Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξήρανση λάσπης (ιδιοκατασκευή)


john7

Recommended Posts

Καλησπερα,

Εχω κατασκευασει ενα φουρνο ξηρανσης λασπης.Το προβλημα που εχω ειναι με τα καυσαερια.Στην εξοδο του φουρνου εχω ενα ανεμιστηρα για τα καυσαερια. Μαζι με τα καυσαερια ομως συμπαρασυρεται και σκονη απο την ξηρανση της λασπης.Αυτο το μειγμα το περναω απο ενα δοχειο οπου κανω spraying με νερο.Το προβλημα ειναι οτι δεν κανει δουλεια το water spraying.Πιστευα οτι με το water spraying θα συγκρατουσα τη σκονη και θα μειωνα κατα πολυ τα καυσαερια.

Το water spaying γινεται με ανακυκλοφορια του ιδιου νερου(δεν γινεται ανανεωση). Μηπως φταιει οτι η θερμοκρασια που εχω στο δοχειο του water spray ειναι υψηλη(λογω καυσαεριων) με αποτελεσμα το νερο να εχει μεγαλη θερμοκρασια??

Αν βαλω ενα συστημα ψυξης του νερου θα ειναι καλυτερα???

Καμια αλλη ιδεα??

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το προβλημα ειναι οτι δεν κανει δουλεια το water spraying.Πιστευα οτι με το water spraying θα συγκρατουσα τη σκονη και θα μειωνα κατα πολυ τα καυσαερια.

 

Δώσε αριθμητικά δεδομένα (ή έστω εκτιμήσεις), για τα καυσαέρια (παροχή, ταχύτητα), για την σκόνη (ροή μάζας, κοκομετρία), και για το spray (παροχή, διασκορπισμός).

 

Πες και τι θέλεις να πετύχεις με νούμερα.

 

Η θερμοκρασία του νερού στο spray δεν βλέπω να παίζει ρόλο. Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιθανολογείς ότι μπορεί αυτό να είναι το πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως δεν μπορω να σου δόσω αριθμητικα δεδομενα γιατι δεν εχω την δυνατοτητα να τα μετρησω και ουτε να τα υπολογισω.(Η κατασκευη εχει γινει λιγο μπακαλιστικα και γρηγορα).

Αυτο που με κανει να το πιστευω αυτο ειναι οτι στην αρχη που δουλευει ο φουρνος και το νερο ειναι σε θερμοκρασια περιβαλλοντος δεν εχω τοσο καυσαεριο.Μετα απο καποιο χρονο το καυσαεριο ειναι υπερβολικα πολυ(ντουμανιαζει ο τοπος).Αυτος ειναι ο λογος που με εκανε να το σκεφτω.

Μηπως αν εχω χαμηλη θερμοκρασια στο νερο θα πετυχω συμπυκνωση των καυσαεριων??

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνεις, ότι αυτό που βλέπεις εσύ, δεν μπορούμε να το δούμε εμείς.

Τι να πούμε εάν δεν βλέπουμε το "ντουμάνιασμα" και την κατασκευή που έχεις κάνει;

 

Δεν ζητάμε μελέτη. Εκτιμήσεις και δεδομένα ζητάμε για να έχουμε μία βάση συνεννοήσης.

Τι ποσότητα λάσπης ξηραίνεται στον φούρνο.

Τι ισχύ έχει ο λέβητας;

Κάνε ένα σκαριφηματάκι με τα βασικά χαρακτηριστικά του φούρνου.

 

Το καυσέριο είναι το πρόβλημα ή η σκόνη;

Link to comment
Share on other sites

Εκανα ενα σκαριφηματακι.Το εχω επισυναψει. Ο καυστηρας ειναι 0.37 kW. Ο φουρνος λειτουργει στους 180 βαθμους κελσιου. Ο ανεμιστηρας ειναι 7.5 kW(πολυ μεγαλος) αλλα μπορω να τον ρυθμισω με ποτενσιομετρο. Η αντλια ανακυκλοφοριας εχει παροχη 10 m^3/h και μανομετρικο 60 m.Στον φουρνο μπαινουν περιπου 50 κιλα λασπης ανα ωρα αλλα ειναι ανομοιομορφη,δηλαδη μπορει να μπει στην αρχη πολυ υγρη λασπη και στη συνεχεια παχυρρευστη.

Το προβλημα ειναι και η σκονη και το καυσαεριο.Πιστευα οτι με τα μπεκ θα κρατουσα σιγουρα τη σκονη στο πατο τς δεξαμενης.Δεν περιμενα να εχει τοσο καυσαεριο.

 

Ευχαριστω

post-34108-131887239446_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 Kg νερού για να το εξατμίσεις από τους 20 βαθμούς C χρειάζεσαι 337 KJ, δηλαδή ο καυστήρας εργάζεται 311 sec. Aφού επεξεργάζεται 50 Kg λάσπης, με 370 W, τότε έχεις περιεκτικότητα νερού 40%.

 

Το πρόβλημα είναι η λάθος κατασκευή του φούρνου.

 

Η έξοδος καυσαερίων έπρεπε να είναι άλλη από τον ατμό, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί για θέρμανση ή ψύξη (αναπτυξιακός νόμος!) και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να είναι σε σειρά με τον ανεμιστήρα, που ΑΝ χρειάζεται μπορούσε να συμβάλει στην καλύτερη καύση. Όλο το ψεκαστήρι είναι παραπανίσιο.

Link to comment
Share on other sites

Μπορω να παιξω με την τροφοδοσια.Στην τωρινη κατασταση βάζω 50 kg λασπης .Την τροφοδοσια μπορω και να την αυξησω και να την μειωσω.

Δεν καταλαβα τι εννοεις οτι ο ανεμιστηρας ειναι λάθοςσε σειρα με τηνεξοδο των καυσαερίων. Αν μπορεις διευκρινισε το μου λίγο.

Το ψεκαστήρι το θεωρεις παραπανισιο.Πιστευεις οτι μπορει να κανει δουλεια όμως?

Link to comment
Share on other sites

ο ανεμιστήρας όχι σε σειρά με τον ατμό, διότι αυτός παρασέρνει τη σκόνη.

 

Το ψεκαστήρι το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας, τόσο του ανεμιστήρα, όσο και μέσο της αντλίας ανακύκλωσης.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω οτι ο ανεμιστηρας παρασυρει και τη σκονη.Αν βγαλω τον ανεμιστήρα ομως από εκει δημιουργουνται άλλα προβληματα.Δυστυχως η κατασκευή δεν είναι στεγανοποιημενη(δεν μου το επιτρεπουν οικονομικα) με αποτέλεσμα αν δεν έχω τον ανεμιστηρα να αρχίζει να βγαίνει σκονη και καυσαερια από τις ακρες του περιστροφικου φουρνου(στα σημεια που γινονται οι ενωσεις).

Link to comment
Share on other sites

Ή θα πληρώσεις για φούρνο, ή για μόλυνση περιβάλλοντος. Το δεύτερο δεν αποσβένεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.