Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατηγορίες σκυροδέματος και χάλυβα


 

Recommended Posts

Σωστά Χάρη...

Μήπως όμως θα έπρεπε να μελετούμε κάποιες οικοδομές με C16/20 και να παραγγείλουμε στην κατασκευή C20/25; Ειδικά σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές όπου η συνεργασία με τον τοπικό προμηθευτή σκυροδέματος είναι μονόδρομος;

Link to comment
Share on other sites

Μήπως όμως θα έπρεπε να μελετούμε κάποιες οικοδομές με C16/20 και να παραγγείλουμε στην κατασκευή C20/25;

Συμφωνω 100%.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω και γω με την καλυτερη ποιοτητα σκυρδεματος C20/25.Απλα δεν πρεπει να κανουμε τη μελετη με C16 και να σκυροδετουμε με C20 στο εργο ,γιατι τοτε αλλαζουν πολλα,π.χ. χοντρικα χοντρικα θα υπαρξει απαιτηση για χρήση μεγαλύτερης διατομής χάλυβα.Δηλαδη πιστευω οτι δεν πρεπει ν αλλαζουμε αυθαιρετα τους συσχετισμους μεταξυ των 2 αυτων υλικων.

 

Acnt δεν ξερω αν εννουσες αυτο..

Link to comment
Share on other sites

Αυτό εννοούσα με το σκεπτικό πως το "μαγαζάκι" σκυροδέματος στο Ανω Τσιτσιλίκοβο, το οποίο είναι τουριστικό και εκεί κάνεις την κατασκευή σου, 1 ώρα μακρυά από κάθε αξιόπιστη εταιρία σκυροδέματος, θα σου φέρει C16/20 (από τα δοκίμια) όταν ζητήσεις C20/25... Σας μιλώ εκ πείρας...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και εγώ με εσένα απολύτως acnt. Το έχω εφαρμόσει και 2-3 φορές σε σπιτάκια μακριά από τα "μαγαζάκια" που λες. Καλλίτερα να έχεις λύσει με C16 και να παραγγείλεις C20 (ΜΟΝΟ σε αυτές τις περιπτώσεις – ΟΧΙ κατά κανόνα). Θα πονέσει πολύ αν τα δοκίμια βγουν C16 και έχεις βάλει στην μελέτη C20. Τώρα σίγουρα αλλάζουν τα ελάχιστα ποσοστά οπλισμού (κυρίως) αλλά αυτό μπορούμε να τα λαμβάνουμε υπόψη μας στην μελέτη. Και φυσικά αν θέλει κανείς να ακριβολογεί και σε τέτοιες περιπτώσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την εμπειρία που παραθέτεις, μπορεί να το κάνει! Θα έρθει όμως η στιγμή που ή θα πει "Ωχ και ποιος τρέχει τώρα στα δικαστήρια " ή "αχ να το είχα λύσει και με C16 " να ήμουν ΚΑΛΛΥΜΕΝΟΣ" !!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.