Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή διατομών διαμήκων ράβδων δοκών


 

Recommended Posts

Καταρχην συναδελφοι καλημερα σε ολους και χροννια πολλα.

Επι του θεματος τωρα. Σε μελετη που εκανε σε 5οροφη οικοδομη , σε ορισμενους κομβους, τα σιδερα που φτανουν ειναι πολλα σε αριθμο και επομενως δυσκολευουν την τοποθετηση τους. Εαν, βαση πινακα μειωσω των αριθμο των βεργων(δηλαδη εστω απο 4φ16 σε 2φ20) και το As δεν αλλαζει ειμαι καλυμενος ως προς την στατικη μελετη που εχω καταθεσει στην πολεοδομια?

Με ποιο απλα λογια,αν υποστει μια ζημια το κτιριο,για οποιοδηποτε λογο θα εχω προβλημα??????????

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυξάνοντας τις διατομές των ράβδων αυξάνεις και τα απαιτούμενα μήκη αγκύρωσης, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να λάβεις υπόψη σου.

Link to comment
Share on other sites

Εάν αναφέρεσαι σε άνω σίδερα δοκών έχω την εντύπωση ότι ο κανονισμός σου δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης μέρους του οπλισμού αυτού και εκτός δοκού, νομίζω 25% του οπλισμού, δηλαδή μέσα στην πλάκα. Δεν έχω πρόσβαση αυτή τη στιγμή στον κανονισμό, οπότε επιφυλάσσομαι για αυτό που γράφω, θα το κοιτάξω με την πρώτη ευκαιρία. Πάντως με τον τρόπο αυτό μπορείς να αποσυμφορίσεις σε αρκετές περιπτώσεις τους οπλισμούς που συντρέχουν σε ένα κόμβο.

Αν παρόλαυτά θέλεις να αλλάξεις τον αριθμό και τη διατομή των οπλισμών που σου βγάζει ένα πρόγραμμα έχοντας όμως το ίδιο εμβαδόν οπλισμού και τηρόντας τις κατασκευαστικές διατάξεις των κανονισμών δε νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

O ικανοτηκος δεν σχετιζεταα με την αλλαγη διατομων,ειδικα αν το Ας το καινουργιο ειναι και λιγο μεγαλυτερο.Διορθωστε με αν κανω λαθος

Link to comment
Share on other sites

Αν το Αs είναι το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο δεν αλλάζει τίποτα στον ικανοτικό, εάν έκανες ικανοτικό.

Αν αυξάνεις σημαντικά το As τότε ναι πρέπει να ξανακάνεις ικανοτικό.

 

Αυτό που ανέφερε ο Chihor είναι σωστό και θα το βρεις στην §18.3.2 του ΕΚΩΣ.

Link to comment
Share on other sites

Αν αλλάξεις το As αλλάζεις και ικανοτικό. Αν έχεις μεγάλη επάρκεια στο υποστύλωμα και μικρή μεταβολή οπλισμού τότε αγνόησε τα. Υπάρχουν όμως σε όλα τα προγράμματα τρόποι να βάλεις σχεδόν τα ίδια σίδερα με το σχέδιο σου αν θες να είσαι απόλυτα σίγουρος. Πιο πολύ προσοχή στο ελάχιστα απαιτούμενο ευθύγραμμο μήκος ( και όχι μόνο ) αγκύρωσης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.