Μετάβαση στο περιεχόμενο

giannis aug

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by giannis aug

  1. https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1067079/koronoios-tsipras-gia-mitsotaki-empaizei-toys-dikigoroys-oloi-oi-el-epaggelmaties-sta-800-eyro Να και η πρώτη αντίδραση από αντιπολίτευση.
  2. Αφου στις εκλογές του ΤΕΕ η συμμετοχή είναι κάτω απο 10% , μαζευονται συγγενείς και φίλοι και βγάζουν τους εκπροσώπους. Στην ουσία κ οι ίδιοι ξέρουν ότι μόνο τυπικά εκπροσωπουν τους μηχανικους, ουσιαστικά δεν ξέρω ποιους εκπροσωπουν...
  3. Πολλά ΜΜΕ ηλεκτρονικά μεταδίδουν: "Επίδομα 600 ευρώ σε 166.000! άτομα" νομίζω ο γκαίμπελς θα χαμογελούσε περήφανος...
  4. Και εγώ για κατηγορία 3 (αλλαγή χρήσης) αρθρο 36 ν4495 παρ 3, στ, απλά μπερδεύει λίγο γιατί λέει για εντός σχεδίου κτίρια, ενώ εσύ μιλάς για εντός ορίων οικισμού. Ερώτηση στην αρμόδια πολεοδομία μπορεί να σου δώσει την απάντηση.
  5. Θελω να εκδώσω μια ΟΑ για ισογειο κτιριο με δυο διαμερίσματα 65 και 35τμ. Θελω να το αδειοδοτησω απο τον ΕΟΤ ως ΕΕΔ. Οι οροι δομησης ειναι κατοικιας, την αδεια την βγαζω κατηγορια 3; η ειναι ειδικο κτιριο βαση νοκ και πηγαινει κατηγορια 1;το οικοπεδο ειναι εντος οριων οικισμου κατω των 2000 κατοικων.
  6. Γνωρίζει κάποιος τη μέθοδο στατικής επίλυσης κλειστού πλαισίου κατά Henry; Έχει επαληθεύσει τα αποτελέσματα με αυτά κάποιου λογισμικού;
  7. Τα κτιριακά δίκτυα ομβρίων είναι υδρορροές και λούκια, μία υδρορροή Φ60 κάθετη μπορεί να παροχετεύει 20 l/sec δηλαδή παροχή πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προκύπτει από την ΤΟΤΕΕ για μια στέγη πχ 150 τ.μ. Άρα τα λούκια που τοποθετούνται είναι αρκετά για να καλύπτουν την ελάχιστη απαίτηση 300 l/sec/ha, γιαυτό δεν αστοχούν τόσο συχνά, εκτός και αν είναι βουλωμένα ή έχουν άλλα προβλήματα. Η ορθολογική μέθοδος είναι εμπειρική και έχει περιθώριο σφάλματος αλλά είναι κατάλληλη για μικρές λεκάνες απορροής.
  8. Η περίοδος επαναφοράς σχετίζεται με την ένταση βροχής, για 108mm/hr με 4 λεπτά χρόνο συρροής και για 5 έτη περίοδο επαναφοράς αν ανατρέξεις σε όμβριες καμπύλες στη περιοχή Θεσσαλονίκης θα πάρεις περιπου 108 mm/hr.
  9. Τα 300 λ/sec/ha που δίνει η ΤΟΤΕΕ, με ορθολογική μέθοδο και για συντελεστή απορροής 1 προκύπτει από ένταση βροχόπτωσης περίπου 108 mm/hr. Αν σκεφτούμε ότι ο χρόνος συρροής σε στέγες, σε δώμα σε μικρές αυλές είναι 4-5 λεπτά, η τιμή σχεδιασμού της ΤΟΤΕΕ είναι σε λογικά πλαίσια.
  10. Εγώ προσωπικά πριν λίγες μέρες έβγαλα άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος για κατάστημα είδη δώρων-ψιλικά, 55 τμ ισόγειο και άλλα τόσα υπόγειο. Πριν λειτουργούσε ως κατάστημα με ρούχα. Δεν μου ζητήθηκε αλλαγή χρήσης.
  11. Εφόσον στην οικοδομική άδεια αναφέρεται ως κατάστημα και το υπόγειο ως υπόγειο ή βοηθητικός χώρος, δε χρειάζεται αλλαγή χρήσης. Θα πάρει μία βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από τη πολεοδομία . Αν το κατάστημα έχει πολεοδομικές παραβάσεις και δεν μπορεί να πάρει ΒΚΧ, τότε αλλάζουν τα πράγματα. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα ανάλογα με τη περίπτωση του καταστήματος, πάντως πρώτα παίρνεις μία προέγκριση από το Δήμο και μετά βγαίνει η άδεια. Μίλα με το μηχανικό σου και εμπιστέψου τον
  12. Αρθρο12.32 Σωληνώσεις αποστράγγισης με σωλήνες από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE), διπλού δομημένου τοιχώματος, με λεία εσωτερική επιφάνεια, διάτρητους κατά 220° ή 360°, δακτυλιοειδούς ακαμψίας SN κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9969. Αρθρο 7.06 Αντιστηρίξεις παρειών χάνδακος με μεταλλικά πετάσματα.
