Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή επιβλέποντος σε αδεια εκδοθήσα το 1983


Recommended Posts

Συνάδελφοι έχω το εξής πρόβλημα ,πελάτης απευθύνθηκε σε μένα για να εκτελέσει εργασίες στο Β όροφο κτιρίου που απέκτησε με αγόρα και στο οποίο το ισόγειο και ο Α όροφος έχουν κατσκευαστεί(έχει και ρεύμα)και στον β υπάρχει μόνο ο φέροντας οργανισμός.

Η άδεια έχει εκδοθεί το 1983 και ψάχνω ένα τρόπο ώστε να κατοχυρωθεί νομικά η εκτέλεση των εργασιών.

Για να παραταθεί η άδεια με αλλαγη επιβλέποντος ειναι απαραιτητη η παραίτηση του επιβλέποντα μηχανικού που αναγράφεται στο στέλεχος?

Δεδομένου ότι έχει παρέλθει 27ετία κάτι τέτοιο ενδεχομένως να μην είναι εφικτό.

Υπάρχει κατά τη γνωμη σας κάποια άλλη λυση?

Συμπληρώστε την ειδικότητα σας στο προφίλ σας παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν ρωτάς στην αρμόδια πολεοδομία? Είναι πολύ ιδιαίτερη η περίπτωση που παρουσιάζεις και σωστές απαντήσεις θα πάρεις μονο απο τον υπάλληλο. Λογικά πάντως θα πρέπει να παραιτηθεί ο προηγούμενος μηχανικός και μετά να αναλάβεις εσυ.

Link to comment
Share on other sites

-να παραταθεί η αδεια? πως ? αφού έχει ισχύ 4 ετών... έχει λήξει.

-σύνδεση με την ΔΕΗ έχει γίνει. Δεν έχεις ακόμα το εργοταξιακο? (έχει τύχει ΚΑΙ αυτό) Από την στιγμή που έχει πάρει ρεύμα η οικοδομή σημαίνει πως έχει γίνει δήλωση μηχανικού πως οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα σχέδια της πολεοδομίας, έχει πληρωθεί την επίβλεψη του και δεν υπάρχει λόγος παραίτησης.Αυτός τελείωσε. εδώ προκυπτει κ το πρόβλημα σου.

-στην νέα αίτηση μαζί με τα υπόλοιπα θα σου ζητήσουν φωτογραφίες του υπάρχοντος και θα εμφανιστεί ο Φ.Ο. του β' ορόφου. Εκεί μπορούν να σε στείλουν στον έλεγχο κατασκευών για πρόστιμα λόγω της όψης που δεν κατασκευάστηκε σε 5χρόνια (δεν θυμάμαι την διάταξη, άλλα είσαι υποχρεωμένος να την τελειώσεις σε αυτό το χρονικό διάστημα).

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε δεν υπαρχει καμία υποχρέωση στον παλιο μηχανικό μια και σε άδειες προ του 84' δεν υπηρχαν καν επιβλέψεις. Επίσης για άδειες που έχουν εκδοθεί πριν τις 7/09/1983 δεν χρειαζοταν δήλωση του μηχανικου για την ρευματοδότηση τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.