Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένωση οροφής (κυμ. λαμαρίνα) και τοίχου από γυψοσανίδα


alexlar

Recommended Posts

Γεια σας,

σε μεταλλικό σκελετό με κοιλοδοκούς που το δώμα του είναι από κυματοειδή λαμαρίνα (και από πάνω έχει χυθεί μπετόν) στο εσωτερικό του κτιρίου έχω βάλει σύστημα ψευδοροφών και τοίχους από συστήματα γυψοσανίδων. το ερώτημά μου είναι πώς θα ενωθεί ο τοίχος γυψοσανίδας με την οροφή; θα βιδωθεί στην ψευδοροφή (που όπως το καταλαβαίνω δημιουργεί ηχογέφυρα); ή θα πρέπει να φτάσει ώς την κυματοειδή λαμαρίνα; και αν πρέπει εκεί πώς χειριζόμαστε την σύνδεση αφού είναι κυματοειδής η λαμαρίνα;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά είναι διαχωριστικός τοίχος... Για λόγους σταθερότητας θα τον τερματίσεις στην λαμαρίνα. Αν θές να αποφύγεις την διάδοση του θορύβου, έχει νομίζω κάποια υλικά στερέωσης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Εναλλακτικά κάνεις ένα μεταλλικό τελάρο στο πάνω μέρος του τοίχου που το στερεώνεις στις κολώνες και αφήνεις διάκενο με την λαμαρίνα (δεν φαντάζομαι να έχεις πυροδιαμερίσματα). Αλλά έτσι μπορεί να διαδίδονται μέσω του αέρα οι ήχοι από δωμάτιο σε δωμάτιο... Τα συστήματα ψευδοροφών συνήθως δεν συνδέονται στέρεα με τους τοίχους.

Link to comment
Share on other sites

Alexpap ευχαριστώ πολύ, ναι είναι διαχωριστικός ο τοίχος. Το πρόβλημα που βλέπω είναι ότι επειδή είναι κυματοειδής η λαμαρίνα ο τοίχος δεν τερματίζει ακριβώς σε σκωτία της λαμαρίνας ή σε εξώγκομα (με συγχωρείτε αν υπάρχει ειδική ορολογία για το κύμα της λαμαρίνας). Σε αυτήν την περίπτωση που τερματίζει μισός μισός ο τοίχος πάνω στη λαμαρίνα τότε τι θα πρέπει να γίνει; αυτό με το τελάρο το σκέφτηκα και γω αλλά ενδεχομένως να είναι τόσο ηχογέφυρα όσο είναι και το να βιδώσεις τον τοίχο στην ψευδοροφή. Πάνω από την ψευδοροφή δεν μπαίνει κάποια ηχομόνωση αν δεν κάνω λάθος για αυτό ρωτάω τι θα μπορούσε να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα με τα σύμμεικτα δάπεδα είναι η ελαστικότητά τους και το μικρό βάρος τους. Αν φοβόμαστε πολύ έναν ήχο, είναι ο κτυπογενής από το πάνω δάπεδο. Θα πρότεινα έναν πετροβάμβακα στην οροφή οπωσδήποτε. Για την στερέωση του τοίχου στην λαμαρίνα μπορείς να βάλεις κατά διαστήματα λαπάτσες στερεωμένες ελαστικά στην λαμαρίνα. Πάνω στις λαπάτσες θα βιδώσει ο γυψοσανιδάς τον στρωτήρα του. στο διάκενο μεταξύ λαμαρίνας - στρωτήρα μπορείς να στουμπώσεις πετροβάμβακα για να κλείσει.

Link to comment
Share on other sites

Πάνω από την οροφή είναι το δώμα επομένως δεν έχω λογικά να φοβάμαι κτυπογενείς θορύβους και για αυτό δεν ηχομόνωσα την οροφή. Όσο για αυτό που είπες για τις λαπάτσες μου φαίνεται καλό και μαλλον έχεις δίκιο και σε ευχαριστώ πολύ. Αν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα από εμπειρία θα ήμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.