  13. Θέλω να βγάλω μια άδεια περίφραξης εντός σχεδίου, υπάρχει τοπογραφικό, ο αναλυτικός της περίφραξης βγαίνει κοντά στα 1000 ευρώ. Στην αμοιβή της άδειας πρέπει να βάλω μελέτη και επίβλεψη αρχιτεκτονικών; Αν είναι έτσι η αμοιβή μου πάει πάνω από 2500 ευρώ…και μου φαίνεται υπερβολικό Παρακαλώ η ανάρτηση των θεμάτων να γίνεται στη σωστή κατηγορία.
  14. Απο όσα έμαθα πρέπει να κάνουν και όσοι έχουν σύμβαση έργου.
  15. Αγωγό πλήρως εγκιβωτισμένο με σκυρόδεμα έχει τύχη και να δώ και να μελετήσω. Βασικός λόγος για να εγκιβωτίσεις είναι αν η παραμόρφωση του αγωγού κάτω από την επίδραση εξωτερικών φορτίων είναι μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη, 5% της διαμέτρου του γενικά για εύκαμπτους αγωγούς. Έτσι όταν πρέπει ο αγωγός να μπεί σε μικρό βάθος κάτω από έναν δρόμο που κινούνται βαρέα οχήματα (δυναμικό φορτίο) και υπολογιστεί παραμόρφωση μεγαλύτερη από την επιτρεπτή εγκιβωτίζεται, ή αν πρέπει να τοποθετηθεί σε μεγάλο βάθος (στατικό φορτίο) πάλι μπορεί να χρειασθεί εγκιβωτισμό.
  16. Αν το ερώτημά σου γίνει περισσότερο σαφές, ίσως μπορέσω να σου απαντήσω. Δηλαδή, αποχέτευση λυμάτων εννοείς δημόσιο δίκτυο αποχέτευσης ή ιδιωτικό βόθρο; Όμβρια νερά από τις υδρορροές του σπιτιού ή υπόγειοι αγωγοί ομβρίων με φρεάτια υδροσυλλογής;
  17. Σπηλαίωση έχουμε σε τυρβώδεις ροές, δηλαδή μεγάλη ταχύτητα ροής και αρκετή τραχύτητα του υλικού. Στη διεπιφάνεια ρευστό-υλικό δημιουργούνται οι περίφημες φυσαλίδες. Στα περιστρεφόμενα πτερύγια(προπέλες) έχουμε τέτοια φαινόμενα, σίγουρα θα έχεις δει προπέλα σαν να έχει υποστεί αμμοβολή. Στα δίκτυα ύδρευσης προβλέπεται ανώτατη όριο ταχύτητας του νερού και έτσι αποφεύγεται γενικά το φαινόμενο. Τοπικά δημιουργείται μόνο παράλληλα με το πλήγμα κριού.
  18. Civilkald, όντως η σπηλαίωση δημιουργεί φυσαλίδες αέρα σε έναν αγωγό υπό πίεση, στα περισσότερα όμως δίκτυα ύδρευσης προβλέπεται η αποφυγή του συγκεκριμένου φαινομένου που μπορεί να έχει και άλλες καταστρεπτικές συνέπειες στους αγωγούς. Ο αέρας που υπάρχει στα δίκτυα είτε εισέρχεται από τις επιφάνειες των δεξαμενών είτε εισέρχεται στο δίκτυο κατά το κλείσιμο κάποιων αγωγών για επιδιόρθωση είτε εισέρχεται στο δίκτυο λόγω κάποιας διαρροής είτε δημιουργείται τοπικά, πλήγμα κριού ,λόγω κλεισίματος κάποιας δεικλίδας και έτσι υπάρχει μη μόνιμη υποπίεση- σπηλαίωση. Με τις βαλβίδες εξαγωγής αέρα, ο αέρας που υπάρχει στο δίκτυο λόγω των παραπάνω αιτιών αποβάλλεται.
  19. Άλλη βιβλιογραφία που μπορείς να βρείς χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα είναι Τερζίδης Γ.(1980) Μαθήματα υδραυλικής, Κλειστοί αγωγοί.Θεσσαλονίκη Παντοκράτορας Α. Υδρεύσεις πόλεων .Ξάνθη.
  20. Ανέβασα ένα νομογράφημα, για δες μήπως σου κάνει. Μάλλον δεν πέτυχε το upload.Δώσε μου το mail σου για να στο στείλω.
  21. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει κάποιες φορές το sketch up. Εύκολο, free, με πολλές βιβλιοθήκες και δυνατότης 3d σχεδίασης.
  22. Χρησιμοποίησε τα ενιαία τιμολόγια του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αν δεν βρίσκεις εκεί κάποιο αντίστοιχο άρθρο ψάξε στα ΑΤΟΕ ή και τιμές αγοράς και δημιούργησε ένα νέο σχετικό άρθρο(π.χ. σχετ.ΟΙΚ.65....) στο τιμολόγιο της μελέτης σου. Μιλάω μόνο για δημόσιο έργο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.