Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση Ν.651 /1977


Recommended Posts

συνάδελφοι καλο μεσημέρι!θα ήθελα να ρωτήσω άν κάποιος γνωρίζει σε παραλιακό οικόπεδο που έχει χαραχθεί αιγιαλός και παραλία το έτος 2000,και ενώ η ζώνη παραλίας μου ρυμοτομεί τμήμα του οικοπέδου δίχως να χάνετε η αρτιότητα, χάνει την οικοδομησιμότητα λόγω ρημοτομίας απ την ζώνη παραλίας?πρόκειτε για τοπογραφικό συμβολαίου.τι γράφω στη δήλωση άρτιο και μή οικοδομήσιμο μέχρι να υλοποιηθεί η ρυμοτομία?????ευχριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

η ζώνη παραλίας δεν την υπολογίζεις στο εμβαδό του γεωτεμαχίου. Υπόκειται σε ρυμοτομική απαλλοτρίωση. Λαμβάνεις και 30μ απόσταση από τον αιγιαλό εκτός και αν ορίζεται άλλως από τους όρους δόμησης της περιοχής σου. ανάλογα με τη χρονολογία λαμβάνεις υπόψη και τις πλάγιες αποστάσεις και βλέπεις αν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

με πρόσφατη εγκύκλιο του 2009 επισημαίνεται πως ακόμη κι αν ο καθορισμός έχει γίνει με παλαιότερες διατάξεις και είναι αυτοδικαίως άκυρος ο καθορισμός, μόνο και μόνο ότι είχε γίνει αποτελεί τεκμήριο και επομένως πρέπει να επανακαθορισθεί εκ νέου. συνεπώς οδηγούμαστε στις νέες διατάξεις με τον 2001 οπότε θα επανακαθορισθεί ο αιγιαλός και η παραλία στην ίδια θέση οπότε πας σε ρυμοτομική απαλλοτρίωση. Άρα δεν υπολογίζεις το εμβαδό της παραλίας στον υπολογισμό μιας και στη ζώνη μέχρι 15μ υπόκεισαι σε αυτοαποζημείωση.

Link to comment
Share on other sites

τελικά βρε συνάδελφοι είναι οικοδομήσιμο η όχι ώς ότου υλοποιηθεί η απαλωτρίωση της ζώνης παραλίας (ρυμοτομία)?????????επειδή στα ρυμοτομούμενα γράφουμε μή οικοδομήσιμο ώς ότου υλοποιηθεί η ρυμοτομία.παρακαλώ πάρα πολύ αν ακάποιος γνωρίζει ας μοε διαφωτίσει και μένα!ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

@a.sahinis

Στο τδ που θα συντάξεις πρέπει να σχεδιάσεις τις γραμμές αιγιαλού και παραλίας, όπως αυτές έχουν καθοριστεί στο αντίστοιχο διάγραμμα. Με βάση το άρθρο 7 παρ. 6 του ν. 2971/2001, η ζώνη παραλίας μπορεί να επανακαθοριστεί, εάν έχει καθοριστεί με το καθεστώς του αν 2344/1940 αντίθετα από τα καθοριζόμενα στην παρ. 5 του ίδιου άρθρου.

 

Επομένως, με δεδομένο ότι, 1) από τη σχεδίαση αυτή προκύπτει ότι το "οικόπεδο" χάνει ένα τμήμα του, το οποίο περιλαμβάνεται στη ζώνη παραλίας, και αυτό καθίσταται μη οικοδομήσιμο, και 2) έχεις βεβαιωθεί ότι είναι δυνατός ο επανακαθορισμός της παραλίας για τη συγκεκριμένη περίπτωση, η σωστή διατύπωση της δήλωσης πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη μου, "το οικόπεδο είναι άρτιο και μη οικοδομήσιμο, με βάση τη γραμμή της ζώνης παραλίας (Α-Β-Γ ...), η οποία καθορίστηκε με την απόφαση ... αλλά η ζώνη αυτή υπόκειται σε επανακαθορισμό, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 6 του ν. 2971/2001.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.