Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικονομία 2,5 εκατ. ευρώ. Εκπόνηση μελέτης επέκτασης του μετρό από την Αττικό Μετρό


ckiriako

Recommended Posts

Λοιπόν εγώ λέω όταν διαβάζετε κάποιον νόμο να τον διαβάζετε μέχρι τέλους (δεν είναι ειρωνικό σχόλιο αλλά συμβουλή). Ο 3316 αποτελεί κωδικοποίηση της νομοθεσίας των δημοσίων έργων και δεν ακυρώνει κανέναν νόμο σε ισχύ. Οπότε υπάρχει περίπτωση ακόμα και ο 3316 να έχει ελλείψεις. Όλα αυτά αναφέρονται στις τελευταίες παραγράφους του 3316. Επίσης όλα αυτά σημαίνουν ότι υπερισχύει ο Ν716 του Ν3316.

 

@parist το ότι δεν μπορεί να φτιάξει μελετητική εταιρία στελεχωμένη με υπαλλήλους του Δήμου είναι λογικό. Φαντάζεσαι άλλωστε το γελοίον του πράγματος, να "χτυπά" δηλαδή δημοπρασίες μελετών σε άλλους δήμους; Από την άλλη όμως αυτό δεν αναιρεί και όσα προ ελέχθησαν για την εκπόνηση μελετών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από την άλλη όμως αυτό δεν αναιρεί και όσα προ ελέχθησαν για την εκπόνηση μελετών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ.

φυσικα.εξαλου αυτο λεω με παραδειγματα.και εγω προσωπικα εχω φτιαξει μελετες που τις υπεγραψαν υπηρεσιες.

Βεβαια δεν μπορω να φανταστω ΔΥ να μετραει εξω τοπογραφικα για λογαριασμο της Υπηρεσιας (με εξαιρεση την παληα Τοπογραφικη Υπηρεσια του Υπουργειου Γεωργιας)

απο την αλλη παλι μια αναθεση μελετης κανονικη μπορει να παρει και 5 χρονια αν υπαρξουν προσφυγες στο ΣΤΕ

Τωρα ,επι της ουσιας

Η νέα διοίκηση της εταιρείας, στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης και στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων αλλά και αξιοποίησης του προσωπικού, αποφάσισε να ακυρώσει την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος θα είχε προϋπολογισμό της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός είχε ανακοινωθεί στις 9 Μαΐου 2009 από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, αλλά οι φάκελοι των ενδιαφερόμενων μελετητικών γραφείων επρόκειτο να κατατεθούν σήμερα. Θα ακολουθούσε η αξιολόγησή τους και η επιλογή αναδόχου, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι -κατά τη συνήθη πρακτική των τελευταίων ετών στο μετρό- θα ακολουθούσε υποβολή ενστάσεων και προσφυγών στα δικαστήρια. Με τις πιο αισιόδοξες προοπτικές, η μελέτη θα ήταν έτοιμη σε 16 μήνες.

δεν γνωριζω την εν λογω εταιρια,ομως πολυ αμφιβαλω αν θα μπορεσει να τα καταφερει..........

Σε καθε περιπτωση πρεπει το ΤΕΕ και οι Συλογοι μας να αντιδρασουν.αυτο μας ελειπε.Μεσα στην κριση να αρχισουν οι Δημ Υπηρεσιες να φτιαχνουν μελετες.......

τοτε ας τα σκισουμε τα πτυχια μας να ανοιξουμε μινι μαρκετ

Link to comment
Share on other sites

Με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένοι.

 

Δεν κάνουν μελέτες. "Είναι άχρηστοι και τεμπέληδες και δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα."

 

Κάνουν μελέτες . "Δεν πρεπεί να κάνουν, γιατί είναι άχρηστοι και τεμπέληδες και μόνο οι ιδιώτες ξέρουν να δουλευούν σώστα."

 

Απίστευτο ...

Link to comment
Share on other sites

τιμορος εισαι πολυ λαθος,στο συγκεκριμενο θεμα.

Εχουμε Δυτικου τυπου οικονομια,οχι σοβιετικου.Αρα σωστα διεκδικουμε τον παραγωγικο τομεα να τον εχουν οι ιδιωτες και ο ρολος του Δημοσιου να ειναι ο Ελεγχος.

