Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nεκροί απο επίθεση του Ισραηλινού στρατού στην αποστολή "Ενα πλοίο για τη Γάζα"


kosmel

Recommended Posts

Καλό είναι, πριν μιλήσετε όλοι, να κάτσετε να ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει στη λωρίδα της Γάζας, τι καθεστώς υπάρχει εκεί, πως δημιουργήθηκε και τι σημαίνει για την διεθνή κοινότητα.

Επίσης, να περιμένετε να ακούσετε και ποιοι ήταν οι νεκροί, γιατί στο καράβι αυτό ήταν και όλοι οι βουλευτές και πολιτικοί από αραβικές κι όχι μόνο χώρες...

Τέλος, καλό είναι να γνωρίζετε ότι ο αποκλεισμός της Γάζας έγινε με το έτσι θέλω, αγνοώντας κάθε διεθνές κανονισμό και εντελώς παράνομα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Νομίζω ότι αυτό που προκάλεσε την διεθνή καταγραυγή είναι ο "λάθος" χειρισμός των ισραηλίνων ενόπλων δυνάμεών. Θα μπορούσαν να αποκλείσουν την νηοπομπή με τα ππολέμικά τους πλοία και να τελείωσει εκεί το θέμα χωρίς να κάνουν "πειρατέια" σε πλοία με ακτιβιστές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

 

Τα υπόλοιπα που λέμε είναι μεν σωστά (ή και λάθος), έχουμε τα δίκια μας (και τα άδικα), ή όλη ουσία του θέματος που όλοι άντιδρούν είναι ότι είναι μια παράνομη πράξη ένος κράτους (δημοκρατικου και ευνομόμενου θεωρητικά), μια πράξη "σομαλών πειρατών" (και χειρότερα).

 

Προσωπίκα, θεωρώ λογικά και πιθανά, περισσότερο αυτά που γράφονται εδω.

Οχι ότι έχει καμμία σημασία βέβαια.

 

Ισως έχετε δίκιο ότι αδικήμένο είναι το Ισραήλ, ίσως έχετε δίκιο ότι αδικήμένοι είναι οι Παλαίστίνιοι. Το πρόβλημα δεν είναι ποιος έχει δίκιο στο συγκεκριμένο ατυχές γεγονός, το πρόβλημα και η διεθνή καταγραυγή είναι διότι το Ισραήλ "καταπάτησε" διεθνής κανόνες και νόμους, και επέβαλε το νόμο της ζούκλας του ισχυρόυ σε διεθνή ύδατα. "Αυτοδίκησε", και δίκιο να έχει δεν "νομιμοποιόυνταν" να το κάνει.

Βέβαιως πολύ μπορούν να πουν ότι έπρεπε να το κάνει για να προστατευθεί, και ίσως να έχετε δίκιο, ίσως και να έχουν δίκιο αυτοί που λένε όμως ότι απλώς έκανε "πειρατεία".

 

Οι διεθνής κανόνες υπάρχει λόγους που ισχύον και τους σέβονταί τα κράτη, όπως υπάρχουν και νομοι και κανόνες σε μία χώρα. σαφώς και πολλές φορές δεν είναι "δίκαιοι" και "τέλειοι".

 

Η πραγματικότητα το πιθανότερο είναι κάπου στην μέση, σπάνια στην πολιτική ίσχυει το "ασπρο" - "μαύρο" μάλλον γκρίζο είναι.

 

Βέβαια για την κατάσταση στην μέση ανατολή θέμα διάβασα αρκετές ενδιαφέρουσες απόψεις (από μερικούς).

 

Γενικότερα για το μεσανατολικό δεν μπόρω να εκφέρω εμπεριστατωμένη εκτίμηση, δεν έχω όσες γνώσεις / πληροφορίες θα ήθελα.

 

Για να καταλήξω και κάπου, το συγκεκριμένο γεγονός, προσωπικά το καταδικάζω και το θεωρώ "πειρατεία".

