Μετάβαση στο περιεχόμενο

SAP2000 - shell elements


Guest Mystic

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

θέλω να προσομοιώσω έναν οκταγωνικό πυλώνα στο SAP2000 χρησιμοποιώντας shell elements. Το αρχικό μου πρόβλημα είναι το πως θα σχεδιάσω τον φορέα. Σκέφτηκα να τον σχεδιάσω στο autocad για αρχή και έπειτα να τον κάνω import στο SAP ως dxf. Πως θα πρέπει να σχεδιάσω τις επιφάνειες ώστε να τις αναγνωρίσει απευθείας το SAP ως shells; Ψάχνοντας σε ξένα φόρουμς διάβασα για την εντολή "3dface" στο autocad, αλλά δε με βοήθησε ιδιαίτερα.. Έχει ασχοληθεί κανείς σας με κάτι παρόμοιο; Επίσης, εφόσον διαμορφώσω τα shells, πως θα τα πακτώσω;

 

Ευχαριστώ in advance!

Link to comment
Share on other sites

Όπως ακριβώς είπες, με την 3dface. Μόνο θα προσέξεις να μην χρησιμοποιήσεις το layer 0. Επίσης θα σώσεις dxf AutoCAD2000. Μπορείς να βάλεις ένα στοιχείο ανά επίπεδο και μετά να κάνεις edit\messhell από το SAP. Δεν πακτώνεις τα shell, πακτώνεις τους κόμβους.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά οκ με την 3dface, το πέρασα και στο SAP κ όλα οκ, απλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς:

 

Μπορείς να βάλεις ένα στοιχείο ανά επίπεδο και μετά να κάνεις edis\messhell από το SAP.

 

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να το ξέρω το SAP, λογικά εννοεί 'οτι βάζεις ένα πεπερασμένο αν πλευρά (8 συνολικά) και μετά κάνεις στο κάθε ένα πιο πυκνή διακριτοποίηση και γεννούνται περισσότερα πεπερασμένα...

Link to comment
Share on other sites

Μόνο ανάλυση..

 

Και κάτι ακόμα.. Τα shells δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να συνδέονται μεταξύ τους; Έχω την αίσθηση ότι έτσι όπως τα έχω κάνει είναι απλά το ένα δίπλα στο άλλο..

Link to comment
Share on other sites

Ναι, πρέπει, εφόσον ...πρέπει! Αυτό γίνεται εφόσον τα στοιχεία έχουν κοινούς κόμβους.

 

Έχω την αίσθηση ότι ενδεχομένως έχεις κάποια κενά σε ο,τι αφορά στην προσομοίωση με επιφανειακά πεπερασμένα. Τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός να εμβαθύνεις στην θεωρία της μεθόδου, που αργότερα θα την χρησιμοποιείς συστηματικά χωρίς να έχεις την δυνατότητα να ασχοληθείς θεωρητικά. Θα πρότεινα, εκτός των πανεπιστημιακών συγγραμάτων, να μελετήσεις και τα εγχειρίδια του SAP που είναι πολύ καλά και συνοδεύουν το πρόγραμμα σε μορφή PDF. Πολλά πράγματα παίζουν καθοριστικό ρόλο όπως το τοπικό σύστημα αξόνων, η μέθοδος ολοκλήρωσης των τάσεων, η μέθοδος εξομάλυνσης των τάσεων, η σχέση τοπικού και καθολικού συστήματος κλπ. Αν δεν τα κατέχεις όλα αυτά θα νομίζεις ότι ολοκήρωσες την ανάλυση, και όμως μπορεί να έχει τεράστια σφάλματα...

 

Επιπλέον, κάτι πρακτικό:

Μελετάς έναν πυλώνα από κλειστή λεπτότοιχη διατομή. Ο πυλώνας αυτός λογικά είναι αρκούντως ψηλός ώστε να θεωρηθεί δοκός και τα εντατικά μεγέθη (τάσεις) σε κάθε διατομη του μπορούν να βρεθούν με τους απλούστατους τύπους των δοκών.

Ή σχεδόν σε κάθε διατομή. Κοντά στην βάση, στις θυρίδες, στα κομβοελάσματα (φλάτζες) κλπ η επιπεδότητα των διατομών δεν ισχύει και μόνο τα πεπερασμένα μπορούν να δόσουν με καλή προσέγγιση τα εντυατικα μεγέθη.

Αν σε ενδιαφέρει ο πυλώνας γενικά έχε επίγνωση ότι τα ίδια αποτελέσματα θα έπαιρνες και με απλούστερα μέσα.

Αν σε ενδιαφέρουν οι περιοχές που προανέφερα, έχε επίγνωση ότι χρειάζεται διαφορετικός τύπος μοντελοποίησης, με πολύ υψηλή διακριτοποίηση, ο οποίος σχεδόν ποτέ δεν περιλαμβάνει το σύνολο του φορέα (για πολλούς λόγους).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.