Μετάβαση στο περιεχόμενο

mike_val

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο Κρήτης

mike_val's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχει κάνει κανένας κάτι αντίστοιχο ή γνωρίζει κάποιον?
  2. Καλησπέρα, Θα ήθελα όποιος γνωρίζει σχετικά με το σχεδιασμό και τη λειτουργία τέτοιων συστημάτων να μου λύσει κάποιες απορίες! Λοιπόν σαν θέμα πτυχιακής είχα την μελέτη θέρμανσης- δροσισμού & ΖΝΧ κατοικίας με τη χρήση αβαθούς Γεωθερμίας. Επειδή οικονομικά υπάρχει ένα θέμα σχετικά με το κόστος εγκατάστασης' οπότε όπως καταλαβαίνετε έχει σαν επακόλουθο πολύ μεγάλο χρόνο απόσβεσης. Σκέφτομαι ένα υβριδικό σύστημα υποβοήθησης με ηλιακά. Επίσης ενα υβριδικό σύστημα γεωθερμίας, ηλιακών και (σύστημα ψύξης) και για τον ενεργό κλιματισμό καθώς η γεωθερμία επιτυγχάνει δροσιμό και όχι ψύξη. Κάθε πληροφορία σχετικά με το ''πάντρεμα'' και τη ρύθμιση των πιό πάνω μεθόδων θα ήταν χρήσιμη! Αυτές είναι οι μικρές απορίες μου! Σαν νέος μηχανολόγος προσπαθώ να βγάλω μία άκρη γιατί λόγω πτυχιακής έχω μια ιδιαίτερη κλίση προς την Γεωθερμία.
  3. Καλησπέρα κύριοι συνάδελφοι και απο εμένα... Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και εργάζομαι ώς ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ. Μήπως γνωρίζει κανείς τί ισχύει με τις Σ.Σ.Ε για το 2011?? Ψάχνω και δεν έχω βρεί τπτ άλλο πέρα απο τη Σ.Σ.Ε του 2010.... Ισχύει κανονικά η τελευταία ή έχει αλλαξει κάτι με τις συλλογικές συμβάσεις?
  4. Καλημέρα... Έφτασα αισίως στο τέλος της μελέτης της πτυχιακής μου εργασίας. Πρέπει να γίνει σύγκριση κόστους χρήσης της αντλίας θερμότητας (Fan Coil) σε σχέση με το κλασικό σύστημα με καλοριφέρ για θέρμανση και A/C για ψύξη. Θα ήθελα πληροφορίες για το πώς μπορώ να υπολογίσω το κόστος χρήσης των A/C , καλοριφέρ και των Fan Coil για όλη την περίοδο του χρόνου. Καλοκαίρι: Πώς γίνεται ο υπολογισμός των ψυκτικών αναγκών συνολικά? Χειμώνα: Υπολογίζω μαζί και το συνολικό φορτίο θέρμανσης νερού για όλο το χρόνο? (Και στα 2 συστήματα θα χρησιμοποιηθεί Boiler για τη θέρμανση μέσω του συστήματος) Έχω μια μέθοδο στο νού αλλά είναι πολύ προσεγγιστική.
  5. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.... Με βοήθησαν αρκετά οι δημοσιεύσεις στο παρόν θέμα.
  6. Ευχαριστώ για το link αλλ'α δεν βοηθάει... Ψάχνω το νομογραφημα με τα πολλά στοιχεία (απώλειες/μετρο, ταχυτητα, παροχή) Ελπίζω να κατάλαβες ποιό λέω.
  7. Ο τίτλος που δίνεται σε εγκαταστάσεις Γεωθερμίας για κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους κτλ. είναι Αβαθής Γεωθερμία, και αναφέρεται κυρίως στην εκμετάλευση της σταθερής θερμοκρασίας η οποία διατηρείται σε βάθη μεγαλύτερα του 1-2m. Σε κάποιες περιοχές υπάρχουν Γεωθερμικά πεδία τα οποία όμως πάλι δέν θεωρούνται Γεωθερμία αλλά Αβαθής γεωθερμία. (Γεωθερμικά πεδία ονομάζονται γιατι η θερμοκρασία στο υπέδαφος είναι αυξημένη και άμεσα εκμεταλεύσιμη π.χ. ιαματικά λουτρα) Η Γεωθερμία βασίζεται στην παραγωγή ενέργειας απο τους "υπέρθερμους ατμούς" που υπάρχουν σε μεγάλα βάθη.
  8. Γειά σας. Κατάφερα επιτέλους να βάλω σε μια τάξη την πτυχιακή μου. (Γεωθερμικός κλιματισμός κατοικίας) Αλλά κόλλησα στο θέμα των διαγραμμάτων. Θέλω να υπολογίσω τις γραμμικές και τοπικές απώλειες στα δικτυα μου, για να μπορέσω να επιλέξω κυκλοφορητή και δεν μπορώ να βρώ διαγράμματα σε όλο το net!! Απο τις εταιρείες που παράγουν σωληνώσεις τέτοιου τύπου (PE polyethylene) δεν μπόρεσα να βρώ κάποια στοιχεία πέρα απο πάχη και αντοχη σε πιέσεις. Όποιος μπορεί να με βοηθήσει έχει κερδίσει κέρασμα όταν έρθει Κρήτη!! Μιάς και είναι ένα απο τα τελευταία διαδικαστικά θέματα πριν πάρω το πτυχίο μου...
