Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ευαγόρας

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Κύπρος

Ευαγόρας's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όχι, ο κύλινδρος πίεσης είναι ο κύλινδρος πίεσης. Και ο αισθητήρας πίεσης είναι ο αισθητήρας πίεσης. Αν χρησιμοποιείς εσύ συγκεκριμένους όρους δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι και τελείωσε. Υπάρχουν και άλλες ονομασίες. Το θέμα είναι η ουσία.
  2. Ναι, εννοώ τον πρεσοστάτη. Ο Κύλινδρος πίεσης είναι κύλινδρος με μεμβράνη. Το μέγεθος του κυλίνδρου πρέπει να επιλεγεί ώστε η αντλία να μην ξεκινά και σταματά πολύ συχνά. Όπως είπα και πριν είναι μια ακόμα πιθανή λύση που μπορεί να διερευνηθεί.
  3. Θα μπορούσες επίσης θα χρησιμοποιήσεις πιεστικό σύστημα. Αν έχεις ήδη την αντλία μπορείς να το στήσεις αγοραζοντας κύλινδρο πίεσης και αισθητήρα πίεσης. Το προτέρημα σε σχέση με τον ρυθμιστή πίεσης και την βάνα είναι ότι δεν πετάς ενέργεια (λόγω της πτώσης στατικής πίεσης / δυναμικής ενέργειας που προκαλεί ο ρυθμιστής). Επίσης η αντλία θα δουλεύει πιο άνετα αφού το σημείο λειτουργίας στην καμπύλη πίεσης-ροής θα είναι το επιλεγμένο. Με τον ρυθμιστή μπορεί το σημείο αυτό να μετατοπισθεί μακριά από το σημείο μέγιστης απόδοσης. Φυσικά αυτή είναι μια κάπως πιο ακριβή - αλλά κατά την γνώμη μου πιο κομψή λύση. Αν βάλεις απλή βάνα είναι καλύτερα να μπεί μπρούτζινη συρταρωτή (globe valve) διότι πετυχαίνει πιο ομαλή ρύθμιση της ροής. Φυσικά αυτά χωρίς να έχω το πρόβλημα μπροστά μου... Κάθε πρόβλημα διαφέρει. Καλή επιτυχία!
  4. Βεβαιωθήκαμε πως δεν περνά τίποτα μέσα από τις σωλήνες, οι εισόδοι των οποίων βρίσκονται μερικά εκατοστά από την περιμετρική δοκό. Μετά που τις είχαν κλείσει με σιλικόνη κάποιος έριξε νερό στην ταράτσα για άγνωστο λόγο (μάλλον έπλυνε κάποια παράθυρα εκεί κοντά) και το νερό πέρασε και πήγε στους εσωτερικούς χώρους. Τι τσιμεντοειδές μονωτικό υπάρχει; έχεις κάτι υπόψη σου;
  5. Σε μια παλιά οικοδομή που δουλεύω, βρήκαμε κάτι παλιές σωλήνες οι οποίες περνούν μέσα από την πλάκα και καταλήγουν σε κάποιο εσωτερικό χώρο. Η διάμετρος τους είναι περίπου 25 μμ. Μάλλον ήταν σωλήνες για καλώδια ή κάτι τέτοιο. Δοκιμάσαμε να τις κλείσουμε με σιλικόνη αλλά πάλι βάζουν νερό. Έχει κανένας κάποιο καλύτερο τρόπο να προτείνει; Επίσης να αναφέρω ότι η οικοδομή βρίσκεται σε χωριό στο οποίο χιονίζει τον χειμώνα, οπότε θα πρέπει να μονωθούν καλά.
  6. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι υπαρκτό και δουλεύει!
  7. Συνήθως η διαφορά θερμοκρασίας είναι ΔΤ = 5 C. Βάση αυτού υπολογίζεται η ροή Q = m.Cp.ΔΤ. Όπως ανέφερε ο συνάδελφος 7 C παροχή και 12 C επιστροφή είναι μια συνήθης ρύθμιση, αλλά όπως είπε και ο Costas εξαρτάται από τα ζητούμενα σου. Γενικά αν θες θεμοκρασία χώρου 21-24 C τότε το 7/12 είναι καλό. Πες μας τα ζητούμενα σου...
