Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπερδεμένη κατάσταση με αυθαίρετο προ του '83


bokolis

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και αν μπορούσατε να με βοηθήσετε θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως μιας και έχω πελαγώσει. Αφορά σε μία διώροφη αυθαίρετη κατοικία (κατασκευασμένη το 1967). Πήγα στο αρχείο της πολεοδομίας και βρήκα πως έχει γίνει πρώτη και δεύτερη δήλωση αλλά ο φάκελος δεν υπήρχε. Έπειτα βρήκα την απόφαση της εξαίρεσης (1996) αλλά ούτε και αυτός ο φάκελος υπήρχε. Οι υπάλληλοι της πολεοδομίας αποποιούνταν των ευθυνών τους και κανείς δεν ήξερε να μου πει τι να κάνω και ο ιδιοκτήτης δεν έχει κανένα αντίγραφο. Επειδή ο ιδιοκτήτης ο οποίος τυγχάνει να είναι και συγγενικό πρόσωπο έχει βρει αγοραστή και καίγεται να το πουλήσει, τι μπορώ άλλο να κάνω να αποφύγω να φτιάξω εξ αρχής φάκελο εξαίρεσης-νομιμοποίησης.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να το πουλήσει γιατί για κατασκευές πρό του 81 δεν απαιτείται επiσύναψη της αδείας στο συμβόλαιο, απλώς ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι έχει ανεγερθεί προ της ισχύος του 1337/83. Πρέπει βέβαια το ακίνητο να είναι εντός σχεδίου και σε άρτιο και οικοδομίσημο οικόπεδο, και να έχει στοιχεία ότι έχει ανεγερθεί πρίν απο την ημερομηνία αυτή (σύνδεση με ΔΕΗ, Δημοτικά τέλη κλπ). Αυτός που θα το αγοράσει θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα εάν χρειαστει να κάνει οποιαδήποτε πράξη στην Πολεοδομία (άδεια επισκευής, προσθήκη ) οπότε τότε θα κάνει και την διαδικασία νομιμοποίησης

Link to comment
Share on other sites

arina προτείνεις το εύκολο και παράλληλα νόμιμο..........

 

απλά υπενθυμίζω πως υπάρχει και η πλάνη στο εμπράγματο δίκαιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.