Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση υπάρχοντος κτίσματος και προσθήκη κατ' επέκταση


Chris_Ouz

Recommended Posts

Συνάδελφοι, Καλησπέρα!

 

Σας παραθέτω την εξής περίπτωση:

 

Έχω μια άδεια με ημερομηνία έκδοσης 4/2/1983, μονώροφης κατοικίας. Συνοδεύεται από κάποια σχέδια (κάτοψη, όψη, τομές, κάτοψη στέγης, θεμελίωση), στη πολεοδομία όμως (προφανώς) δεν υπάρχει κάτι πέρα από το στέλεχος της αδείας. Η δόμηση όπως και η κάλυψη είναι 60 τ.μ. και το σκαρίφημα του στελέχους είναι ένα ορθογώνιο. Τα σχέδια τώρα δείχνουν έναν εξώστη και έναν Η/Χ, κάποια στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με το εν λόγω σκαρίφημα αλλά και τα αναγραφόμενα τετραγωνικά δόμησης και κάλυψης. Επίσης, η πραγματικότητα μοιάζει με την κατάσταση των σχεδίων πολύ, με τη διαφορά ότι έχουμε 70 τ.μ. (λόγω διαφοράς διαστάσεων, όχι μορφής κάτοψης) και απουσία ενός ανοίγματος.

Από ό,τι βλέπω, για 4 μέρες (4/2/1983), η νομιμοποίηση είναι κακή ιδέα για τον ιδιοκτήτη, αλλά κι εγώ εν συνεχεία δε ξέρω πως να χειριστώ την επέκταση, η οποία συνδέεται λειτουργικά με το παλιό κτίσμα και μάλιστα στη κύρια όψη του (είσοδος).

Πως μου προτείνετε να χειριστώ την υπόθεση, ειδικά στη προσέγγιση της πολεοδομίας τώρα που είναι αρχή?

Τονίζω, ότι δεν έχω(-είχα-θα έχω) καμία διάθεση για παρατυπίες ενώ θα ήθελα να τακτοποιηθεί και το υφιστάμενο κτίριο..

 

 

(Πρόσθετα στοιχεία: Το οικόπεδο με το κτίσμα μόλις (έτος 2010) μεταβιβάστηκε στον νέο ιδιοκτήτη, με νέο τοπογραφικό και συμβόλαιο, τα οποία όμως συμφωνούν με τα στοιχεία της αδείας και του παλιού συμβολαίου. Επίσης το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου και εντός οικισμού, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει προκύψει από Οριστική Διανομή του 1980.)

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε,

 

έχω την εντύπωση, αν και ίσως δεν είμαι η πιο έμπειρη να απαντήσει, πως σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον δε θέλεις όπως είπες να προβείς σε οποιαδήποτε παρατυπία, το καλύτερο είναι να απευθυνθείς στην ίδια την Πολεοδομία και να ρωτήσεις για το συγκεκριμένοτο θέμα. Το σκαρίφημα που εμφανίζεται στην άδεια, μιας και μπορεί να μην έχει καν κλίμακα, μπορεί να μην αποτελεί βάσιμο στοιχείο για το οίκημα. Τα σχέδια που έχεις είναι τα σχέδια εφαρμογής που δόθηκαν κάποτε στον ιδιοκτήτη;ενώ το τοπογραφικό του 2010 είναι κοντά σε αυτό που δείχνει το σκαρίφημα της άδειας που έχει η Πολεοδομία;;

Link to comment
Share on other sites

Θα προσεγγίσεις:

 

α) διαβασμένος

β) συναδελφικά

γ) με ειλικρίνεια

 

Εγώ βλέπω εξαίρεση και νομιμοποίηση-προσθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Έχει πραγματικά πλάκα να πηγαίνεις πολεοδομία και ο ένας υπεύθυνος για τα αυθαίρετα να χρειάζεται να ανοίξει σημειώσεις για να δει τη διάταξη περί αυθαίρετων κατασκευών προ του 83 και να προσδιορίσει το 31/1...

Κι εν συνεχεία τα ποσοστά και τα μεγέθη τα οποία ορίζουν τις μικροπαραβάσεις και τις εξαιρέσεις.. Όπως και να 'χει, τη Δευτέρα θα μιλήσω με την πιο έμπειρη υπάλληλο και θα παραθέσω την υπόθεση και την λύση της, αναλυτικά!

Πρακτικά πάντως πρόκειται για ένα κτίσμα, το οποίο δε κουβαλάει καμιά σοβαρή αμαρτία πέρα από το ότι οι δύο βασικές τις διαστάσεις είναι αυξημένες κατά 30εκ. και 80εκ. αντίστοιχα.. Η μορφή της κάτοψης είναι ίδια.. Σηκώνει μια καλή αντιμετώπιση, αν σκεφτεί κανείς ότι άνετα μπορώ να μην ασχοληθώ με την νομιμοποίηση, χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα... Για να δούμε..

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τα στατικά:

Από ότι βλέπω απ'τα σχέδια (δεν έχει στατικά) και την κατάσταση του κτίσματος τώρα (επισυνάπτω φωτό) , δεν υπάρχει δομικός σκελετός με δοκάρια και υποστυλώματα αλλά έχει φέρουσες τοιχοποιίες με διπλό σενάζ. Παρατηρείτε και τις σχετικές ρωγμές στην φωτογραφία. Η επέκταση (περίπου 70τ.μ.) είναι λειτουργική και θα γίνει στην μπροστινή όψη του κτιρίου. Με την πολεοδομία δεν έχω κάνει επαφές ακόμα, αλλά ήθελα να το παραθέσω στο φόρουμ και να πάρω και μια γνώμη για το πως θα πρέπει να μελετηθεί το παραπάνω παράδειγμα στατικά.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 

 

Συνάδελφε έχεις ανοίξει το ίδιο θέμα δύο φορές!

Το νέο μήνυμά σου-ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα που ο ίδιος άνοιξες.

Παρακαλώ διάβασε τους Κανόνες Συμμετοχής!

ilias

post-11738-131887242372_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αφού η επέκταση θα γίνει στη μπροστινή πλευρά του κτιρίου, εγώ θα πρότεινα μια αυτόνομη στατικά κατασκευή πχ από μεταλλικές διατομές που θα παραλαμβάνει τα πλευρικά φορτία η ίδια (είτε με χιαστί συνδέσμους, είτε με πακτώσεις στους κόμβους).

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται συνάδελφε TheoTDM900... Εν τέλει θα γίνει η προσθήκη ανεξάρτητη εντελώς, χωρίς να χρειαστεί να μελετηθεί το υπάρχον (μιας και κουβαλάει πολλές αμαρτίες) και βλέπουμε.. Αν και πρακτικά, χρειάζεται επιδιορθώσεις και ενισχύσεις το κτίριο... Βλέπω να πηγαίνει να βάζει σκεπή από μόνος του ο πελάτης και να του πέφτει στο κεφάλι... Και του έχω φάει τα αυτιά... Μια σωστή δουλειά δε μπορούμε να κάνουμε!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.