  8. Μια εταιρεία κατασκευής μηχανών, ανακάλεσε τον σχετικά μεγάλης ηλικίας μηχανικό που είχε "αποδεσμεύσει" πρόσφατα λόγω της οικονομικής κρίσης, και του ανάθεσε να ανακαλύψει πιο είναι το πρόβλημα με μια καινούργια μηχανή που είχαν κατασκευάσει και η οποία δεν δούλευε. Ο γέρο μηχανικός αφού μελέτησε την τεράστια μηχανή για 2-3 μέρες, έβαλε ένα 'Χ' με κιμωλία σε ένα εξάρτημα και τους ανέφερε ότι είναι ελαττωματικό και αυτό ήταν ο λόγος που δεν δούλευε. Πράγματι αφού άλλαξαν το εξάρτημα η μηχανή δούλεψε μια χαρά. Για την εργασία αυτή ο μηχανικός ζήτησε $50000. Η διεύθυνση "σοκαρισμένη" του ζήτησε να υποβάλει αναλυτικό τιμολόγιο για να δικαιολογήσει το "τεράστιο" αυτό κόστος. Τότε ο μηχανικός υπέβαλε το εξής αναλυτικό τιμολόγιο: 1. Ένα 'Χ' με κιμωλία: $1 2. Απαραίτητη γνώση ώστε να μπει το 'Χ' στον σωστό τόπο: $49999 Έτσι ο μηχανικός πήρε τα λεφτά του και ζήσαν αυτοί καλά κι' αυτός καλύτερα
  9. Κάτι που θυμάμαι από μια μελέτη στην οποία είχα δουλέψει, είναι πως η ποσότητα αέρα που εξάγεις πρέπει να είναι 2/3 από χαμηλά και 1/3 από ψηλά. Επίσης πρέπει να λάβεις υπόψη την περίπτωση να ανατιναχτεί καποιο αυτοκίνητο (ή κάτι παρόμοιο) και να παράξει τεράστιες ποσότητες καυσαερίων... Τότε ο ανεμιστήρας πρέπει να δουλέψει σε πιο ψηλές στροφές... Προσοχή στην εξαγωγή του ανεμιστήρα προς ατμόσφαιρα, να μην είναι χαμηλά και να υπάρχει περίπτωση να καεί κάποιος... Και κάτι άλλο... για απομόνωση πυρκαγιάς υπάρχουν αυτόματες συρόμενες αντιπυρικές πύλες που μπορούν να απομονώσουν τον καιγόμενο υπόγειο όροφο. Προσοχή όμως μην υπάρχει περίπτωση να κλείσεις και κάποιο άνθρωπο μέσα (τρόπος και χρόνος ενεργοποίησης κτλ) Όλα αυτά υπάρχουν σε διάφορες προδιαγραφές... άμα βρω κάτι θα σου πω. Ελπίζω να βοήθησα.
  10. Δεν ξέρω πόσο μετρά η άποψη μου διότι είμαι από Κύπρο και τα πράγματα ίσως να είναι κάπως διαφορετικά εδώ. Από την δική μου εμπειρία όμως κατέληξα πως η καλύτερη δουλειά που μπορεί να κάνει ένας μηχανολόγος σε χώρες χωρίς σοβαρή βιομηχανία είναι μελετητής/σύμβουλος μηχανικός. Αυτό γιατί μετά έχεις την ευχέρεια να κάνεις δικό σου γραφείο χωρίς μεγάλη αρχική επένδυση (όπως π.χ. εργοληπτική εταιρεία). Και επίσης η γνώση που αποκτάς κάνοντας μελέτες μπορεί να γενικευθεί αρκετά, δηλαδή μπορεί σιγά σιγά να ασχοληθείς με μελέτες για έργα πέραν της οικοδομικής βιομηχανίας αφού θα έχεις μάθει τον σωστό τρόπο προσέγγισης. Και αν θες μετά να κάνεις κάτι άλλο, η πείρα ως μελετητής μετρά παντού. Φυσικά για να πετύχεις πρέπει να αποκτήσεις αυτόνομο τρόπο σκέψης και να μην φοβάσαι να αναλάβεις και το πιο δύσκολο έργο. Το κυριότερο όμως είναι το ότι σε αυτή την δουλειά τουλάχιστο χρησιμοποιείς και κάποιες εξισώσεις και γενικά έχει διάβασμα κτλ, οπότε συντηρείς κάπως καλύτερα τον τρόπο σκέψης του μηχανικού που έμαθες στην σχολή! Εγώ προτείνω αυτό λοιπόν: δουλειά σε μελετητικό γραφείο.