Link to comment
Share on other sites

ωραία συζητηση.οχι τιποτα αλλο να ξερουμε ποιοι ειναι **** εδω μεσα ,που τους αρεσει να βριζονται οι λαοι και να σκοτονωντε οι Ανθρωποι.Γιατι περα απο τις γελοιες δικαιολογιες περι αυτου προκειται.Για **** που τολμουν να μιλανε υπερ να βριζονται οι Λαοι (αδερφοι μας Αλβανοι,Σκοπιανοι,Βουλγαροι ,Τουρκοι κλπ)

και να σκοτονωντε οι ηρωες που τολμουν να αντισταθουν σαυτους που δυναστευουν τον πλανητη.

Τολμουν να ερχονται να μας μιλαν υπερ της Δολοφονιας και καποιοι καθοντε και συζητανε μαζι τους.λες και μπορει να υπαρξει συζητηση για μια Δολοφονια.

Καμια συζητηση με ****. Απολυτως καμια.

 

Παρατήρηση: Απο τους κανόνες συμμετοχής:

"Δεν θα γίνονται πλέον δεκτά θέματα και μηνύματα με εντελώς άσχετο περιεχόμενο, υβριστικά, σεξιστικά, ρατσιστικά, και γενικά θέματα και μηνύματα που με την θεματολογία τους προάγουν εθνικό, φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος, ή που υποκινούν διακρίσεις, εχθρότητα, καυγάδες και διαμάχες μεταξύ των μελών του φόρουμ."

achille.

Link to comment
Share on other sites

,που τους αρεσει να βριζονται οι λαοι και να σκοτονωντε οι Ανθρωποι.

 

διαβάζοντας πολλά ποστ αυτό σκέφτομαι...αυτό νιώθω.κρίμα

και για να γίνω λίγο κάφρος αν εσείς που έχετε τέτοιες απόψεις είστε πάνω από 40 νταξ, είναι λίγο ποιο όμορφη η μέρα...μην είστε νεότεροι φοβάμαι και απελπίζομαι, που μάλλον είστε :(

Link to comment
Share on other sites

και τιθεται και το ερωτημα:Η στοιχειωδης ανθρωπινη αξιοπρεπεια ειναι δυνατον να επιτρεπει στον οποιοδηποτε να επιχειρηματολογει υπερ τους βρισιματος γειτονικων μας λαων και υπερ μιας Δολοφονιας ,οταν μαλιστα το αιμα ειναι ακομα ζεστο?

Και μαλιστα να το κανει σε ενα Φορουμ Επιστημονων ,οπου η στοιχειωδης αξιοπρεπεια αλλα και λογικη θα επρεπε να ηταν δεδομενη??

και μαλιστα να βγαινουν θρασυτατα,προκλητικα και ειρωνικα να μας λενε "αντε τωρα οκλαδον στο Συνταγμα με κερακια"??????

Ιδου τι μας γραφουν μετα απο στρατιωτικη δολοφονικη επιχειρηση ξενου κρατους

Τιμή στα αερομεταφερόμενα και αμφίβια κομαντα του Ισραήλ.

Ε δεν νομιζω οτι μπορει να ειναι ανεκτη τετοια προκλητικοτητα!!!!Αρκετά!

Link to comment
Share on other sites

Αγανακτησες ε?

Κλείσε την τηλεόραση και άνοιξε κάνα βιβλίο , ετσι να πάρεις μια ιδέα τι γίνεται εκεί κάτω, και θα δεις πως θα ηρεμήσεις αμέσως.

Η στοιχειώδης λογική που επικαλείσαι δεν κλωτσάει όταν βλέπεις τους Τούρκους ξαφνικά να στέλνουν καράβια στη Γάζα. Την ίδια στιγμή κάνουν μπίζνες με πυρηνικά εκεί κάτω. Αν δε μπορείς να κάνεις δυο απλές σκέψεις πάρε την απλή εκδοχή και δες τους φιλήσυχους ακτιβιστές με τα λοσταρια. Αιντε Παρη αγορι μου.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.