Στην περιπτωση που δεν τον κανουν σωστα ,ορθως τους καταγγελουμε.

αυτα τα πολυ απλα.

επι δε της ουσιας ,σωστη μελετη που να την εχει κανει στην πραγματικοτητα το Δημοσιο,εγω προσωπικα δεν εχω δη (με εξαιρεση τα πενταρια της ΓΥΣ)

πιθανον να υπαρχει.αλλα θα ειναι σπανια περιπτωση.

ΥΓ επισης ωφειλω να πω οτι οι σχεδιαστριες του ΥΠ Πολιτισμου (Αρχαιολογικες Υπηρεσιες) κανουν καλη δουλεια.οπως και αλλοι υπαλληλοι αυτων των υπηρεσιων (εκσκαφες-αρχαιολογοι κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος το προβλέπει.

Που είναι το παράνομο ?

Για μελέτες δημοσίου δεν ξέρω να σου απαντήσω πάντως. Αλλά μου φαίνεται κάπως, το ότι εκ προιμοίου τις βγάζουμε άχρηστες και ότι είναι αδύνατον να εκπονήσει δημόσια υπηρεσία μελέτη.

Ούτε καν την έχουμε δει και βγάλαμε συμπέρασμα, ότι θα είναι μελέτη του κ***.

Δεν είναι κάπως αυτό ?

Αν μπορέσει να γλύτωσει το δημόσιο τόσα χρήματα είναι κακό ?

Γιάτι μαζεύει τα σκουπίδια τότε ?

Αφού έχουμε δυτικού τύπου οικονομία να τα δώσουμε σε ιδιώτες.

Γιατί έχουμε ΕΥΔΑΠ κτλ ? (όσο κρατικές έχουν απομείνει τελως πάντων)

Να τα δώσουμε σε ιδιώτες.

 

Ισως να είμαι εκτός τόπου και χρόνου, έγω πάντως βλέπω λίγο όπου μας συμφέρει το δημόσιου να είναι παραγωγικό και να δουλέυει και όπου δεν μας συμφέρει τότε αυτό να μην το κάνει να το κάνουμε έμεις να τα κονομάμε.

Εχουμε ένα τεράστιο δημόσιο λέμε όλοι εδώ μέσα. Λέμε όλοι έιναι αντιπαραγωγικό, γιατί να μην κάνει κάτι λοιπόν που προβλέπεται από τον νόμο, και έχει τους πόρους και το επιστημονικό δυναμικό ?

Δεν έχει την υλικοτεχνική υποδομή και το έμψυχο υλικό και την τεχνογνωσία να το κατασκευάσει, αλλά αν την έχει να το μελετήσει ?

Γιάτι να μην δικαιολόγησουν κάποιο τους μισθούς τους ? Οι κύριοι συνάδελφοι που θα εκπονήσουν την συγκεκριμένη μελέτη θα *βγάλουν* τους μισθούς τους για δέκα χρόνια εξοικονμόντας στο κράτος 2,5 εκ. €. Εγώ δεν το βλέπω κακό. Φταιει βέβαια το ότι δεν θίγονται τα δικά μου συμφέροντα αφού εγώ δεν εξασκώ το επάγγελμα του μηχανικού εδώ και χρόνια πια, και καταλαβαίνω καποιούς που θίγονται να αντιδρούν, αλλά κύριοι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Εμένα αυτή η εντύπωση μου δίνεται. Τα θέλουμε όλα δικά μας αυτή την στιγμη.

Και παραγωγικό δημόσιο αλλά μόνο να *πατάει σφραγγίδες* και έμεις να παίρνουμε μελέτες και να τα κονομάμε.

Ειλικρινά μου φαίνεται περίεργο.

Πάντα με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν είναι παράνομο όπως μέχρι στιγμή έχει φάνει έδω. Δεν έχει αποδείξει κάνεις ότι είναι παράνομο, το αντιθέτο φάνηκε εδώ από την παράθεση του νόμου.