  11. Έχει τύχει να κάνω κάποιες μελέτες στις οποίες γινόταν αφαλάτωση/αποσκλύρυνση υφάλμυρου νερου με φίλτρα (μεχρι και 0.35 μικρόμετρα). Σε αυτή την περίπτωση δεν πετάς νερό όπως στο σύστημα σας. Φυσικά το αν δουλεύει το σύτημα φίλτρων από μόνο του εξαρτάται από το πόσο αλμυρό είναι το νερό κτλ. Χρειάζεται ιζηματολογικός και χημικός έλεγχος από κάποιο χημείο για να σχεδιαστεί το σύστημα ανάλογα. Επίσης όπως γνωρίζουμε όλοι για να πάρεις πρέπει να δώσεις, έτσι και με το σύστημα φίλτρων έχεις περισσότερο κόστος συντήρησης/αλλαγής φίλτρων και επίσης χρειάζεσαι μεγαλύτερες αντλίες = περισσότερο ρεύμα. Συνιστώ όμως να μιλήσεις με κάποιο εισαγωγέα φίλτρων ή με κάποιο ειδικό μηχανικό για να κοιτάξετε και αυτή την επιλογή. Μπορώ να σε φέρω σε επαφή με κάποια εταιρεία που εξειδικεύεται, μόνο που είναι... Κύπρο (οπως και γω)... Αν έχεις χημική ανάλυση όμως στείλε μου μαζί με την ποιότητα νερού που θέλεις και θα σου πω περίπου τι χρειάζεται.
  12. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, είναι αρκετά κατατοπιστικές. Εκτός των άλλων σημείων, οι ηχοπαγίδες φένεται να είναι καλή λύση για να αποτραπεί η μετάδοση θορύβου όχι μόνο από αεριστήρα αλλά και μεταξύ χώρων που εξυπηρετούντε από κοινούς αεραγωγούς. Φυσικά κοστίζουν και επίσης αυξάνουν την πτώση πίεσης. Κάτι αλλο που μου αναφέρθηκε είναι πως όσο περισσότερες γωνιές έχει το φουγάρο τόσο πιο πολύ "σπάζει" ο αερόφερτος θόρυβος. Επίσης όσο πιο στιβαρό είναι το φουγάρο τόσο πιο λίγο μεταφέρεται ο θόρυβος σε μορφή ταλάντωσης. Θα αναφέρω τελικά τι έκανα και αν δούλεψε (ελπίζω!). Ευχαριστώ.
  13. Σχεδιάζω ένα σύστημα εξαερισμού με αεραγωγούς, που από σχεδιαστικής πλευράς δεν έχει κάτι το περίπλοκο. Ο πελάτης όμως είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος όσο αφορά το θέμα θόρυβος. Αναζητώ τρόπους μείωσης θορύβου και δόνησης, και στον χώρο που βρίσκεται ο κεντρικός αεριστήρας αλλά και στους εσωτερικούς χώρους. Θα ήταν μεγάλη βοήθεια αν μου έλεγε κάποιος ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέξω... Υ.Γ. Αυτή είναι η πρώτη μου ανάρτηση - συγχαρητήρια σε όλους την πολύ καλή δουλεία και συζήτηση που γίνεται στο φόρουμ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.