Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια για αλλαγή κιγκλιδωμάτων


Recommended Posts

Θέλω να αλλάξω τα κάγκελά ενός μπαλκονιού στο δεύτερο όροφο.Τρία ερωτήματα έχω. Απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας;Υπάρχει κάποια τεχνική προδιαγραφή ή νομοθεσία που να καθορίζει πότε απαιτείται η χρήση ικριωμάτων;Τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να πάρω για τους διερχόμενους υπάρχουν κάπου καθορισμένα;

Link to comment
Share on other sites

επειδή κάνεις αλλαγές στην όψη -> συναίνεση συνιδικτητών ->επαε ->άδεια μικρης κλιμακς. Η χρήση ικριωμάτων μου φαίνεται απαραίτητη για την ασφάλεια των εργαζομένων. Αλλα δεν θυμάμαι εάν δικαιολογεί η μικρής κλίμακας την αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων. Στα downloads θα βρεις ότι αφορά την Μ.Κ.

Link to comment
Share on other sites

εκτιμώ, ότι ο giannis aug, αναφέρεται σε αντικατάσταση (π.χ. λόγω οξείδωσης) και όχι σε αλλαγή σχεδίου. Άρα δεν χρειάζεται ΕΠΑΕ ( η οποία προυποθέτει κατάθεση φακέλου στην πολεοδομία) και όχι άδεια μικρής κλίμακος !!!

Link to comment
Share on other sites

Η μικρής κλίμακας περιλαμβάνει και αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων αλλά χωρίς τη χρήση ικριωμάτων. Αυτό είναι που με προβληματίζει γιατί θα χρειαστούν ικριώματα. Για την ασφάλεια των διερχομένων στο πεζοδρόμιο πρέπει να πάρω κάποια έγκριση από το Δήμο ώστε να το κλείσω για λίγο; ή είναι περιττό;

Link to comment
Share on other sites

giannis aug, κατά την γνώμη μου πρέπει να πάρεις άδεια απο τον Δήμο για κατάληψη πεζοδρομίου. Στη συνέχεια να τοποθετήσεις κοντά ικριώματα, έτσι ώστε να δημιουργήσεις μία προστατευμένη διάβαση για τους πεζούς, η οποία θα έχει και φράκτη (ποδιά) με γωνία 45 μοιρών. Δώσε προσοχή όχι μόνο στους διερχόμενους αλλά και στους εργαζόμενους.

Link to comment
Share on other sites

Κάπως έτσι σκέφτομαι και εγώ όμως δεν ξέρω αν είμαι καλυμμένος με μικρής κλίμακας λόγω των ικριωμάτων. Θέλω να αποφύγω άδεια κανονική με ελάχιστη αμοιβή κ.τ.λ λόγω κόστους.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς τα ικριώματα μπορείς να αλλάξεις τα κάγγελα. Τα χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ για την προστασία των διερχόμενων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.