Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης όταν έχει χαθεί ο φάκελος της άδειας


Recommended Posts

Γεια σε όλους.

Για την έκδοση αδείας αλλαγής χρήσης ισόγειου διαμερίσματος σε cafe στην Αθήνα δεν μπορώ να βρω τον φάκελο της πολυκατοικίας και στην πολεοδομία μου λένε ότι έχει χαθεί. Για τα σχέδια του υπάρχοντος πρέπει να αποτυπώσω όλη την πολυκατοικία (τομές - όψεις - κατόψεις - στατικά)? Αν ναι πως το χρεώνω?

Link to comment
Share on other sites

Για άδειες αλλαγής χρήσης βασικά παραδίδεις μόνο τα σχέδια του αντίστοιχου χώρου (κάτοψη, τομή και όψη/εις) όχι απαραίτητα πλήρη καθώς μπορείς με μία διακεκομμένη να σταματήσεις το σχέδιο λίγο έξω από την ''περιοχή'' σου. Αυτό που βασικά ενδιαφέρει είναι αν ο δικός σου χώρος πληροί τις εκάστοτε προδιαγραφές.

 

Βέβαια στην περίπτωση απώλειας του ορίτζιναλ φακέλου μπορεί να σου ζητηθεί να τον αντικαταστήσεις ώστε να τον έχουν πάλι. Μάλλον το πιθανότερο...και μην ψάξεις για το δίκιο σου. Για στατικά χλωμό το βλέπω.

 

Για αμοιβή βλέπεις τί θα βγάλει το πρόγραμμα. Πάντως χρεώνεις βάσει των δεδομένων: μέγεθος κτηρίου, τοποθεσία, λεπτομέρεια αποτύπωσης κ.τ.λ. άρα εσύ αποφασίζεις αν θα ζητήσεις περισσότερα.

Link to comment
Share on other sites

Στο συμβόλαιο με το οποίο ο ιδιοκτήτης αγόρασε το ισόγειο διαμέρισμα, δεν επισυνάπτεται το σχέδιο της άδειας θεωρημένο από την Πολεοδομία;

Προσωπικά (δεδομένου ότι έχει χαθεί ο φάκελος) πέραν των ελάχιστων νόμιμων αμοιβών που βγάζει το πρόγραμμα, θα έκανα μια ερώτηση σε όλους τους ελεγκτές της οικείας πολεοδομίας για να δω τί θα ζητήσουν και θα εκτιμούσα ανάλογα την αμοιβή που θα ζητούσα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.