  9. Καλημέρα... Το Γεωύφασμα δεν είναι για στεγανοποίηση.... Μπορείς να πάρεις κάποια μεμβράνη απο πολυαιθυλένιο (HDPE) για να δημιουργήσεις στεγανολεκάνη.... Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε υδροφόρο και γενικά σε περίεργα εδάφη σαν πρώτη στρώση. Είναι ιδανικό όταν θέλεις να διαχωρίσεις , προστατέψεις και να δημιουργήσεις κάποιο φυτεμένο δώμα. Όσο αναφορά την αντοχή του μπορείς να πάρεις στοιχεία απο εταιρείες που εμπορεύονται ή απο τις ιστοσελίδες τους.
  10. Teomad χωρίς να γίνομαι γραφικός θα τολμούσα να πώ οτι αυτο που αναφέρεις θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη (δηλαδή ενα βήμα παραπέρα) των βιοκλιματικών κατοικιών (πράσινο σπίτι) αν και με τα σημερινα δεδομένα έχω μπερδευετεί. Οι περισσότεροι προσπαθούν να "πουλήσουν" ή καλύτερα προωθήσουν ένα καλά μονωμένο σπίτι (χωρις να έχει κάποια άλλα στοιχεια βιοκλιματικής κατασκευής) ώς πράσινο.... Συνοψίζοντας επειδή πάντα και το δικό μου όνειρο ήταν ένα όσο το δυνατόν ανεξάρτητο και αυτόνομο σπίτι... πόσο μάλλον τώρα που αποκτώ εμπειρία στο Μηχανολογικό τομέα... θα προσπαθήσω να κάνω πράξη αυτα που έχω στο μυαλό μου... Συγνώμη για τα εκτός θέματος... Και επιτρέψτε μου να ρίξω τη σπίθα για να ξεκινήσει ένα νέο ολοκληρωμένο θέμα με ιδέες για την εξέλιξη των βιοκλιματικών (όπως είδα και σε άλλα τοπικ πολλά μυαλά σκέφτονται σίγουρα καλύτερα απο ένα)
  11. Γειά σας κ απο μένα... Ένα άλλο μειονέκτημα που έχουν οι "μεγάλες" γεννήτριες είναι οτι πρέπει να έχουν κάποιο φορτίο συνέχεια.... Όταν έχεις μια γεννητρια 40KW και χρησιμοποιείς φωτισμο κουζινα και θερμοσίφωνα μαζί δεν θα έχεις πρόβλημα... Όταν όμως δουλευεις μόνο το φωτισμό???? Επισημάνω οτι αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω καλά γιατι πολυ απλά δεν ξέρω τι είδη γεννητριων κυκλοφορουν στην αγορά... Αν θέλεις μια ενεργειακά αυτόνομη κατοικία, που να μην έχει καμμια σχέση και εξάρτηση απο τη Δεη, εγώ θα σου πρότεινα ένα Υβριδικό σύστημα στο οποίο να συνδυάσεις κάποιο φωτοβολταϊκό ή αιολικό σύστημα με μια εφεδρική γεννήτρια η οποία 8α παρεμβάλεται όταν αυξάνονται τα φορτία σου ή πολυ απλά δεν επαρκεί το εκάστοτε σύστημα...
  12. Σε ποιά πόλη της ελλάδος θέλεις να το φτιάξεις? Αν σε ενδιαφέρει για Κρήτη μπορεί να σου κάνει η εταιρεία που εργάζομαι. Προκάτ απο προκάτ διαφέρει στην κατασκευη του. Διαφορετικά μονωτικά, διαφορετικοί σοβάδες, διαφορετικές τοιχοποιίες με λίγα λόγια.
  13. Άν μπορείς γίνε λίγο πιό κατατοπιστικός. Σε ποιό σημείο τις βρήκες (αρχή/ενδιάμεσο σημείο) Όταν λές δεν σταματάει το νερό... Μήπως υπάρχει καποια διαρροή κάπου? 1)Αν δεν έχεις βρει όλο το μήκος σιγουρέψου οτι δεν περνάει καποιο καλώδιο (για να εχεις και το κεφαλι σου ήσυχο) 2)Επίσης σιγουρέψου οτι δεν υπάρχει κάποια διαρροή απο το δίκτυο υδρευσης,κτλ 3)Μπορείς να βρείς κάποιο τσιμεντοειδές με μονωτικές ιδιότητες και να το σφραγίσεις απο την εξωτερική πλευρά
  14. Γειά σας είμαι φοιτητής στο Τει Ηρακλείου και έχω πάρει πτυχιακή με θέμα "Θέρμανση-Δροσισμός και Ζεστό νερό χρήσης σε κατοικία με τη χρήση Αβαθούς Γεωθερμικού Συστήματος" Έχω σταματήσει στην μελέτη του γεωενναλλάκτη, διότι δεν ξέρω πως να υπολογίσω τις σωληνώσεις του γεωενναλλάκτη καθως και πως να συνδυάσω τα στοιχεία της γεωλογικής μελέτης. Έχω δει απο διάφορες ημερίδες και σεμινάρια οτι αυτα τα έχουν έτοιμα απο πίνακες ανάλογα με το είδος του εδάφους παίρνουν μια προσεγγιστική τιμή θερμικής απόδοσης W/m ή W/m^2 αν είναι για οριζόντιο σύστημα. Έχω περάσει όλα τα μαθήματα και έχω κάνει την πρακτική μου και ελπίζω μέχρι Οκτώβρη σε πτυχίο. Δεν ξέρει κανείς???? Κάποιο βιβλίο κάτι για να προχωρησω...?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.