα να εχω δηλωσει διπλοσυχνο ,αλλα δεν το εκανα γιατι απλουστατα εχω καταληξει οτι κανω πιο καλη δουλεια με συνδυασμο total stacion και μονοσυχνου gps. φυσικα και το δυπλοσυχνο ειναι παρα παρα πολυ καλυτερο,απλα δεν πιστευω οτι αξιζει να δωσει κανεις τοσα λεφτα.με αυτα τα λεφτα μπορει να παρει ενα σωρο αλλα πραγματα. τωρα αν κανεις τα διαθετει ,ας παρει διπλοσυχνο,σιγουρα ειναι καλυτερο,δεν συγκρινετε. αλλα να μην εχει αυταπατες οτι θα γλυτωσει το total stasion.
manwlis77 Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 06:25 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 06:25 μμ Oι χαραξεις που θελω να κανω ειναι σε κανα φωτοβολταικο και καμια οριοθετηση ακινητου .δεν θελω και πολυ μεγαλη ακριβεια. το μονοσυχνο rtk τι ακριβεια εχει? σε αποτυπωση πρεπει να ειναι τελειως καραλαφλο το εδαφος. αν εχει δενδρα? με τον ενα δεκτη διπλης μπορεις να κανεις αποτυπωση ? με τι ακριβεια? τι περιορισμους εχει το gprs? οταν λετε χωρικους περιορισμους?
parist43 Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 06:57 μμ Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 06:57 μμ αν η περιοχη σου εχει δενδρα το καλυτερο ειναι συνδυασμος του απλου promark3 με γεωδ σταθμο.αποτυπωση μεσα σε δενδρα απλα δεν γινεται με μονοσυχνο gps και πολυ αμφιβαλω αν γινεται και με διπλοσυχνο.οταν λες gprs τι ακριβως εννοεις?
manwlis77 Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 07:18 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 07:18 μμ εννοω μεσυνδεση με σταθερο σταθμο για διορθωσεις. π.χ. το uranus. σκεφτομαι διπλοσυχτο με ενα δεκτη και το uranus. αληθεια μπορω να κανω αποτύπωση με ενα δεκτη χωρις να ειμαι ομως εξαρτημενος σε egsa? θα μου βγαλει σωστη επιφανεια?
parist43 Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 07:22 μμ Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 07:22 μμ το uranus τι ειναι?δεν το ξερω. εγω δουλευω με Ηepos.υποψιαζομε οτι θες αυτο που θελουν αρκετοι πολιτικοι μηχανικοι.με ενα gps να κανεις τα παντα ,ευκολα γρηγορα χωρις σκοτουρες και χωρις γεωδ σταθμο.αν ειναι ετσι ,θα σε απογοητευσω.δεν γινεται. ΥΓφιλε μανωλη ,παρε για αρχη ενα γεωδ σταθμο με 3-5 χιλι και το promark3 το απλο δυο δεκτες -η το topcon ενα δεκτη διπλοσυχνο το gprs-1 νομιζω,να δουλευεις με HEPOS.Θα σε καλυψουν αρκετα
manwlis77 Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 07:27 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 07:27 μμ οχι δεν θελω αυτο. εχω και total stasion topcon. βασικα θελω να κανω καμια απωτυπωση και καμια χαραξη σε κανενα φοτοβολταικο που υπαρχει τωρα πολυ δουλεια. εκει δεν ψαχνουν ουτε σχεδον το εκατοστο . και να δημιουργώ στασεις για να στεινω σωστα το total station το uranus ειναι κατι σαν το hepos που το εχει η treecompany που πουλαει τα topcon.
parist43 Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 07:30 μμ Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 07:30 μμ παρε ενα δεκτη της topcon το gprs-1 η ενα δεκτη του promark500 να δουλευεις με ΗΕPOS.στοιχιζουν περιπου 9-10 κ
manwlis77 Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 07:31 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε April 12, 2010 at 07:31 μμ δεκτη μια συχνοτητας ή δυο? ετσι θα κανω αυτο που θελω?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα