Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λιθόχτιστο αγροτικό κελί στην Κύθνο


Recommended Posts

Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά θα συμφωνήσω ότι ο όρος αναπαλαίωση είναι αδόκιμος. Ο πιο σωστός όρος είναι αποκατάσταση ή αναστήλωση. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι άνθρωποι που ασχολούνται συστηματικά με το αντικείμενο αυτό, και αιτιολογείται ως εξής:

Ο όρος αναπαλαίωση περιέχει τη λέξη 'παλιός' και σημαίνει την επαναφορά στην παλιά, δλδ αρχική κατάσταση ενός κτηρίου. Για όσους ασχολούνται συστηματικά με το θέμα, όταν αποκαθιστούμε ένα κτήριο εξετάζουμε όλη την ιστορική πορεία του και τις διάφορες φάσεις από τις οποίες έχει περάσει. Έτσι όταν αποκαθιστούμε δεν επαναφέρουμε απαραίτητα στην αρχική αρχική φάση, καταργώντας τις μεταγενέστερες. Για την ακρίβεια, σπάνια συμβαίνει αυτό, εάν έχουν υπάρξει ενδιάμεσες εξίσου σημαντικές.

Για το λόγο αυτό, ο όρος αναπαλαίωση θεωρείται αδόκιμος.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ιδιάζουσα η περίπτωση (όχι του όρου αλλά του αρχικού ζητήματος). Κώστα, αν έχεις πληροφορηθεί για τη διαδικασία θα σε παρακαλούσα να γράψεις σχετικά. Οξύμωρο καθότι θα δώσεις ο ίδιος απάντηση στην ερώτηση που έκανες αλλά ίσως βοηθήσεις άλλα μέλη που θα το αντιμετωπίσουν στο μέλλον :).

 

Είπα διαδικασία??? Μου ξέφυγε...anka...έρχεται ;)

Link to comment
Share on other sites

Οκ, θα ασχοληθω με την περιπτωση αυτή πιο μετά . Μου φαινεται θα παω ξυπολητος στα αγκαθια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.