Αν είναι παράνομο τότε κάνω λάθος και ζητώ συγνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Το Δημοσιο δεν το θελουμε να παραγει-αλλα να εποπτευει κλπ .Αν ειναι να παραγει παμε σε αλλου τυπου οικονομια,να το συζητησουμε,αλλα να το ξερουμε να επιδιωξουμε να παμε ολοι στο Δημοσιο.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε 2016 όπως βλέπεις ο achille οξύνει τη συζήτηση με όσα προκλητικά γράφει όπως φαίνεται και από τις αντιδράσεις του ALDEBARAN

 

όποτε parist για μια απλή μελέτη ασφαλτόστρωσης ενός δρόμου να χρειάζεται κανά 2-3 χρόνια με τις διαδικασίες του 3316, ενστάσεις, δικαστικά μέσα κτλ

Link to comment
Share on other sites

και παραπανω μπορει να χρειαστει.Αλλο αυτο.Να αλαξει ο νομος περι αναθεσης μελετων.

απο εκει και περα ,το να κανει μελετες το Δημοσιο,ανατρεπει τα παντα.Αν ειναι τοτε ,ας εχει και 10-20 τυποποιημενες μελετες κτιριακων να παει να διαλεγει ο ιδιωτης ποιο σπιτι θελει ,να μην υπαρχει ολη η ταλαιπωρια στην πολεοδομια.

Το αν ειναι εφικτο η καλο η κακο ειναι αλλη συζητηση.Αν ομως γινουν τετοιες ανατροπες θα πρεπει να ξανασυζητηθουν ολα απο την αρχη.

και οι μελετητες Δημοσιων εργων τι θα κανουν?θα πουλαμε σουβλακια?Ειναι κατι πολυ σημαντικο αφου μας καταργουν.

Δηλαδη απολυεται ο λιμενεργατης και παιρνει αποζημιωση 100.000-200.000 ευρω,χαλαει η αγροτικη παραγωγη παιρνουν αποζημιωσεις,κλπ κλπ ,και θα συμφωνησουμε να καταργησουν εμας ετσι τοσο απλα?(που μας εχουν καταργησει δηλαδη με την κριση που υπαρχει)

Link to comment
Share on other sites

επι δε της ουσιας ,σωστη μελετη που να την εχει κανει στην πραγματικοτητα το Δημοσιο,εγω προσωπικα δεν εχω δη (με εξαιρεση τα πενταρια της ΓΥΣ)

πιθανον να υπαρχει.αλλα θα ειναι σπανια περιπτωση.

 

 

αναδασμούς - διανομές συνοικισμών και αγροκτημάτων, αποτυπώσεις πόλεων συνέκρινε με το εθνικό κτηματολόγιο και χάσε τα μαλία της κεφαλής σου

 

εργασίες χαρτογραφικές, ορθοφωτοχάρτες του ΟΚΧΕ

 

μεγάλα αρδευτικά έργα στη Μακεδονία και αλλού

 

φράγματα

 

...

 

μην είσαι απόλυτος

Link to comment
Share on other sites

reality report: οι τεχνικές υπηρεσίες κάνουν όποιες μελέτες μπορούν γιατί θα πρέπει να αιτιολογηθεί ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που έχουν διοριστεί σε αυτές. Αν οι υπηρεσίες κάνουν μόνον επιβλέψεις τότε ένας ικανός αριθμός υπαλλήλων καθίσταται άχρηστος και θα έπρεπε να απομακρυνθεί. Επίσης καλοί οι διαγωνισμοί μελετών αλλά αυτό που μερικές φορές συμβαίνει είναι τελικά η μελέτη να κοστίζει περισσότερο ίσως και από το ίδιο το έργο και όχι ένα κλάσμα αυτού όπως συμβαίνει με τις μελέτες ιδιωτικών έργων. Οπότε είναι πιο οικονομικά για το κράτος να απασχολήσει υπαλλήλους που παγίως τους μισθοδοτεί από το να αναθέτει συνεχώς μελέτες σε ιδιώτες μελετητές. Έτσι περίπου λειτουργούσε και λειτουργεί το κράτος μας.

 

Επίσης έχω πετύχει χάλια μελέτη κτηρίου από τεχνική υπηρεσία όπως και έχω πετύχει εξίσου χάλια μελέτη που στοίχισε 100.000 ευρώ (ιδιώτη μελετητή).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.