Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης σε οικόπεδο με μπλε γραμμή


Recommended Posts

Θα ήθελα την άποψή σας για μια περίπτωση που μου έτυχε.

Σε οικόπεδο με πρόσωπο σε οδό ταχείας κυκλοφορίας υπάρχει υφιστάμενο κτίσμα. Στο τμήμα του οικοπέδου μπροστά από τον δρόμο έχει διαμορφωθεί με νησίδα Δ είσοδος-έξοδος οχημάτων. Όλα είναι νόμιμα διότι η άδεια είχε βγει πριν τον χαρακτηρισμό της οδού ως ταχείας κυκλοφορίας.(Η περιοχή ήταν αρχικά εκτός σχεδίου. Τώρα έχει ενταχθεί - έχει και πράξη εφαρμογής - και ο εν λόγω δρόμος χαρακτηρίσθηκε ταχειας κυκλοφορίας, οπότε το τοπογραφικό του οικοπέδου τώρα πια έχει μπλε γραμμή πάνω από την υφιστάμενη νησίδα και εαν υποθετικά εβγαινε άδεια τώρα, τότε θα απαγορευόταν να έχει πρόσοψη εκεί.)

 

Ο πελάτης έχει μισθώσει οικόπεδο και κτίριο και επιθυμεί να κάνει αλλαγή χρήσης σε εργαστήριο-πρατήριο άρτου. Το ερώτημα είναι αν ισχύουν οι περιορισμοί που θέτει η μπλε γραμμή τώρα, ή αν θα μπορούσαμε να πατήσουμε στην οικοδομική άδεια του υφισταμένου και να γίνει η αλλαγή χρήσης έχοντας διατηρίσει το δικαίωμα προσβασης από τον δρόμο.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Η μπλε γραμμή ορίζει την πρασιά ας πούμε σε οικόπεδο με πρόσωπο σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Η διαφορά με την οικοδομική είναι ότι δεν επιτρέπεται πρόσοψη σε αυτή, δηλαδή απαγορεύει την πρόσβαση από τον δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

Οι άδειες εξετάζονται με τα ισχύοντα. Άρα θεωρώ ότι δυστυχώς ατύχησες.

Δες μήπως μπορείς να πάρεις εξαίρεση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.