Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση και μετέπειτα συνένωση γηπέδων επί επαρχιακής οδού


Recommended Posts

ηταν 33.000 τ.μ. και το 2000 ο πατερας μεταβιβαζει στα 3 παιδια το 1/3 με διανομη.Το καθε κομματι εχει προσωπο σε επαρχιακο δρομο 10 μ. μετα το 2006 τα 2 αδερφια κανουν δωρεα στον τριτο τα κομματια τους.Μπορει να παρει την παρεκκλιση?

Link to comment
Share on other sites

Δυσκολεύομαι να απαντήσω έγκυρα... Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση με τα εκτός σχεδίου τώρα...

Βασικά δεν κατάλαβα καλά... Ξανασυννενωθήκανε τα κτήματα; Δηλαδή μετά το 2006 έγινε πάλι ένα κτήμα 33στρ με πρόσωπο 30μ; Αν είναι έτσι τότε λογικά είναι άρτιο κατά κανόνα. Αν έγινε αλλαγή μετά το 2003 και δεν έχει το απαιτούμενο πρόσωπο στην εθνική οδό τότε δεν θεωρείται άρτιο...

 

Καλύτερα όμως να απαντήσει πιο έγκυρα κάποιος τοπογράφος μην σου λέω και βλακείες!

Link to comment
Share on other sites

Καλή η βούληση του πατέρα να μοιράσει ακριβοδίκαια τη περιουσία του στα 3 παιδιά .... αλλά ΑΤΥΧΗΣ!

Τέλος πάντων αν είναι καλλιεργήσιμα τα 33000 τμ ο "τυχερός" κτήτωρ θα έχει να τρώει για τα επόμενα χρόνια της πείνας που έρχονται. Περί οικοδομησιμότητας ... κολοκυθάκια!

Με αυτό το φαιδρό σχόλιο (πλην όμως μελλοντικά αληθές), θέλω να πω, ότι πλέον ο μπαμπάς κατέστρεψε την οικοδομησιμότητα του γηπέδου. Ας πλήρωνε κανένα μηχανικό για τοπογραφικό πριν το κατατμήσει!

 

Θα πρέπει όμως σε κάθε περίπτωση να δεις το λεκτικό του συμβολαίου με το οποίο κάνει ο πατέρας τη διανομή. Μιλάει για κατάτμηση σε αυτόνομα - αυτοτελή γήπεδα ή μιλάει για ποσόστωση εξ' αδιαιρέτου? Αν είναι αυτόνομα... ισχύουν τα όσα σου έγραψα ανωτέρω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

δυστυχως ειναι με διανομη ξεκαθαρα.Οποτε δεν μπορει να παρει παρεκκλιση.με συνεννωση προκειμενου να αποκτησει τα 45 μ. προσωπο γινεται κατι.ευχαριστω συναδελφοι γαι τισ πληροφοριες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.