Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γίνεται σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας σε πλατεία;


Recommended Posts

Καλησπέρα...

επειδή πρόσφατα μου έτυχε μία περίπτωση όπου ένας Δήμος θέλει να παραχωρήσει σε έναν Πολιτιστικό Σύλλογο κάποια τ.μ. από μία πλατεία ώστε να κατασκευαστεί ένα Τουριστικό Περίπτερο το οποίο θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο Σύλλογος, έχω κάποιες απορίες:

α) είναι νόμιμο να γίνει αυτό;;; νόμιζα ότι οι κοινόχρηστοι χώροι (π.χ.πλατείες) δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σαν οικόπεδα ή αγροτεμάχια ιδιωτών και κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει κατάτμηση ή σύσταση καθέτων.

β) σε αυτή την περίπτωση γίνεται σύσταση καθέτων ή υπάρχει καμία άλλη λύση;

γ) το κόστος για την άδεια το αναλαμβάνει ο Δήμος ή ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

δ) μιλάμε για παραχώρηση γης ή μόνο για παραχώρηση χρήσης;

 

Ευχαριστώ πολύ για όποια βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Ίσως έχεις δίκιο...αλλά τότε γιατί απευθύνθηκαν σε Μηχανικό και δεν απευθύνθηκαν σε Συμβολαιογράφο;;;; Μαλλον λόγω άγνοιας δικής τους...σε συνδυασμό με τη δική μου πάνω στο θέμα των δημοσίων χώρων και έγινε το μπλέξιμο...ευχαριστώ πάντως...

Link to comment
Share on other sites

πιθανον να κανεις ενα τοπογραφικο να περιγραφει τον χωρο της χρησης.αν και θα μπορουσε να το κανει ο μηχανικος του Δημου.

Link to comment
Share on other sites

Ο Δήμος δεν έχει Τεχνική Υπηρεσία και το αναθέτει σε Μηχανικό Ιδιώτη. Οπότε κάνω απλά ένα Τοπογραφικό στο οποίο θα δείξω μόνο το κομμάτι που θα παραχωρηθεί. Με την άδεια που θα βγάλω για το Τουριστικό Περίπτερο δε θα χω πρόβλημα, σωστά;;; Εννοώ θα κινηθώ όπως σε μία άδεια για ιδιώτη

 

───────────────────

Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

αυτη ειναι η αποψη μου.ρωτα και την Υπηρεσια που θα δωσει την αδεια ,να εισαι σιγουρος.παντως για παραχωρηση χρησης προκειται

Link to comment
Share on other sites

Επειδή καταλαβαίνω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση απουσιάζει η γνώση της πολεοδομικής νομοθεσίας (τόσο από την πλευρά του δήμου όσο και από την πλευρά του συναδέλφου jimie), προτείνω, πριν απ' όλα, να εξεταστεί αφενός η δυνατότητα λειτουργίας αφετέρου το εμβαδόν της συγκεκριμένης χρήσης στον ΚΧ.

Link to comment
Share on other sites

Η λύση που "βλέπω" με τα λιγοστά στοιχεία:

 

Ο Δήμος θα κατασκευάσει το περίπτερο με σχετική άδεια και θα το παραχωρήσει στον Σύλλογο για αποκλειστική διάθεση με συμφωνητικό για κάποια χρόνια, χωρί μίσθωμα (πχ για 20 χρόνια).

Στο συμφωνητικό θα αναφέρει ότι παραχωρεί και κάποια τετραγωνικά για χρήση μαζί με το περίπτερο, επίσης χωρίς μίσθωμα. (όπως η περίπτωση των τραπεζοκαθισμάτων χώρων εστίασης, που κανονικά καταβάλλεται μίσθωμα στον δήμο, απλά εδώ θα είναι δωρεάν).

Αντί μισθώματος, μπορεί να υπάρξει όρος ότι ο Σύλλογος θα εκτελεί εργασίες συντήρησης με δικά του έξοδα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.