Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Νομιμοποίηση παταριού - σοφίτας


gioneg

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για το θεμα που καιει πολυ κοσμο. Εχω ενα σπιτι με αδεια οικοδομης 2006 (εγω το αγορασα το 2007, χωρις να του κανω καμια μετατροπη). Στο κτιριο μου δινονται 7,5 μετρα υψος και 1,5 μετρα στεγη. Στο ισογειο υπαρχει κατοικια υψους 3 μετρων (υπολοιπο 6 μετρα), που ανοικει σε καποιον αλλο. Εγω ειμαι στον 1ο οροφο, και διατειρω διαμερισμα 83 τετραγωνικων μετρων, με υψος 2,7 μετρων. Απο οταν αγορασα το σπιτι, ειχε σοφιτα - παταρι(70 τετραγωνικων μετρων) κατω απο τη σκεπη, με μεγιστο υψος 2,7 μετρων, και οσο παει στις ακρες της σκεπης του σπιτιου, χαμηλωνει. Ολοι οι χωροι του σπιτιου βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου όγκου του κτιρίου, δεν εχει ξεπεραστει το υψος που επιτρεπεται στην οικοδομη, οι αποστασεις με τους γειτονες τηρουνται, και στην περιοχη επιτρεπονται εως 2 οροφοι.

Το μονο προβλημα μου ειναι οτι τοσο στη συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας(βεβαια σε αυτην, φαινεται οτι το υψος του σπιτιου μου ειναι 4,5 μετρα, χωρις τη σκεπη), οσο και στα σχεδια, δεν φαινεται.

Και η ερωτηση μου ειναι αν γινεται να ενταχθει στο νεο νομο και με την καταβολη προστιμου να τακτοποιηθει? (Σε μια πρωτη επαφη με καποιο μηχανικο, μου ειπε οτι γινεται, αλλα θα ηθελα και τις γνωμες σας, λογω ιδιαιτερου σεβασμου στο forum).

Υ.Γ. : Βαση νομου στη περιοχη μου διδεται υψος 7,5 μετρα και 1,5 μετρα στεγη.

Υ.Γ.2 : Επισης, το οικοπεδο εχει κλιση, και απο τα τρια κτηρια που χτιστηκαν σε αυτο, το δικο μου βρισκεται στο χαμηλοτερο υψος εδαφους.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή μιλάμε για διώροφο + σοφίτα ύψους 2.70 maximum; Κατάλαβα καλά; Γιατί σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι εντός του νόμιμου όγκου!

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή μιλάμε για διώροφο + σοφίτα ύψους 2.70 maximum; Κατάλαβα καλά; Γιατί σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι εντός του νόμιμου όγκου!

 

Τι ειναι ο νομιμος ογκος , ακριβως, μηπως δεν εχω καταλαβει σωστα...

Αφου η πολεοδομια μου δινει υψος 4,5 μετρα και 1,5 μετρα στεγη, δεν τα εχω υπερβει , αλλα εχω χτισει μεσα της, 2.7 μετρα 1ου οροφου και 2.7 μετρα σοφιτα - παταρι, με κλιση, δεν ειμαι στο νομιμο ογκο?

Μιλαω για ισογειο υψους 3 μετρων, 1ου οροφου υψους 2.7 μετρων και σοφιτας με μεγιστο υψος 2.7 μετρων, που οσο παει στις ακρες του κτηριου εχει κλιση σκεπης.

Υ.Γ. : Βαση νομου στη περιοχη μου διδεται υψος 7,5 μετρα και 1,5 μετρα στεγη. Πριν μιλαγα για το δικο μου σπιτι, οπου εχω : 1. 1ο οροφο με υψος 2.7 m , και 2. σοφίτα με μεγιστο υψος 2.7 m. Το διαμερισμα ισογειου ανηκει σε αλλον ιδιοκτητη και εχει υψος 3 μετρα. Συνολο : 3μ ισογειου(αλλου ιδιοκτητη), 2.7μ 1ου , 2.7μ μεγιστο σοφίτα. Εως τα νομιμα 7,5μ + 1.5 στεγη = 9 , ειμαι καλλημενος στον ογκο κτηριου και στο υψος, ετσι δεν ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει ξεκαθαριση ακομα η γενικη εικονα του νομου.. Παντως υπο προυποθεσεις μπορει να ειναι ΟΚ.. Εξαρταται απο το πως εχει εκδοθει η αδεια της οικοδομης και τι θα λεει ακριβως ο νομος και οι διευκρινησεις για περιπτωσεις οπως αυτη..

