Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγκαστική Απαλλοτρίωση και Πράξη Αναλογισμού


Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλο το φόρουμ. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με μια αναγκαστική απαλλοτρίωση και θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου δώσει μια υπεύθυνη απάντηση. Το πολεοδομικό σχέδιο επέκτασης της πόλης έχει εγκριθεί το 1979, ο δήμος με την πολεοδομία θέλουν να ολοκληρώσουν τα έργα, το θέμα είναι με βάση πιο νόμο θα πρέπει να γίνει η πράξη αναλογισμού. Ο δήμος επιμένει σε αυτοαποζημίωση για να γλιτώσει λεφτά, αλλά ο 1337/1983 βάση του άρθρου 1 είναι για εγκεκριμένα σχέδια πριν το 1923 και για μη εγκεκριμένα μετά το 1923. Άρα η πράξη αναλογισμού δεν θα πρέπει να γίνει βάση του ΝΔ16/1923;; Παρακαλώ για όποιον γνωρίζει το θέμα να με βοηθήσει, κάθε συμβουλή θα είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένο ότι το σχέδιο πόλης εγκρίθηκε το 1979, είναι βέβαιο ότι εγκρίθηκε με τις διατάξεις του νδ 1923 περί σχεδίων πόλεων. Η διαδικασία της πράξης αναλογισμού (και ίσως τακτοποίησης) προβλέπει και ζώνες αυτοαποζημίωσης αλλά, νομίζω ότι, είναι προτιμότερο να συνεργαστείς με έναν ΑΤΜ της εμπιστοσύνης σου για να αντιμετωπίσεις το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για την συμβουλή την οποία σίγουρα θα ακολουθήσω. Απλά πάντα θέλω να συλλέγω πληροφορίες από διάφορες πηγές και να ενημερώνομαι σφαιρικά για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζω.

 

Αρχικά άρχισα να αναζητώ απαντήσεις στο θέμα μόνος μου, αλλά σύντομα κατάλαβα πως όλη η πολεοδομική νομοθεσία είναι ένα μικρό χάος και για να μπορέσει κάποιος να καταλήξει με βεβαιότητα κάπου πρέπει να είναι πολύ καλά διαβασμένος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.