 

Το ισογειο ειναι ισογειο ή ειναι υπερυψωμενο??? Υπαρχει υπογειο???

 

Η οικοδομη ειναι μια!!! Αρα πρεπει να εξεταζεται συνολικα.. Το υψος της οικοδομης υπολογιζεται απο το διαμορφωμενο εδαφος γυρω απο την οικοδομη.. Αρα αν η οικοδομη ειναι πχ 1μ εξω απο το γυρω διαμορφωμενο εδαφος τοτε τυπικα δεν ειναι ΟΚ απο αποψη υψους..

 

Ας περιμενουμε να δουμε τι θα λεει ο νομος και οι διευκρινησεις.. Ακομα δεν εχουμε δει το νομο που ψηφισανε..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα. Υπογειο υπαρχει, αποθηκες και γκαραζ δηλαδη. Αλλα αυτα ειναι κατω απο την επιφανεια του εδαφους. Το ισογειο, ισως λογω του υπογειου, να ειναι υπερυψωμενο. Αλλα, οταν μιλησα με τον κατασκευαστη και ηταν να το αγορασω με ειχε διαβεβαιωσει οτι το υψος ειναι οκ , επειδη φοβατε καταγγελιες. Τωρα, αν απο τα 9 μετρα, ειμαι στα 8.5μ. ή στα 9 ακριβως , δε μπορω να ξερω. Παντως στα σχεδια, και στην οριζοντια ιδιοκτησια λεγοντε για αυτα τα υψοι που αναφερω !

Link to comment
Share on other sites

Ε αμα το ειπε ο κατασκευαστης τοτε παω πασο.. Παραθυρα στη σοφιτα εχει ή οχι επειδη φοβαται και σε αυτο το θεμα τις καταγγελιες??? Δεν νομιζω οτι θα επρεπε να εισαι τοσο ευκολοπιστος..

 

 

Αλλα αν το ισογειο ειναι υπερυψωμενο και τα λοιπα στοιχεια ειναι οπως τα αναφερεις τοτε δεν ειναι οκ το υψος.. Τοσο απλα..

 

Επειδη δεν εχουμε εικονα της οικοδομης σου και της αδειας με την οποια οικοδομηθηκε, το μονο που μπορω να προτεινω ειναι ας περιμενουμε ολοι να ξεκαθαρισει η εικονα.. Και μετα πηγαινε στον μηχανικο που σου ειπε οτι ειναι οκ και προχωρηστε μαζι..

Link to comment
Share on other sites

Εχει παραθυρα η σοφιτα.

Επισης, εχω υψος 1ου οροφου και σοφίτας 5.5 μ. απο τα 6 που μου δινονται. Οποτε, ισως , λεω ισως, να τα εχει δωσει αυτα στο ισογειο(να το εχει σηκωσει - μπαζωσει). Παντως σε συζητησεις με ολους στην γειτονια το υψος τον ισογειων ειναι ιδιο με το δικο μας.

Link to comment
Share on other sites

Παμε παλι.. Η οικοδομη ειναι μια.. Οποτε δεν παιζει ρολο αν η παρανομια ειναι απο κατω ή απο πανω.. Αν υπαρχει υπαρχει για ολους.. Αλλωστε η σοφιτα δεν υπαρχει πουθενα στα σχεδια οποτε μην το πολυσκαλιζουμε.. Μην μπερδευουμε το 1,5 μ στεγη με υψος οικοδομης.. Μην το ψαχνουμε πολυ αγαπητε.. Η παρανομια ειναι σε σενα.. Τωρα αν θα ενταχθει στη ρυθμιση σεν το γνωριζει σχεδον κανεις, μεχρι να δουμε το τελικο κειμενο που ψηφισανε και να βγουν οι λεπτομερειες..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.